Ahoj, myslíte, že je vhodné začít běhat s moji vahou? Dekuji za odpovědi.
pokud jsi obézní tak běh rozhodně ne. Nejenže si můžeš odrovnat klouby ale pravděpodobně budeš v tepovce, která na hubnutí není vhodná. Nejlépe svižnější chůze a hlídat si "hubnoucí" tepovku 🙂
@aneta3222 Mas 100 kg? Behani urcite ne s takovou vahou! Zacit sviznejsimi prochazkami, to uplne staci. ☺️
Omlouvám se že jsem nenapsala mám cca 105kg
A co začít plaváním? Mě to moc pomohlo s váhou!🙂)
A sportovní minulost skoro nic. Mám obezitu
@aneta3222 kup si hodinky nebo fitness náramek, který Ti bude měřit tepovku. Výpočti si na netu... Je tam plno kalkulacek v jaké tepové frekvenci spalujes a zacni chodit. Já nadváhu nemám a paradoxně nejvíc spaluju, kdyz jdu ostrou chůzí. Chodila jsem běhat, běhala jsem i 10 km a nezhubla nic. Pak jsem si začala hlídat tepovku a zjistila, že pokud běhám tak jdu na sílu, kdyz jdu tak spaluju.
@aneta3222 Ahoj, letos 2. 8. se mi narodila dcera a měla jsem váhu 104, dnes 75, zvládla jsem to svižnou chůzí cca hodinu denně a vynechala jsem sladkosti, těstoviny, brambory, rýži, a pečivo. Kdybych běhala, určitě by mi odešla kolena. Teď už to jde, i shody vybíhám v pohodě ;) Radím začít pozvolna...
S touto vahou bych nebehala. Jednak se demotivujes hned na zacatku a navic si odrovnas kolena. Za sebe bych koupila sporttester/hodinky merici tepovku a zacala rychlou chuzi ve spravne tepove zone (aerobni). Jak vybudujes trochu kondice a shodis do pasu nadvahy, pak bych klidne zacala s behem.
@aneta3222 já letos na začátku roku hubla ze 115kg, nejdříve jsem razantně upravila jídelníček a první kila šla úplně sama. Když jsem se cítila už lépe (každé kilo je cítit), tak jsem začala s lehkým cvičením doma a pak teda přidala plavání..ale až po lockdownu. Jakmile dáš nějaké to kilo dolu, nebudeš se muset bát o klouby a pokud nemáš žádnou fyzičku nebo zkušenosti, tak začínat tou rychlochuzi je ideální🙂)
S tím plaváním asi ne protože to vůbec neumím
A hodinky mám
A šlapat na rotopedu muzu?
Doporučuji elypticky trenažér a později teprve přejít k běhu, rotoped je také ok
Budou ti bohatě stačit procházky. Nevěřím tomu, že by byl běh s tvojí váhou nějakým přínosem.
Pokud touzis po běhu, zkus se k nemu prochodit. Ono se řekne blbá chůze, ale zvládneš hodinu jít svižně? Chod a zkus popobehnout. Třeba sto metrů. Priste víc. A pak ještě víc. A pomalu z rychle chůze prechazej na běh. Nenásilně, myslí na své klouby. A samozřejmě k tomu pořešit stravu, pohyb je úžasná věc, ale tělo potřebuje adekvátní palivo.
Pokud neva, tak se prifařím s dotazy - doporučite čím měřit tepovku? Nějaké hodinky? Případně tip na nějaké? Začínám s běho-chůzí... A ještě kde zjistit, jaká tepovka je optimální pro hubnutí? Díky za rady ;)
s tvoji vahou zacni vubec nejak se hybat... misto psani na konika jdi ven to vyzkouset - kdyz se budes citit dobre u behu behej, kdyz ne, zacni chuzi - hlavne nejaky pohyb🙂
A jakou máš váhu? S větší nadváhou se běhat nemá, trpí pak klouby, spíš nejdřív svižnější procházky.