9 dní po porodu, klesne ještě váha?

janall30
2. srp 2017

Mám 9 dní po porodu. Když jsem přišla z porodnice, tak mi váha ukázala jen -3kg (přibrala jsem 20kg, dítě 3kg). Jsem z toho celkem naštvaná, protože jsem všude četla jak maminky nechají v porodnici 7-10kg. Placenta, plodová voda, dítě, krev...břicho jsem měla celkem malé, nyní už je skoro pryč. Ještě jsem spadla o 2kg. Myslíte, že to ještě klesne, že mám v sobě ještě nějakou zadrženou vodou nebo už je to všechno jen tuk, který musím pracně shazovat?

penelope87
2. srp 2017

@janall30 To je těžké říct, každý to má jinak. Já jsem v prvním těhotenství přibrala 8kg. Jedla jsem zdravě, v podstatě jako před těhotenstvím. V porodnici jsem nechala 4 kg (syn měl 3 180g). Pořád mi všichni říkali, že to vykojím. Nevykojila jsem. Naopak jsem pak ještě ty čtyři kila zpátky během půl roku nabrala. Váha mi šla dolů, až když jsem přestala kojit a celkově jsem se fyzicky srovnala (vrátila se menstruace, zlepšilo zažívání atd.). Podotýkám, že v těhotenství i během kojení jsem pravidelně cvičila jógu, jak jsem zvyklá. Teď mám zatím nahoře 4 kg, ale začínala jsem s váhou o 2 kg vyšší než minule.

shine19
2. srp 2017

Ja jsem v tehotenstvi nabrala kolem osmi kil. Malej 3.9kg a podle dr veeelka placenta a stejne jsem mela ubytek jen kolem peti kg. Tedka mam nahore kolem tri kil, jsem osm dni po porodu, nechapu jak ale pripadam si hubenejsi nez pred porodem. Brisko uz skoro ani nemam. Mozna se na to zkus koukat tak jak se sobe libis a jsi se sebou spokojena nez podle toho co ti ukazije vaha 🙂

soda365
2. srp 2017

mám v podstatě stejné zkušenosti jako @penelope87.. V prvním těhotenství jsem nabrala celkem 16kg (já v porodnici nechala 8kg) asi do 2 týdnů mi váha klesla ještě o 4kg a pak už se to ani nehlo dokud jsem syna nepřestala úplně kojit (tedy až 15 měsíců po porodu) jedla jsem zdravě, ale váha se prostě nehýbala.. Potom co jsem přestala kojit mi za něsíc klesla váha o 2kila a pak jsem zjistila, že jsem znovu těhotná.. nyní jsem teprve 29. týden a už mám nahoře 10kilo :( je to trošku depresivní, ale za miminko to určitě stojí

dzejnany
2. srp 2017

tak já během těhotenství přibrala 10 kg, v nemocnici jsem taky nic nenechala asi jen 5 kg a malá vážila 3 kg, cože jsem byla úplně zoufalá ☹, no a v době kojení jsem přibrala dalších 10 kg a do ted mě vše drží. My měli od začátku horší start, tak nevím co jsem udělala špatně jestli to bylo stresem, nepravidelnou stravou. Nyní se těším do práce, až si nějak nastartuji metabolismus (hlavně pravidelná strava). každý to má jinak, každé tělo je indiviuální. a jak píšou holky, musíš být fit hlavně pro sebe a dítě, ostatní se dá dohnat a nebo se s tím smířit jak já. Vím, že každé kilo navíc pro tělo je zátěž, ale já jsem s malou furt v pohybu a nikde to nejde poznat. Sice mi lidi říkají, že jsem spíš objemově ztratila, ale váhově to nejde poznat, velice zajímavé 😀.

valeri10
2. srp 2017

@janall30 ja přibrala skoro 30 kg (bylo mi pořád špatně tak jsem ani nijak moc nejedla) takže většina byla voda.V porodnici jsem nechala tak 5 kilo. Dalších 10 kilo odešlo tak do měsíce (to byla ta voda) a dalších 5 do pěti měsíců. Ted jsem skoro půl roku po porodu a mám nahoře tak 5 - 8 kg ale vrátila se mi pánev takže vše oblecu a připadám si štíhlejší než dřív, prostě ta postava je jiná a konečně dle mého vkusu. Nebo se mi stalo něco se zrakem nebo sebevědomim😀 Vůbec jsem necvicila, procházky přiměřené, žádné túry nebo litani a nestihani. Jim normálně a od těhotenství hodně sladkého. Kojim a užívám si mateřství a kromě miminka nic neresim. Takže celková pohoda. Ono to půjde dolů neboj. Mě to trvalo a myslela jsem si jak budu těžce schazovat a šlo to samo.

