Za jak dlouho jste se rozhodly jít do umělého oplodnění?

petrane
30. zář 2020

Ahoj holky,cim dal vic premyslim o asistovany reprodukci..testy uz mame za sebou -spatnej spermiogram,hustota je spatna a jen 5% dobrych,jinak genetika ok u obou,amh mam zatim ok..driv jsem to brala,ze 5% je dost,ale kdyz se mesic co mesic nedari,tak uz ztracim nadeji..
Jak dlouho vam trvalo se rozhodnout jit do umelyho?a cekaly by ste ted mene? Ja mam za sebou dve nepodareny tehu v zacatku,snazime se od ledna

andyskarsgard
30. zář 2020

My asi... Hmm my se snažili 8 let, a poslední 4 roky jsem manžela premlouvsla, on pořád říkal že nic nejde hned a že si mám počkat, pak jsem mu řekla že už je mi letos 30, a prostě na co mám jako čekat pořád,.. Byla jsem na schůzce 2 roky předtím, a na testech, já mám ale pcos,.. No než jsme nasetrili atd, tak jsem byla letos v únoru na odběru vajíček a pak hned šla na ET, a priplatila jsem na všechno co mi embryolog a doktor doporučil, a teď jsem ve 30 tt 💕💕, já byla dost ve stresu a i hodně nadané za ty roky co se nedařilo, chodila jsem i psychlogovi,... Pak prostě už přišla ta hranice, kdy jsem si řekla dost, na dovolené nejezdíme nic, a mám 30, už to chci opravdu řešit a šla jsem tam. 😂

tasimia
30. zář 2020

Snažili jsme se 9 let. Že půjdeme na umělé jsme se rozhodli po šesti letech, neúspěšně. Nakonec naše princezna přišla nečekaně.

bassetlady
30. zář 2020

Záleží jak Tě tlačí čas. Já šla po půl roce, ptž se už předem vědělo, že to asi nepůjde. Ale už mi bylo 35, takže jsem neměla čas čekat 5 let co kdyby.
Ty evidentně otěhotníš relativně bez problémů, tak zkuste inseminaci 2-3 x a nebo se zkus domluvit na nativu či minimálce. Taky záleží kolik do toho můžete investovat.

rosalline
30. zář 2020

Po 13 letech.... furt jsem doufala v přirozený zázrak...

atomix
30. zář 2020

Po třech letech. Vy se zatím snažíte velmi krátce. Dřív se čekalo dva roky, teď se doporučuje konzultace po roce.

madamas
30. zář 2020

Po třech letech jsme poprvé navštívili CAR.. manžel horší spermio, já v pořádku, jedno společné dítě už máme.. Zkusili jsme dvě neúspěšné iui, včera podána žádost o ivf 😉 Ano, čekala bych méně, ale byly okolnosti které to neumožňovali (synova operace zubů, následně operace mandlí..) Kdybychom ještě žádné dítě neměli určitě bychom do toho šli po roce snažení.

katule1990
30. zář 2020

@petrane Čekali jsme necelé 3 roky, než jsme šli do IVF. Předtím jsme už ale do CAR chodili na vyšetření a 5x podstoupili neúspěšně IUI. U manžela byl taky zjištěný špatný spermiogram, u mě vše v pořádku. Zpětně bych do toho dřív nešla, přála jsem si otěhotnět přirozeně, což se bohužel nepodařilo. Kdybychom čekali kratší dobu, tak bych si možná vyčítala, že se mohlo zadařit přirozeně. Snažení od ledna mi nepřijde moc, zadařit se určitě může. Ale samozřejmě záleží, jak vás tlačí věk atd. To u mě problém až tak nebyl. Jinak zpětně bych asi nešla na tolik IUI, byla to ztráta nervů, času a peněz s velmi malou pravděpodobností na úspěch, kor s tak špatným spermiogramem. Ale IVF jsem se bála, tak jsem chtěla zkoušet i to.

keksik002
1. říj 2020

Snazili jsme se tri roky, ve chvili kdy jsme se o tom zacali bavit, jsem se uklidnila ze je nejaka moznost mit miminko a do pul roku jsem prirozene otehotnela. Nebylo to uplne v poradku vse, ale zvladli jsme to az do 36tt 🙂

jednaholkaa
1. říj 2020

@petrane Jenom kvuli spatnemu spermiogramu bych asi hned nesla..ten se da hodne vylepsit..vitaminy, doplnky stravy, zivotni styl, cinska medicina, zkusila bych vycerpat napred vsechny ostatni moznosti krome ivf. To az jako posledni moznost..

