Je tu některá kadeřnice? Rada bych se zeptala na tipy ohledně domácího barvení vlasů, aby to nedopadlo katastrofou.
@katkatomaskova ok, mám už dost odrostlé sediny a potřebuji je zakrýt. Jinak mám středně hnědou barvu a nechci aby to chytlo na tmavou právě.
@miri05 Tak zkusit najít podobný odstín 🙂 Ale určitě jen ten šampon, ne permanentní barvu, bude ráda i kadeřnice, až se k ní zase dostaneš 🙂
já taky používám ty barvy, co mají uvedeno na 24 - 28 umytí, asi se na tom nedá nic moc zkazit, pokud by to bylo moc tmavé, tak ten intenzivní odstín se vymyje rychle, nádech a oživení barvy vydrží naopak docela dlouho. Chce to nanášet rovnoměrně a pořádně k hlavě
Já si nikdy doma hlavu nebarvila, jsem od přírody blondýna, ale bohužel s věkem mi to hodně tmavne, tak mám melíry (ne barvu). A odrosty už jsou ošklivý. Myslíte, že na to jde použít taky ten šampon, když zbytek hlavy není barvenej, ale jen melírovanej?
@barmil Ne, pokud to nebude X vrstev ;) Jedno barvení katastrofu nezpůsobí, pokud si na to nevezme vyloženě černou barvu
@barmil X barvení mám na mysli
@barmil Já například vydržet nemůžu, protože mám hroznou kvalitu vlasů, rychle se mi mastí a barvení mi výrazně pomáhá vydržet s mytím. Navíc se mi - jako většině žen - líbí jiný odstín, než je můj přírodní, a tak je to prostě vidět, u mě docela dost, ty odrosty jsou jak pěst na oko. Je potřeba najít odstín, který nebude tak moc sytý (černá, hodně tmavě hnědá, nebo třeba mahagon) a bude co nejblíž k barvě, která na tu hlavu patří. Jedno barvení tím šamponem fakt nic hrozného neudělá, permanentní barva tak to už je něco jiného, ale o tom už jsem mluvila ;)
@katkatomaskova ja jsem odbarvena na uplne bilou blond, takze uz mam taky od hlavy pekne sve zrzavo hnede odrosty, ale vim, ze doma proste kvalitni odbarveni a nabarveni neudelam, takze drzim. Fakt nechci odrosty ala pochcana slama, nebo spalene konecky..
@miri05 A co tónovací smývatelné šampóny? Třeba tohle? Mají to určitě v DM. https://www.meindm.at/pflege/shop/Haar/Colorati... Já jsem si to pořídila a super i na šediny. Tedy, záleží jak intenzivní ale mně to zakrylo ty prošedivělé odrosty. Dala jsem jenom navrch hlavy. Do permanentní barvy bych nešla a u těch ostatních smývatelných třeba za těch 24 umytí, tam se mi s tím nechtělo tolik piplat. Tohle nanesu rovnou z tuby, nechám působit a umyju. A budu se těšit, pokud to nebudu muset používat celý další rok ale v klidu navštívím kadeřnici 🙂
@miri05 hlavně nekupovat drogerkove barvy,mají jiné chemické složení a ty profi se pak hůř chytají. Na odrosty si kup ten krycí sprej,nadělá míň škody a vydržet,dokud se kadeřnictví zas neotevřou
No a kadeřnice by ti nepředala tvou barvu v nějaké skleničce? Mě kontaktovala, nabídka možnost dojet si pro barvu, nabarvila jsem si vlasy doma a paráda.
Ja se barvim skoro svym odstinem hlavne kvuli sedinam, a to penovou barvou. Ta postupne barvi vlas,tak to stihnu,nez si obarvim vsechny sve huste vlasy. Jen jednou jsem mela tekutou klasiku a nez jsem skoncila,pul hlavy melo jiny odstin a z hnede byla cerna. Hruza.
Asi bych taky sla.spis u tebe do smyvatelne, kdyz to mas jen na prechodne obdobi,nez otevre kadernice. Ja kdysi chodivala taky,ale davat dvojku co tri tydny se nedalo.
@barmil Nejhorší je, že kadeřnice teď už objednávají na půlku června a to jsou ještě dva měsíce...
Kadeřnice nejsem, ale s barvením doma mám nějakou zkušenost - pokud chodíš na barvení pravidelně ke kadeřnici, určitě vynech permanentní barvu, kup si jen šampon, ten se za chvíli vymyje.
Taky bacha na tmavé odstíny, při více aplikacích z toho na hlavě zbyde akorát černá - vlastní zkušenost s tmavě čokoládově hnědou 🙄
Taky jsem si koupila domů tenhle šampon na barvení a večer na něj jdu, mám na hlavě právě hezkou hnědou a do toho lezou odrosty počuraného myšího kožíšku mé přirozené barvy 🙄