junkka
2. srp 2017

Známá nabrala jen 10 kg a hubne to jeste ted 3 roky po porodu. Ja jedla porad vicemene stejne jak pred otehotnenim a pribirala jsem jak šílená. I kilo tydne. Nakonec jsem mela 19 kg nahore a to jsem rodila 4 dny pred terminem. Jinak by to bylo vic. No a 9 kg jsem nechala v porodnici a dalsich 10 kg bylo dole presne 2 mesice po porodu. Do roka jsem shodila jeste 8. A nedelala jsem pro to nic.
Ted jsem zvedava jak to bude, ve 28 tt mam nahore 12 kg a opet si telo dela co chce. Podle me to moc neovlivnis

vanea
2. srp 2017

No ono to záleží hlavně na tom, jak jsi v těhotenství jedla🙂 hodně maminek se celé těhu hlídá, jí zdravě, nebo prostě normálně...a stejně naberou oněch 20 a více kilo...ale je to pouze voda a otoky v tomto případě..takže to pak jde právě hodně rychle dolů...pokud jí maminky nezřízeně, a prostě si pověstně "dopřávají" , tak to jde pomaleji =) tuky se shazují pracněji...hormony při kojení tomu pochopitelně pomůžou, ale zase nejsou úplně všemocné=)

karlajasmine
2. srp 2017

Tezko rict, ja treba po minulem porodu v porodnici nechala jen 5kg, ale pak v prvnich 14ti dnech po porodu, co jsem byla doma, jsem zhubla dalsich 7kg jako nic a slo to dolu hodne rychle. Po sestinedeli jsem mela nahore jen 3kg oproti puvodni vaze a po 3 mesicich nic.. Fakt je to strasne individualni, nekdo hodne zhubne kojenim, nekdo ne.. to ti bohuzel nikdo dopredu nepovi.

sisstin
2. srp 2017

Pribrano 15 kg, po 3m kojeni vse dole, po roce kojeni dalsich 12kg dole (156/40kg), po 21m 5 kg nahore (156/45kg). U me kojeni vliv melo a dokud jsem kojila plne, tam jsem silene hubla. Co k tomu vic ji, tak jsem nabrala....

biedronka10
2. srp 2017

Je to individuelni. Mam mesic po porodu. V tehu jsem nabrala 8 kg, jedla jsem normalne, zadna extra zdrava strava, korinky apod. Mala se narodila se 4 kg a kdyz jsem prisla z porodnice, uz jsem mela dokonce o 3 kg mene nez pred tehu, takze -11 zatim nijak pravidelnou stravu neresim a drzi se to. Asi si ze me vse vytahne mala. Doufam ze se to nezmeni. Ja ale nikdy nebyla zadna vyzle ale ani ne silna. Proste normal stred postava a pred tehu jsem par let zadne diety ani zdravou stravu nedrzela.

riakuk
2. srp 2017

Já jsem v prvním těhu nabrala jen 8kg a všechno + 5kg jsem měla do půl roku pryč. S druhou dcerou jsem nabrala 11kg a opakovalo se to stejně. Nyní jsem přibrala nějakých 14kg, ale měla jsem o 4kg vyšší poč. hmotnost a jelikož nemám doma ve váze už asi 6měsiců baterky 😀, tak nevím, kolik jsem shodila, ale jsem 10dní po porodu. Další věc, kterou si musím napsat 🙂 na seznam. Musím ale říci, že třetí těhotenství bylo úplně jiné, bolestivější a celkově náročnější.

jesica11
2. srp 2017

Ja v prvním těhotenství přibrala 19 kg a v porodnici jsem nechala jen 4 kg. Ale pak jsem co 2 kila za týden dala dole, pak se to zpomalilo co týden to kilo. Nějakou dobu se hubnutí zastavilo cca 2 kila od původní váhy, ale postupem času jsem pak zjistila, ze jsem dokonce 2-3 kola pod původní váhou. Dej svému tělu čas, ono se s tím vypořádá.

janall30
autor
3. srp 2017

Ale víte co je na tom divny...ze vůbec nechápu,kde těch 15kg navíc mam.mam větší ruce,prsa ale jinak si přijdu stejná jak před porodem.ze bych se szila s tou novou postavou ze mi to ani nedojde?

