Ahoj, s pribyvajicimi🙂 sedinami jsem dospela k zasadnimu rozhodnuti😁- zacit si barvit vlasy. Nikdy jsem, krom smyvaciho samponu, ktery jsem pouzivala do ted, barvu nezkousela. Nejde mi o rady s aplikaci...prosim o rady, poznatky a nazory na barvy z hlediska kvality vuci vlasum, co pouzivate, jak jste spokojene, jak casto barvite, apod. Dekuju moc🙂
@e_v_k_a83 barvim si vlasy co 3 měsíce, klasickou Palette z drogerie, pouzivam cervenou nebo zrzavou a od ostatních znacek mi na vlasech nedrzi. Tato se moc nevymyva, hezky kryje a po smyti s kondicionerem mam vlasy hezci nez behem bezneho myti. Jedina nevyhoda je ze pri aplikaco smrdí :D btw barvim si je sama a to co dam za rok za barvy bych nrdala ani za jedno barveni u kadernice :D takze to ani omylem
@kvmatonka hennu mam v planu taky, jak bude potreba. Moje vlasy jeste nevideli barvu teorwticky ani z vlaku 😃 na ni se mi libi, ze je prirodni a bez chemie.
Ale chodim v tom uz dlouho (maka, segry, pokec s kadernicemi - kamaradky) Mamka se barvi doma, pouziva ledas co. Bere to hlavne podle ceny, jak moc chce utrarit, ale nejvic asi palette... Pouziva blond, modrou, cervenou, fialovou, ruzovou. Cervena ji vydrzi dlouho, ostatni uz tak ne. Barva za sucha ji vydrzela dyl jak barva, co se barvi za mokra (namocis vlasy a pak barvis). Prijde mi, ze od holicky ji to vydzelo dyl nebo jestli se ji zmenili nejak vlasy nevim 😃
Ja od henny zdrhla. Bylo to na dlouho, aplikace pomalu alchymie, navic vyber barev žádný
Tak kupuju loreal majirel
@e_v_k_a83 prvne si uvedomit, ze henny se jen tak nezbavis. Nedocilis blond. A mit na to cas. Ale plusy prevazuji. U Voono je supet vyber a muzes michat ruzne barvy v ruznem pomeru. Na svych strankach to maji hezky popsane, blogy a na fb i stranku, kde jsem cerpala informace. Ja mam treba vcera barveno kombinaci 50:50 medium brow a wine red a parada. Nabarveno za 30 min a na hlave 2 hod. Dobre se vymyva, musis pouzivat prirodni sampony, vlaznehsi vodu. Je to takova alchymie pro nekoho. Pro me super.
@e_v_k_a83 jinak co jsem vycetla od voono. Pokud mas chem.blond ci vice jak 30 % sedin, tak prvne vzit vlasy cooperem, coz je cista henna bez indiga. To zpusobuje zezelani prave. Staci 20 min. Pote uz muzes aplikovat jakou barvu chces. Pro redeni barev, aby nebyly tak vyrazne se pridava casia obovota. Pro studene odstiny se muze aplikovat prvne maska na vlasy amla. Jinak cervene, zrz odstiny se zalivaji vodou 60-90 st a je dobre je nechat odstat pod folii treba. Pote pri aplikaci ohrat ve vodni lazni. Hnede odstiny se zalivaji max 50 st a aplikuji se hned. Nesmi prijit do styku s kovem. Konzistence ma pripominat hustsi jogurt. Pokud barvis prvne je dobre mit misku v horke vodni lazni. Po aplikaci vlasy do tepla. Pod cepku a ja davam jeste 2x igelitovy sacek a rucnik. Nechavam ty 2 hod na hlave. Vymyvam hlavne vodou. Pote sampon alverde z dm. Octovy oplach nakonec. Pak uz jen casem barvim odrosty.
@e_v_k_a83 jestli uvažuješ o henně, mrkni na stránky natubea.cz . Je tam vše o přírodním barvení. Já používám taky hennu.
@e_v_k_a83 nebarvit! Dnes jsou IN šedivé vlasy i u 20letých, které za to platí,aby tak vypadali. Max nechat promelirovat a udělat uměle víc sedivych pramenů, aby to vypadalo, že je to úmyslně....😉
Taky používám hennu, už roky. Nyní hlavně nebarvici , s malým přídavkem barvicich složek . Vlasy mám dlouhé , zdravé , a to je mi 40+. Používala jsem henna lamda nebo Khadi a nebarvici kupuji v Prodeji bylin , vždy kilové balení . Za mě je henna požehnáním . Akorát se vyhni henne z drogerie , ta kolem henny jen projela a kromě názvu s ni nemá nic společného .
Doma zásadně nebarvit, ale zajít ke kadeřnici pro profi barvu. Já jsem spokojená se zn. Natulique, používám i šampon a kondicioner. Barví se tak často, jak rychle ti odrůstají vlasy.