Ahoj všem,
potřebuji radu, jak se vám podařilo zhubnout po porodu?Jsem půl roku po porodu. Před otěhotněním jsem vážila 75kg ale bohužel těhotenství mě dohnalo k papání sladkostí a před porodem jsem to dotáhla na necelých 110kg. Po šestinedělí jsem vážila 101kg a nyní jsem na 96kg a i když se snažím jíst pravidelně a zdravě tak kila dolů nejdou ( nekojím ). Každý den chodím na procházky s kočárkem a po večerech cvičím 15-30minut denně ale příjde mi, že přibírám snad i z vody. Sladkosti a podobné věci mi jdou stranou. Co vám opravdu pomohlo? Už jsem z toho neštastná a chtěla bych se v létě ukázat v plavkách ale bez špíčků. Ještě bych se chtěla zeptat co vám pomohlo na strie? Moc děkuji za každou radu.
Hezký den všem 🙂
V těhotenství jsem přibrala cca 13 kg, nějak jsem se nehlídala, narozdíl od jiného stavu nesnídám. Do tří měsíců jsem byla na své váze, ale lítala jsem od rána do večera, to je taky pravda, hlídací babičky ještě chodily obě do práce a jednorázové pleny?...kdepak by se vzalo. Za balík takových plen jsem udělala nákup skoro na 14 dní
@moneline Ale ono to půjde, neboj, přibrala jsi dost, jen hlavně nesmíš myslet na to - sním 10 dk šunky a hned naberu. Podvědomí v tomhle směru dělá strašně moc
Já bych doporučila jít na to od základu, zajít za výživovým poradcem (já se chystám do www.viviente.cz), nechat se přeměřit, probrat jídelníček, a hlavně pomalu hubnout, úpravou živ. stylu. Já jsem v druhém těhu přibrala z asi 68 na 96, týden po porodu jsem měla pryč 11 kg, půl roku po porodu jsem plus minus na 75-76kg, a už to samo nejde, už se budu muset začít snažit. Chystám se asi do té poradny a také začít cvičit nejprve od začátku cvičení po porodu na diastázu atp., časem víc podle stavu těla (viz. Centrum pohybu po porodu, mám ho bohužel daleko, ale i u nás se občas nějaký kurz pořádá). Držím palce. Sama dobře vím, že začátky jsou těžké, ale každé ztracené kilo přidává na spokojenosti sama se sebou a hlavně, měj se ráda, taková jaká jsi 🙂
@moneline Ahoj. Já jsem sice po obou dětech zhubla vse celkem bez problémů.... když jsem chtěla opravdu zhubnout zašla jsem za výživový poradcem. Sestavil mi jídelníček, začala jsem cvičit. ... cítila jsem se super.... šlo spíše o změnu životního stylu.....
Nicméně přibrala jsi zbytečně moc a to se fakt data dolů blbě.... možná by ti i pomohlo kdyby do hubnutí a cvičení s tebou šla nějaká kamarádka
...