Pediatr Brno. Doporučily byste dobrého?

dagmaris
20. únor 2022

Hezký večer,
mám dotaz na maminky z Brna, jestli neví o dobrém pediatrovi. A tím dobrém mám na mysli takového, který bude mě i dítě brát jako partnera a nebude mít zastaralé názory, jakože je potřeba kojit co 3 hodiny, dávat mezitím čajík nebo dudlík, nespat s dítětem, nebude mít problém s odkladem očkování, bude mít rád děti apod.
V rámci Brna budu dojíždět kamkoliv.
Teď máme pediatru, u které mi teď při odběru krve u 7 letého syna, přetekl pohár s mírou snesitelnosti.
Jen tak pro ilustraci ...chtěla po nás, aby roční dítě mělo při vstupu do ordinace nasazenou roušku 🤷🤦👊

meronym
21. únor 2022

Uf. Doporucim MUDr. Radmilu Galovou, jen nevim, zda bere nove pacienty.

bruckner
21. únor 2022

@dagmaris Mudr. Šimánková Dana, Pod Kaštany 15, Žabovřesky. Neznám hodnějšího člověka, taky jsme k ní utekly od jiné doktorky....

dagmaris
autor
21. únor 2022

@bruckner boží, díky za tip, jsme z žabin. Naše doktorka je taky pod Kaštany, škoda že jsem se minula ve dveřích ☹

dagmaris
autor
21. únor 2022

@meronym děkuji mockrát za tip, budu obvolávat.

bruckner
21. únor 2022

@dagmaris fakt ji zkuste, naše dcera ji miluje, odešly jsme od paní doktorky, která to s dětmi vůbec neuměla a paní doktorka Šimánková je fakt skvělá. Dcera si od ní bez problémů nechala vzít krev, očkování není problém, hodně tam dělá i úžasná sestřička. Paní doktorka má dlouholetou praxí, diagnózu trefí na první pohled, k ničemu nenutí a je také výborný homeopat.

dagmaris
autor
21. únor 2022

@bruckner tak homeopatii bereme všemi 10 🙂 děkuji..snad nás veme 🙏🙏🙏

kacka1994
21. únor 2022

@dagmaris No, taky chodíme Pod Kaštany k paní doktorce Kellnerové, kterou mám fakt ráda, ale poslední půl rok ordinuje spíš přes telefon a taky vyžadovala roušku u ani ne dvouletého dítěte se zánětem průdušek - byli jsme objednaní na přeposlech, poté co nás nevzala po mém telefonátu s tím, že má kašel a nezdá s emi jak chrčí a skončili jsme na pohotovosti. No ale objednaní jsme byli, nikdy se tam s nikým nepotkáváme, ošetřovala ho hned na studené chodbě za dveřmi, malý sotva dýchal, k tomu brečel (nemá rád doktory obecně natož pokud někdo zvýší hlas) a já mu budu dávat něco na pusu? Nejhorší bylo, že jsem se nemohla ani dostatečně bránit, aby malý nevyváděl ještě víc 😥.

jana_zofie
21. únor 2022

@meronym Galova je skvela, ale zase ma urcitou miru, pro me zdravou. A mam pocit, ze zakladatelka ma preci jen jeste o neco vyssi naroky. Jakoze odlozeni ockovani je u ni OK, ale asi taky ne do nekonecna. Kojeni nekomentuje, do roka podporuje nekeca mi do toho, ale nemyslim si, ze by aktivne podporovala kojeni do dvou let treba. Rousky u deti neresi, ale pri vstupu s nemocnym ditetem chtela negat. antigenni test. Coz naprosto chapu. Sice nevim, co by delala s pozitivnim, ale verim, ze by mela proste jenom zvysene hygienicke opatreni, objednala by ho jako posledniho nebo tak. Neptala jsem se. Ale je pravda, ze mi odsouhlasila pripadny ambulantni porod u druheho ditete, ale odber z paticky jsem si musela zajistit sama, ona ho nedela, domaci navstevy ostatne taky ne. Ale ja s ni jsem maximalne spokojena. To jo. Mame ty hranice a nazory dost blizko sebe. A nema problem s nositky a satky.