nita1984
1. říj 2020

My cca po roce, ale tlačil mě věk. I s pomocí CAR to trvalo pět let, takže jsem ráda, že jsem nečekala

katjja123
1. říj 2020

My po roce snažení, bylo mi sice 28. Ale antikoncepci jsem nebrala několik let a 3 roky před aktivnim snazenim jsme si skoro vůbec nedávali pozor, tak jsem tak nějak podvědomě tušila, že budeme mít problém. Vubec toho nelituju, u mě je problém, že opravdu bez víc neotehotnim a kdybych to věděla, tak bysme se s manželem ten rok netrapili snahou o početí.

fandysek_1
1. říj 2020

@petrane to je krátká doba na snažení. Zkusila bych čínskou medicínu a pak jako poslední možnost car. My jsme se tak nějak rozhodli po 2- 3 letech, ale pak jsem otehotnela přirozeně.

tulikiss
1. říj 2020

po roce jsme sli na testy a byl problem u me i u manzela a sance pod 1% procento. jeste ten mesic jsem zacala stimulovat a IVF bylo uspesne. Kdyz mel syn rok tak z jednoho jedineho "nic se nestane, stejne nemuzu prirozene otehotnet" mame dceru 😀.

petrane
autor
2. říj 2020

@katule1990 ja bych prave taky radsi prvne zkusila IUI,v Repromede nam ale rekli,ze je to ztrata casu..ale vim,ze kdyz to nezkusime,tak si budu rikat,ze co kdyby ro vyslo..?
@jednaholka ano,uz uziva vitaminy,skoro neji mlecne vyrobky,zkousime i acc long v plodne dny
@fandysek_1 na cinskou medicinu se mi zatim moc netvari..

petrane
autor
2. říj 2020

A diky holky,ja prave jeste v sobe necitim,ze IVF je ta spravna cesta..ale je mi 32 skoro a chtela bych aspon dve mrnata,tak moc casu na cekani uz nemam..
Ted zkusime jit na Obilnak,divala jsem se,ze se tam snazi i ten spatny spermiogram nejak lecit..tak uvidime,hustota prece musi mit pricinu.manzel je na sportu zavislej,nejime spatny veci,..tak uvidime

fandysek_1
2. říj 2020

@petrane my taky chodili na iui, vždy jsem otehotnela a potratila. Takže byl problém někde jinde než v možnosti početí. Bohužel v car moc neresi příčinu, ale rovnou chtějí ivf kvůli penězům. Po 4 letech jsem si došla za číňankou a do měsíce jsem byla těhotná. Po šestinedelí druhé a teď čekáme třetí v rozmezí 3 let od prvního. Jinak manžel měl také první spermiogram katastrofální a pak, už je měl lepší. U těch chlapů se to dost mění.

katule1990
2. říj 2020

@petrane Chápu, já jsem to IUI taky právě chtěla zkusit, bohužel teda bez úspěchu. Na lepší spermiogram manžel bral Fertilan a každý den se sprchoval studenou vodou. Nejlepší výsledky měl při delší abstinenci, než je ta doporučováná 3 dny - třeba aspoň týden nebo i 14 dní, byl to opravdu rozdíl (třeba 0,5 mil/mil. oproti 10 mil/ml). S hustotou byl taky problém (řídší sperma), což ale souvisí právě s tím, že v ejakulátu není tolik spermií. Jednou byl výsledek na hranici normy a to bylo jedinkrát, kdy i hustota byla v pořádku. Zkusila bych být vámi párkrát to IUI + delší sex. abstinenci, vitamíny, vyhýbání se teplu a třeba se zadaří 🙂.

petrane
autor
2. říj 2020

@katule1990 manzel ma prave moc hustej,tak zkousime redit 🙂 dekujeme,snad ano a ne ta moc dlouho

twins_sovovi
6. říj 2020

Snažili jsme se 5 let během toho jsem prodělala oboustranný zánět obou vejcovodu o kterým jsem se dozvěděla až po operaci při které mi měly odstranit "pouze srusty" takže obrovský šok najednou jsem mohla mít dítko jen uměle tak jsem 3 roky byla taková uzavřena do sebe a pak jsme se o tom nějak začaly bavit že by jsme tedy do toho šly a podstoupily jsme ICSI s 5ti denní kultivací a podařilo se nám to na poprvé 🤗

janickazabicka
12. říj 2020

@petrane na co je dobrý ACC long a nejíst mléčné? To slyším prvně 🙂

95newmommy2020
12. říj 2020

My jsme se snažili půl rok sami a 2,5 roku IVF. 4x ET, 2xIUi. Manžel se zaměřil na svoje sperma, který měl hrozny. Díky léčbě ho zlepšil. Píchal si hormony, jako jsem si píchala já. Jen menší množství. Takže jsem měla třeba první protokol 250 IU GONAL, Orgalutran, pregnyl 5000. Vždy mi dali těch léku víc, a to co zbylo si napíchal sobě. A fakt ho zlepšil. Taky mu dost pomohl fertilman plus.

