Zdravím vás ženy, mám doma 4 denní miminko a máme problém s přisáváním u kojení. Mohli by jste mi někdo dát tip na dobrou laktační poradkyni v Brně na kterou nebudu muset čekat třeba 3 dny. Už i tak malej ztratil víc jak 10% váhy po porodu
@chlapecektehu https://www.mamila.sk/cz/pre-matky/poradkyne-pr... slyšela jsem chválu na poradkyně z Mamily. Je tam spousta z Brna. Určitě najdeš nějakou, která bude mít čas ihned.
@chlapecektehu v období 6 nedělí, by meli pomoct v laktační poradkyne v nemocnici, nebo se pletu? U nas to tak je, volat jim po propuštění domu pokud by se nedařilo kojit
@luna03 to nevím nikdo nic neříkal
@l_ už jsem našla jednu paní tak uvidíme
Ve FN Bohunice dělají laktační poradenství paní Malinková, Skácelová, Šlesingerová. Tu poslední neznám, Malinková je neskutečně příjemná, za mě nejlepší Skácelová, moc mi pomohla, když některé sestry na novorozeneckém byly neochotné. Musí se tedy přijít tam, dvě návštěvy během prvních 4 týdnů hradí pojišťovna. Malému nakonec stejně zjistili špatnou uzdičku, kterou mu šmikli a hned byl cítit rozdíl v přisátí. Číslo je tady https://www.fnbrno.cz/areal-bohunice/neonatolog...
Přesně tak je to o lidech. Já taky dostala kontakt na jednu. Strašně náročný se vůbec domluvit kdy přijde a jak. Myslím, že chtěla 400 plus za kilometry, ale to už si nepamatuju částku. Půl hodiny před návštěvou mi to zrušila, že se ozve kdy bude moct. No byla jsem z ní ještě víc ve stresu teda, protože jako řešit malýho, sebe po císaři, triletacku a ještě tuhle paní, to jsem si říkala, že ne.
@chlapecektehu pomohlo? Mám také kontakt, kdyby jsi potřebovala, dostala jsem na ní doporučení. Zatím ale zvládáme,tak jsem nevyužila.
@terezag11 na konec jsem oslovila paní Kubátovou a byla jsem s ní spokojená. Jako třešnička na dortu byla že jsem zjistila že to je sestra od zubařky mého staršího syna 😅
@chlapecektehu hlavně, že pomohla 🙏 já mám pocit, že malého mám na prsách teď pořád 🫣 ale teď už to začne fičet ty fáze vývoje a růstový spurt a taaaak 🙈
@terezag11 jo pomohla, taky mám ten pocit. Akorát já ho musím hlídat a vážit co 3 hodiny malej má totiž vyšší jaterní testy z krve. Takže než dokojím tak za chvíli můžu znovu
@chlapecektehu ty začátky jsou krušný a to jsem si říkala, že když je Maty druhé dítko, že už budu vědět co a jak 🙈 všechno jinak než u dcerky 😁 hlavně ať jste v pořádku brzy 🍀
@terezag11 přesně moje slova 😅
Koukni do seznamu na mamila.sk a volej.. necekej..