dagmaris
autor
21. únor 2022

@kacka1994 Já ji bohužel ráda nemám od samého začátku, to nemůžu říct o sestřičce, která je super milá, na rodiče i na dětičky. Ale Dr. Kellnerová by neměla asi dělat pediatra. Vztah k dětem nula nula nic ☹ je to smutné...já jsem si pořád říkala, že dr. Potřebujeme jen na preventivní prohlídky, že si poslechnu jak mám syna tlustého a dcerka je zas podmiráček...ale nejde to donekonečna. Se vším má problém. A to já jsem fakt člověk, který vyjde s každým. Navíc jsem taky zdravotník, partner je doktor. O to je to horší, když vidím jak se chová ☹ je mi z toho smutno.
O tom vyšetření na chodbě mi ani nemluvte...já jsem tam tak byla s novorozencem..říkala jsem ji, že to nemyslí vážně, že je tam zima a ona mi tam teda zapla přímotop. Takže tak. Ale co každý jsme nějaký.
Ale já potřebuju změnu, jinak bychom se všichni trápili.

dagmaris
autor
21. únor 2022

@jana_zofie děkuji moc za pohled a názor, vážím si toho, že jste tomu věnovala čas. Hezký večer 🍀

kacka1994
21. únor 2022

@dagmaris Uff 😳 No já přestupovala od jiné paní doktorky, ta byla starší, nic neřešila (nesepsala si ani rodinnou anamnézu), jen klasické "moc ho přecpáváte (byl jen kojený)" " to jste si vyčetla na maminkovských diskuzích, ale neexistuje to" - syn měl abkm, doteď má ekzémy a i když abkm odeznělo, zůstaly mu jiné alergie. Takže když jsme odešly k Dr. Kellnerové, přišel mi její přístup sice strohý a direktivní, ale aspoň že je pečlivá a vlastně jsme se vždy na všem domluvily. Bohužel poslední dobou to říct nemohu :( ale bojím se, abych si nepohoršila... doufala jsem, že s tou rouškou a vyšetřením na chodbě to byl jen nějaký momentální přešlap 🤦 no, jak vidím tak asi ne... příští týden máme prohlídku miminka a staršího beru s sebou, tak si jdu načíst dle které vyhlášky mít roušku nemusí, doufala jsem, že to znovu nebudu řešit, nerada bych, aby si vytvořil nějaký špatný vztah k doktorům, tak snad to proběhne hladce.

meronym
21. únor 2022

@jana_zofie To jste vystihla presne 🙂 Za mne je dulezite, ze veci nepodcenuje, ale ani zbytecne nestresuje a ze kdyz dcerka mela problemy po narozeni, jako jednu z variant uvedla ABKM (coz se mimochodem potvrdilo). Zda se to jako malickost, ale zazila jsem chirurga v detske nemicnici, ktery mi rekl, ze to je vymyslena diagnoza na uklidneni maminek. Jakoze coze? To dite kadilo krev a rvalo cele noci!

korin
21. únor 2022

@kacka1994 Chodíme ke stejné Dr... Odborně má moji důvěru, když nebyla před lety přes Vánoce v ordinaci, pozvala si nás na kontrolu do dětské nemocnice, kde tehdy ještě sloužila. Žádanka na logopedii či alergologii nebyl problém. Ale čekat na preventivní prohlídku v dešti před ordinací, to mi lezlo na nervy.

kacka1994
22. únor 2022

@korin s tou alergo jsem to myslela, že měla problém jiná doktorka, kvůli tomu jsme přešli 🙂 tahle mi přijde pečlivá a super, jen s tím že často ordinuje přes telefon mám problém (plus ty roušky u dětí)... s tím čekáním, no beru to jak kdy, nemám moc ráda plné čekárny chrmlajících dětí, tak to beru spíš jako plus... většinou vezme na čas ;)

dagmaris
autor
22. únor 2022

@kacka1994 no jenže jak píšete strohý a direktivní...ale je to dětská doktorka...za tu dobu co tam chodíme se ani jednou neusmála a jen si jede svoje tabulky. Když jsem nechtěla očkovat až v půl roce a nechtěla žádné očkování navíc tak už jsem viděla jak jí to vyloženě dere. No a když jsem přišla po létě s tím, že 7 letého syna pichla 4x za prázdniny včela a vždycky mu to hrozně oteklo a měl horečky..tak mi řekla, cituji:" otok a horečka, ještě neznamená, že je alergický" tak na ni hledím, že co to jako znamená? No nakonec, že mi tu žádanku na to alergo vypíše. No, syn je silně alergický na včelí jed. No dostali jsme na alergu i epipen. Takže ona za každou cenu si musí držet nad maminkami nadřazenost, jakože já jsem doktor a co je víc. Možná je fakt odborník, ale ti to stylem ji přece nebude nikdo chtít poslouchat ☹