Ahoj holki. Mám dotaz ohledně běhání. Jak sním začít ? Je to vázne tak špatne na klouby ? Je to na hubnutí dobře ? Nebo je lepší rychla chůze. Děkuji za kazdou odpověď.
běh je nejlepší antidepresivum... potvrdí každý, kdo běhá. Při délce do 150km měsíčně (což asi nepřekročíš) to nijak kloubům nevadí, nezatěžuje.
Osobně jsem hoooodně spokojená s Adidas energy boost.
Akorát s hubnutím neporadím, já nehubnu z žádného sportu 🙂
taky uvažuju o běhání po druhém porodu, ale bojím se právě těch kloubů, které nejsou fit ani bez běhání, hlavně tedy kyčle.
@blahova_andrea neni nutny zacinat z nuly hned behem 😉 , ono ze zacatku se treba pri rychle chuzi hubne daleko lip 😉
@camelinka když mě přijde ta rychlá chůze hrozně divná 😅 teda taková ta, jak se hodně kroutí právě těmi boky, to by se mým kyčlím asi líbilo méně jak ty dopady při běhu 😀
@blahova_andrea nene kdepak, rychlochuze jako disciplina je trochu slozitejsi matros 😀 😉 , myslela sem klasickou rychlou chuzi, jako kdyz letite na autobus 😉 , jste zadychana, ale nebezite 😉 . Pak prejit na indiana a pak az na beh 🙂 . Treba pri obycejnym Nordic walkingu kamaradka zhubla vic jak 20kg 😉.
A ad klouby, ja ani nepotrebuju merak vzdalenosti, po dvou kilacich me chytnou kolena, po ctyrech kycle tak, ze okusuju asfalt 😅 😝 . Pomaha Colafit, ale taky uz to nezachrani vsechno 😅 😀
@camelinka díky za tipy. no dřív jak na podzim po šestinedělí se k tomu asi nedostanu, ale ta rychlochůze by šla praktikovat i s kočárem a starším na odrážedle, tak to pak asi zkusíme 😀
@blahova_andrea no jasny, s kocarkem to pujde skvele 😉 . Drzim palce 😉
@camelinka díky. budu to potřebovat. jsem od přírody lenora 😅 ale druhým dítětem končím, tak už se sebou musím pak něco dělat 😀
@blahova_andrea to ja taky byvala 😀 . Ale po holce sem musela zacit neco delat, bylo to desny 😅 😝, chce to najit si neco, co vas chytne a vypestujete si zdravou zavislost 😀 😉. U me to byla nejdriv Jill, pak kdyz uz me to prudilo, tak sem cuchla k rugby a kvuli tomu sem musela zacit behat, ac beh nesnasim uplne maximalne (ikdyz ten pocit "po" je k nezaplaceni 😀 ).
Tak drzim palce, at si neco taky najdete, no a samo hodne stesti s druhym porodem 😉
A meris si u toho tepovku ? Já mám sice po 1 dítěti, ale kvůli tři směnném provozu v praci jsem přibrala 20kg. Teď mám opět provoz jen jednosměrný a tak musím začít něco dělat. Musím a chci. A hrozne se mi běh jako sport hrozne líbí. Navíc jsme si teď pořídili 6ti měsíční stěně Cane corso a ta potřebuje taky hodně vybití. a tak bych alespoň spojila příjemné s užitečným. Jenže musím nějak začít neboť vyjdou schody do 2patra a umíral po kyslíku 🙂)) už mám nastudovánou i zdravou stravu a styl a rada bCh na čerpala co nejvíce informaci ohledně běhání a hurá do toho.
@camelinka no mě asi nechytne nic. pro mě je těžké se sama dokopat a s dětmi na krku. já bych se donutila spíš tak s kamarádkou, mít to i jako únik od rodiny a relax. ale to mám smůlu. teda rugby je asi dost netradiční u nás...ještě pro ženu 😉 a díky.
@jessi13 to jsi dobrá, že se dokopeš i ke stravě a zdravému životnímu stylu jako celku. já se potřebuju dokopat k nějakému tomu pohybu, protože jídlo si prostě říct nedokážu 😅
@blahova_andrea tak zacit se stejne naladenou kamoskou je idealni 😉, nebo jsou ruzny skupiny, kde se hecuje 😉 . No a neni nic lepsiho, nez se navliknout do trikotu, dite nechat chlapovi a zmizet aspon na pul hodku 😉, nastesti my dva to mame stejny, v behani se stridame, ja vybehnu prvni a kdyz se vratim, tak jde manzel 😀 .
A rugby mi ucarovalo, super parta holek, clovek si pokeca o jinych vecech, nez sou deti, super relax 😵 😵 😵
@camelinka virtuální skupina mi nepomůže. já potřebuju ten hec v reálu 😅 ale bohužel tu nemám nikoho, natož stejně naladěnýho ☹ uvidíme, jak budeme fungovat s dvěma dětmi, jestli bude reálné je nechat chlapovi a zdrhnout 😀
@blahova_andrea aha, no tak snad najdete nejakyho sparing partnera 😉 . A i se dvema kouskama to pujde 😉
@camelinka no tady nenajdu. žiju tu třetím rokem a nikoho tu neznám 😅 takže se budu muset dokopat nějak sama a venčit tak i děti 😀
@jessi13 Ahoj, muj laicky nazor je, ze beh je jeden z nejlepsich a neprirozenejsich pohybu 🙂 , ja sama ho praktikuju, ac ho z duse nesnasim 😅 , ale ty nohy za to stoji a celkove se s nim dobre hubne.
Jako zacatecnik bych zacala s rychlou chuzi, nebo indianskym behem - bezim, az nemuzu, jdu a furt dokola.....
Kdyz se to pri zacatku hned prepali s vidinou rychlyho zhubnuti, tak se clovek zrusi a vykasle se na to.
Doporucuju kvalitni obuv 😉 , leccos se doctete tady http://rungo.idnes.cz/ 🙂 rungo.idnes.cz/heavy-runner-aneb-pribeh-tezke-bezkyne-dyj-/ctenari-sobe.aspx?c=A140512_115924_ctenari-sobe_jid