penelope87
3. srp 2017

@janall30 já těch 8 kg navíc nepoznala ani na oblečení. Kromě toho, že jsem měla břicho, měla jsem pořád stejnou konfekční velikost. Prostě to asi nějakou chvíli bude trvat, než se ti tělo srovná zpátky.

markiiska
3. srp 2017

@janall30 ja vzdy poznam na fotkach jak na tom jsem.taky sem si pripadam v poho,pak vidim fotku a 5 kg navrch je znat

penelope87
3. srp 2017

@janall30 Zatím za sebou nemáš ani šestinedělí. Tak je fakt těžko soudit, kolik kil nahoře zůstane a jaké partie budeš muset řešit...

valeri10
3. srp 2017

@janall30 to bude voda a ta je rozložena po těle. Nechej to být a uvidíš za měsíc. Všechno bude pryč. Je to brzy po porodu.

yaydese
3. srp 2017
Uživatel yaydese je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od yaydese.

To přibírání mě trochu děsí. Ve svém okolí mám zatím první těhulky. První z nás rodila před dvěma měsíci a další budou budou brzy následovat. Mě to čeká až v únoru 🙂 Nejvíc mě u kámošek překvapilo, jak různě velká mohou být ta bříška a to množství nabraných kil. U dvou přibližně stejně velkých a podobně stavěných holek je rozdíl 14 kg (jedna přibrala 23 kg a druhá má navrch jen 9 kg - má termín za 15. 8.). TO je hrozně moc. Po dvou měsících se zbavila 9 kg (z +23 kg) - brala k tomu Forfemina tabletky na odvodnění: https://www.benu.cz/forfemina-slim-60-kapsli Zbytek snad vykojí 🙂 Jak jste to měly vy?

bordeaux_zuzka
3. srp 2017

Já jsem přibrala 15kg. Jsem 5 měsíců po porodu a zůstalo mi 8kg 😢 Za sebe můžu říct, ze jsem se nepřejidala a sladké jsem taky moc nejedla. Navíc mám k tomu batole, takže aktivit a pohybu dost. Kojim a dolu nejde nic. Opravdu závidím ten, co pri kojení hubnou.

kassandra1
3. srp 2017

@bordeaux_zuzka U batolete je dost pohybu? 5 kroků doprava a 7 doleva, z toho se fakt nezhubne 😅

zuzalinkak
3. srp 2017

Žrala jsem v těhotenství jak divá! Nabrala jsem 20 kg určitě, pak jsem se už přestala raději vážit. Nemohla jsem se ke konci už ani unést. :D Dítě 4,14 kg a v porodnici jsem nechala nevím už přesně kolik, ale necelých 10 kg určitě. Plně jsem kojila a v jídle se nijak extra neomezovala a váha padala fakt denně níž a níž. Do 2 měsíců jsem byla zpět na své váze, ale vypadalo to poněkud jinak - rozkydle. Po půl roce jsem se dala do lehčího cvičení a přestala jíst sladké a sundala jsem během 2 měsíců ještě asi 4 kg vpodstatě bez větší námahy. Měla jsem štěstí. Tím chci říct, že to asi neovlivníš. Tělo se zařídí jak potřebuje. Hlavně jsi po porodu hrozně brzy. Hubnutí bych začala řešit nejdřív po šestinedělí až se trochu hormonálně srovnáš. Mám i kamarádky, které nechtěně zhubly na tak zoufalou váhu, že vypadaly fakt hrozně a nebyly schopné nabrat ani gram.

bonavoxa
3. srp 2017

Přibrala jsem v prvním těhotenství 20 kilo, v porodnici nechala tak maximálně 5. U mě teda žádné zázraky. Protože malá byla a je extrémně náročná, shazovala jsem to přes tři roky...než jsem vůbec měla čas a energii. Ale nezhubla jsem na původní váhu..a opět jsem těhotná.
V druhém těhotenství se snažím držet, ale ne vždy se to povede. Například, co začaly prázdniny, tak týden u našich, mamina vyvařuje, hen máslo, bílá mouka, kokina, pak dovolená, glilovačky, pizza, speciality, dezerty,..
Není to často, ale na mě je to hned vidět.
Jsem zvědavá, jak se s kily poperu tentokrát.
Takže tady máte zástupce toho, u koho nefunguje žádné ,,samo", žádné fotky tři týdny po porodu jako modelka.😉

bordeaux_zuzka
3. srp 2017

@kassandra1 No můj syn teda lítá jak ďas. Nikde si nevydrží hrát a chce furt lítat a nejvíc miluje fotbal (kopání do míče). Nevím jak vy, ale já se teda nezastaví celý den.