Dostanu se s kočárkem do výtahu na hl. nádraží v Brně?

slenka997
23. říj 2024

Dobrý večer, otázka na maminky s dvojkočárky z Brna. Chystám se cestovat vlakem z Brna společně se dvěma dětmi. Máme široký dvojkočárek a zajímalo by mě jestli se vlezeme do výtahu na hlavním nádraží nebo jestli je jiná možnost dostat se na jednotlivá nástupiště. Dvojkočárek je sám o sobě pěkně těžký a kór když jsou v něm ještě děti, proto schody nepadají v úvahu. Moc děkuji za reakce

hanyzka11
24. říj 2024

Co to je široký kočárek? My máme Valco Snap duo a v pohodě jsme do výtahu najeli. Řekla bych, že tam bylo ještě místo. Valco teda projede i standardními dveřmi. Výtahy jsou tam takové ty větší, ne ty co bývají běžně třeba v paneláku.
Co si ale pohlídej, tak to, jaký typ vlaku pojede. Třeba to víš, my to nevěděli, tak se podělím o zkušenost. Do nízkopodlažního samozřejmě v klidu najedeš, ale do těch starších, kde jsou schody se nedostaneš i kdyby ti pomohl někdo nahoru. Na těch širších schodech je totiž uprostřed madlo a dvojkočár neprojde. Byli jsme na výletě s manželem, tak by se asi dalo vzít děti do rukou, vybrat koš kočáru, složit kočár, pobrat tašky a nalézt do vlaku. Rozložit, položit děti a při vystupování znovu🤣🤣. Ne samozřejmě legrace, nespěchali jsme, tak jsme čekali na další vlak. Ale nenapadlo mě, že to bude problém. A s korbičkami nebo sama s kočárkem úplně nemyslitelná akce.

merope
24. říj 2024

A ještě upozorním, že v Brně na nádraží hlásí nástupiště neskutečně pozdě - tzn. určitě čekat už dole v podchodu nikoli nahoře u pokladen. Jednou se mi stalo, že než jsme vůbec sjeli výtahy dolů, tak vlak už stál na nástupišti - a když jsem u dveří říkala, že mají počkat, že tam lidi ještě nedojeli, tak stewardi, že ale už zase mají pomalu jet (trošku jsem ten vlak "zdržovala") - může za to SŽDC, dá se tak leda si stěžovat, ale je to pořád plus-minus stejný.

ivetka7686
25. říj 2024

@slenka997 ano dá. Výtah je velký

slenka997
autor
25. říj 2024

Moc děkuji za odpovědi. Máme kočárek Jedo Duo a jednou se mi stalo, že jsem neprojela dveřmi od výtahu a proto mě napadlo jestli jsou v Brně na hlavním nádraží ty výtahy uzpůsobené i na větší kočárky. Dvojkočárky se tak často nevidí 🙂