Výsledky přítelkyně. Ovariální selhání?

tomino87
12. bře 2020

Ahojte holky,
asi je hodne zvlastni, ze se na Vas zrovna obraci chlap v tomto foru, ale chtel bych se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s interpretaci techto vysledku.
S pritelkyni se skoro 2 roky snazime o poceti. V minulosti jsme navstivili IVF kliniku v Olomouci, ale chteli jsme s pritelkyni slyset i jiny nazor odborniku. Proto budeme dojizdet do Brna.
Tam nam bylo doporuceno nechat si nabrat hormonalni profil.

Vysledky odberu: mereno 3. den cyklu bez clostilu ci jinych podobnych preparatu
FSH- 18.11 IU na litr
LH- 7 IU na litr
AMH- 0.09 mikrogramu
TSH- 3.68
ESTRADIOL- 47.12

Nyni cekame na vyjadreni lekare ale v ramci psychicke podpory pritelkyne to zkousim i tady.
Podle me jako neodbornika je to spatny a jedine reseni je asi lecba darovanymi oocyty.

Dekuju za odpovedi.

veronikav31
12. bře 2020

@tomino87 popravně Amh je hodně hodně nízké.Doporučuji přítelkyni zkusit bylinnou kůru od Mgr. Podhorné fi. Naděje.Čím dřív tím lépe. Může zkusit i Mateří kašičku, sice to není moc chuťově dobré, ale pomáhá to. Já mám diagnozu Pco, dle jednoho p.doktora z nejmenavaného caru děti mít nebudu, přešli jsme do jiného, z ivf máme dceru,syn se podařil přirozeně díky clostilbegytu a mateří kašičce.nastartovala se krásně ovulace.
Darované oocyty nejsou všechno.

misoun85
14. bře 2021

@tomino87 Pisi svuj prvni prispevek na Konika, protoze vim, jak strasne tezke je dozvedet se tuto diagnozu. Mela jsem velmi podobne vysledky AMH 0,06, FSH 67, nepravidelnou menstruaci a povedlo se mi (velkou roli hralo samozrejme i stesti) otehotnet prirozene. Stimulace vajecniku pri IVF cyklech nema smysl, nereaguji. Pry je to jako mackat uz vymackany hadr, vic z neho proste neukapne. Nicmene obcas (nepravidelne) se jeste muze objevit ovulace prirozenou cestou, tedy bez jakekoliv stimulace gonadotropiny. Je treba ovulaci hlidat ultrazvukem, v obdobi ovulace se zasnazit a nasledne nasadit progesteron + estrogen. (pri teto diagnoze casto nefunguje spravne zlute telisko a pripadne tehotenstvi by se neudrzelo). Asi hodne zalezi, jestli ma pritelkyne jeste nekdy nejaky cyklus a tez na veku. Pokud ano, zkousela bych to nejakou dobu takto. Bylo mi receno, ze se stava, ze i pri takovych hodnotach muzou vajecniky fungovat a nepravidelne v nich vajicko dozraje jeste nekolik let. Ja jsem toho prikladem. Zkousi se tez navodit pomoci hormonu"pseudotehotenstvi", aby si vajecniky odpocnuly od stimulace FSH hypofyzou a nekdy se potom nahodi. Vyhradila bych si cas na tento postup a obrnila se trpelivosti. Darovane vajicko nikam neutece. Chodila jsem do PFC v Pze, mela jsem fakt stesti na lekare.