Laktační poradkyně, Brno. Doporučíte, prosím?

chlapecektehu
14. říj 2024

Zdravím vás ženy, mám doma 4 denní miminko a máme problém s přisáváním u kojení. Mohli by jste mi někdo dát tip na dobrou laktační poradkyni v Brně na kterou nebudu muset čekat třeba 3 dny. Už i tak malej ztratil víc jak 10% váhy po porodu

l_
14. říj 2024

Koukni do seznamu na mamila.sk a volej.. necekej..

piggy123
14. říj 2024

@chlapecektehu https://www.mamila.sk/cz/pre-matky/poradkyne-pr... slyšela jsem chválu na poradkyně z Mamily. Je tam spousta z Brna. Určitě najdeš nějakou, která bude mít čas ihned.

luna03
14. říj 2024

@chlapecektehu v období 6 nedělí, by meli pomoct v laktační poradkyne v nemocnici, nebo se pletu? U nas to tak je, volat jim po propuštění domu pokud by se nedařilo kojit

chlapecektehu
autor
14. říj 2024

@luna03 to nevím nikdo nic neříkal

chlapecektehu
autor
14. říj 2024

@l_ už jsem našla jednu paní tak uvidíme

l_
15. říj 2024

@luna03 no, jenze me treba laktacni z porodnice rekla, jak chci s temahle bradavkama kojit.. neznala prvorodicka, sup kloboucky, stres, vse spatne... Diky laktacni z mamily jsem kloboucky odstranila, zjistila co a jak a bylo to fajn... a to u me ani nebyla, jen mi poradila online 🙏🏻

luna03
15. říj 2024

@l_ to je supee ze mate takovou zkušenost ❤️ mne laktacni z mamily nepomohla a dala sem za to x tisic a jeste malou chtěla posilat na operaci. Nakonec sem kojila sama 8 měsíců. Ale je to o lidech, nekomu to pomůže a někomu ne, chce to zkusit 🙂

l_
15. říj 2024

@luna03 to slysim prvne.. i takovou castku.. to bych asi volila jinou, kdyby to nepomahalo, nesedely jsme si..

jiss
15. říj 2024

Ve FN Bohunice dělají laktační poradenství paní Malinková, Skácelová, Šlesingerová. Tu poslední neznám, Malinková je neskutečně příjemná, za mě nejlepší Skácelová, moc mi pomohla, když některé sestry na novorozeneckém byly neochotné. Musí se tedy přijít tam, dvě návštěvy během prvních 4 týdnů hradí pojišťovna. Malému nakonec stejně zjistili špatnou uzdičku, kterou mu šmikli a hned byl cítit rozdíl v přisátí. Číslo je tady https://www.fnbrno.cz/areal-bohunice/neonatolog...

luna03
15. říj 2024

@l_ ja ze zacatku verila no, po par sezenich mi ale jeji chovani a pristup nevyhovoval, takže sem to utla a bojovala tak nejak sama

alice180
15. říj 2024

Přesně tak je to o lidech. Já taky dostala kontakt na jednu. Strašně náročný se vůbec domluvit kdy přijde a jak. Myslím, že chtěla 400 plus za kilometry, ale to už si nepamatuju částku. Půl hodiny před návštěvou mi to zrušila, že se ozve kdy bude moct. No byla jsem z ní ještě víc ve stresu teda, protože jako řešit malýho, sebe po císaři, triletacku a ještě tuhle paní, to jsem si říkala, že ne.

terezag11
20. říj 2024

@chlapecektehu pomohlo? Mám také kontakt, kdyby jsi potřebovala, dostala jsem na ní doporučení. Zatím ale zvládáme,tak jsem nevyužila.

chlapecektehu
autor
20. říj 2024

@terezag11 na konec jsem oslovila paní Kubátovou a byla jsem s ní spokojená. Jako třešnička na dortu byla že jsem zjistila že to je sestra od zubařky mého staršího syna 😅

terezag11
20. říj 2024

@chlapecektehu hlavně, že pomohla 🙏 já mám pocit, že malého mám na prsách teď pořád 🫣 ale teď už to začne fičet ty fáze vývoje a růstový spurt a taaaak 🙈

chlapecektehu
autor
20. říj 2024

@terezag11 jo pomohla, taky mám ten pocit. Akorát já ho musím hlídat a vážit co 3 hodiny malej má totiž vyšší jaterní testy z krve. Takže než dokojím tak za chvíli můžu znovu

terezag11
20. říj 2024

@chlapecektehu ty začátky jsou krušný a to jsem si říkala, že když je Maty druhé dítko, že už budu vědět co a jak 🙈 všechno jinak než u dcerky 😁 hlavně ať jste v pořádku brzy 🍀

chlapecektehu
autor
21. říj 2024

@terezag11 přesně moje slova 😅