alik20
14. říj 2020

My jsme sli po roce k dr, spermio hodne spatny, tak jsme sli hned do ivf, v zari konzultace vysetreni spermia, jedna inseminace a v lednu uz jsem stimulovala, pak byl et ten nevysel a v kvetnu jsem uz byla tehotna po ket ☺️ na nic bych necekala

hencomonci
5. únor 2021

Ahoj všichni ráda bych se s vámi podělila o mou zkušenost kterou bych označila,za tu nejhorší v mém životě!!!
S přítelem se snažíme o dítě asi pět let. Rozhodli jsme se k umělému oplodnění. Ještě nutné dodat,že oba dva jsme zdravotně v naprostém pořádku.
Poprvé jsem odběr vajíček podstoupila asi v listopadu 2020. Po odběru mě druhý den strašně bolelo břicho,ale tak cca za 4 dny už to bylo v pořádku. Měla jsem tři oplodněná vajíčka,ale jen jedno bylo Top. Vložili mi ho asi po třech dnech, od odebrání, do dělohy. Asi po dvou týdnech z krevních testů se zjistilo,že to nevyšlo. Nechala jsem si měsíc pauzu a šla do toho znovu. Dostávala jsem vyšší dávky hormonů abych měla vajíček více. Nastal den 25.1.2021 bylo 9 hodin rano a já šla jako i minule k odběru vajíček. Takže mě uspali asi na deset minut. Později jsem se dozvěděla od muže,že mi museli dát i narkózu, protože jsem se u toho vrtěla.Po probuzení jsem měla takové bolesti, jaké jsem v životě nezažila. Do cca 15 hodin odpoledne mi dávali jednu infuzi od bolesti za druhou což nepomáhalo. Nakonec mi museli přivolat záchranku,která mě odvezla do Nemocnice. Ještě nutno dodat, že toto vše jsem absolvovala ve Vídni, jelikož tady žiju. Po odvezení jsem musela ještě asi dvě hodiny čekat,než mě důkladně vyšetřili a k tomu ještě ten Kovid 19, kvůli kterému ani můj muž nemohl být se mnou. Nakonec mě odvedli na pokoj bylo asi šest večer. Dělali mi ještě různá vyšetření,než zjistili,že musím na operaci. Musím ještě dodat že jsem měla pořád tak silné bolesti. K tomu se ještě pridalo i to, že jsem nemohla dýchat. Na operační sál mě odvezli v devět večer. Měla jsem dva litry krve v břiše, které mi museli laparoskopicky odstranit. Nechali mi ještě takový malý katetr, který mi z břicha asi ještě tři dny vysával krev. Po tomto zákroku mám 4 díry v břiše. Ještě 4 dny mi museli dávat infuzi od bolesti, železo, dokonce jsem dostala i krevní transfúzi,což není také úplně bezpečné a muselo se to hlídat. K tomu všemu jsem do toho ještě dostala alergickou reakci na bílkoviny. Takže jsem vypadala jako rajče. V Nemocnici jsem byla osm dní a teď jsem ještě doma. Mám plno léků a k tomu si ještě každé ráno musím píchat injekce proti trombóze min dva týdny aby se mi nezastavilo srdce. Naštěstí u mě to dopadlo dobře doufám. Ještě sice nemám vyhráno čekají mě další testy,ale snad bude už jen dobře. Naše embria jsme si museli nechat zamrazit. Potřebuju se teď dostat do kondice. Pokud opravdu uvažujete o umělém oplodnění, opravdu si to rozmyslete pořádně. Vím o čem mluvím a můžu vám říct,že pokud nám ta dvě vajíčka nevyjdou, už do toho znovu nepůjdu. Všem vám držím pěsti a přeji vám jen to nejlepší.

bassetlady
6. únor 2021

@hencomonci trošku nechápu, proč jste nezamrazili ta zbylá 2 z prvního pokusu a proč jste se hnali do 2. pokusu tak rychle za sebou. Myslím, že nikdo nebere IVF na lehkou váhu, ale Váš příspěvek je zmatený jako Goro před Tokiem. A jen někoho vyzmatkuje zbytečně.

fandysek_1
7. únor 2021

@hencomonci a co se stalo, že si měla 2 litry krve v břiše. To se ti neobjevilo z ničeho nic ne?

hencomonci
7. únor 2021

@fandysek_1 pri odběru vajíček mi něco propíchli,ale přesně mi nikdo neodpověděl