Ahojte holky,
asi je hodne zvlastni, ze se na Vas zrovna obraci chlap v tomto foru, ale chtel bych se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s interpretaci techto vysledku.
S pritelkyni se skoro 2 roky snazime o poceti. V minulosti jsme navstivili IVF kliniku v Olomouci, ale chteli jsme s pritelkyni slyset i jiny nazor odborniku. Proto budeme dojizdet do Brna.
Tam nam bylo doporuceno nechat si nabrat hormonalni profil.
Vysledky odberu: mereno 3. den cyklu bez clostilu ci jinych podobnych preparatu
FSH- 18.11 IU na litr
LH- 7 IU na litr
AMH- 0.09 mikrogramu
TSH- 3.68
ESTRADIOL- 47.12
Nyni cekame na vyjadreni lekare ale v ramci psychicke podpory pritelkyne to zkousim i tady.
Podle me jako neodbornika je to spatny a jedine reseni je asi lecba darovanymi oocyty.
Dekuju za odpovedi.
@tomino87 Pisi svuj prvni prispevek na Konika, protoze vim, jak strasne tezke je dozvedet se tuto diagnozu. Mela jsem velmi podobne vysledky AMH 0,06, FSH 67, nepravidelnou menstruaci a povedlo se mi (velkou roli hralo samozrejme i stesti) otehotnet prirozene. Stimulace vajecniku pri IVF cyklech nema smysl, nereaguji. Pry je to jako mackat uz vymackany hadr, vic z neho proste neukapne. Nicmene obcas (nepravidelne) se jeste muze objevit ovulace prirozenou cestou, tedy bez jakekoliv stimulace gonadotropiny. Je treba ovulaci hlidat ultrazvukem, v obdobi ovulace se zasnazit a nasledne nasadit progesteron + estrogen. (pri teto diagnoze casto nefunguje spravne zlute telisko a pripadne tehotenstvi by se neudrzelo). Asi hodne zalezi, jestli ma pritelkyne jeste nekdy nejaky cyklus a tez na veku. Pokud ano, zkousela bych to nejakou dobu takto. Bylo mi receno, ze se stava, ze i pri takovych hodnotach muzou vajecniky fungovat a nepravidelne v nich vajicko dozraje jeste nekolik let. Ja jsem toho prikladem. Zkousi se tez navodit pomoci hormonu"pseudotehotenstvi", aby si vajecniky odpocnuly od stimulace FSH hypofyzou a nekdy se potom nahodi. Vyhradila bych si cas na tento postup a obrnila se trpelivosti. Darovane vajicko nikam neutece. Chodila jsem do PFC v Pze, mela jsem fakt stesti na lekare.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@tomino87 popravně Amh je hodně hodně nízké.Doporučuji přítelkyni zkusit bylinnou kůru od Mgr. Podhorné fi. Naděje.Čím dřív tím lépe. Může zkusit i Mateří kašičku, sice to není moc chuťově dobré, ale pomáhá to. Já mám diagnozu Pco, dle jednoho p.doktora z nejmenavaného caru děti mít nebudu, přešli jsme do jiného, z ivf máme dceru,syn se podařil přirozeně díky clostilbegytu a mateří kašičce.nastartovala se krásně ovulace.
Darované oocyty nejsou všechno.