Výsledky hormonu AMH, zásoba vajíček. Uklidníte mě, prosím?

europa00
2. pro 2020

za pár měsíců mi bude 38 let, nechávala jsem si dělat test AMH hormonu at vím jak si stojím, jelikož bych ráda ještě jedno dítko. bohužel musím na umělé oplodnění, protože nemám vejcovody. S doktorem budu až za týden, ale výsledky mám ...dle tabulky jsou v pořádku, ale i tak mě zajímá jestli to značí že mám opravdu velkou zásobu, vzhledem k mému věku...

Norma AMH...............2.20 - 6.80 ng/ml a můj výsledek je 5.06

potýkám se teď se zdravotním problémem dokud se nevyřeší nemá cenu podstupovat nativ ivf...proto to zjištování.

asi chci jen uklidnit, že prostě mám těch vajíček dost..děkuji (vzhledem k věku) teda nevím jak to mají 20 tky ty výsledky 🙂

díky, za zkušemnosti ...třeba jak to máte vy a v kolika letech

eviks
2. pro 2020

@europa00 tak to ti muzu rict, ze mas na svuj vek opravdu krasnou hodnotu. Mam ted par kamaradek v podobnem veku a hodnoty mely 1.7, 0.8 a 0.9. Nutno podotknout, ze vsechny maji sve deti, takze to samozrejme neni jedinej ukazatel, ale tohle je moc hezka hodnota.

europa00
autor
2. pro 2020

@eviks je děkji, to jsem ani neveděla že to až takto může klesnout, to jsem myslela že to mají ženy až v menopauze...bohužel já i přes svou velkou plodnost mám pouze jedno dítě...ale co nechráněný sex to těhotenství..bohužel jsem s novým přítelem pred 5 lety prodelala zamlkle tehu a donutili me na kyretaž..pak už šlo vše do kopru...zanet dělohy srusty a pak už jen opakovane potraty kvuli srustum a zánetum, o kterých nikdo nevedel protože jsem neměla ty typické příznaky (výtoky atd) pouze krvaceni mimo cyklus po kyretáži a to mi rekli že o nic nejde...bohužel se na mě doktoři pekně vyrádili až jsem přisla o vejcovody atd...mám za sevou veškre vyšetření od genetiky, imuno, i rozbory tech plodu vše genetick v porádku...problem bly v dělože kterou mi totalne zdevastovali kyretazemi a naslednými infekcemi které jsem kvulitomu dostala ...bohužl se na to všechno přišlo až díky hysteroskopii ale už bylo pozde už nemám vejcovody..takže ač jsem extreme chytlava normalní cestou deti mít už nemuzu...zbyva mi ivf...bohužel se od te doby neustale potýkám se streptokoky v pochvě, ktere jsem nikdy nemela až po te kyretaží a lečba antibiotikama jeste vše zhoršila..proste za 5 let opkaovaných infektu atd se vše tak sepsulo že se toho neumí moje tělo zbavit ..nic na ně nazabírá, takže ziji už nekolik let s permanentní bolesti sliznice..přesto bez výtoku i zápachu atd...ale je mi jasne že nemuzu to ivf v takovem stavu podstoupit..proto jsem chtěla vedet kolik vubec mám casu zabojovat a dat se dokupy...je mi z toho smutno

eviks
2. pro 2020

@europa00 je to hruza, co popisujes, ale nehazej flintu do zita. Na ivf je zasadni kvalita embrya a pak samozrejme mu vytvorit nejake prostredi, ale urcite je potreba dat se nejdriv dokupy po teto strance, abyste zbytecne neplacali pokusy. Jestli je ti 38 tak bych ale doporucila podstoupit ivf do 39 let veku a embryjka zamrazit, protoze na to prispiva pojistovna a je to velky cenovy rozdil. Tim, ze jste jinak reprodukcne ok, tak je velka sance zisku peknych embryek, ktere by se pak mely chytnout i rozmrazeny. Vytahnete je pak, az budes v lepsim stavu a muzes mit ditko klidne o par let pozdeji. Drzim palce!!

europa00
autor
2. pro 2020

@eviks jj děkuji, já pravě nechci podstupovat hormonalní stimulaci..u mě je extremní riziko že mi tak odpalí vaječníky...a nechci nějaké cysty atd. ..takže nativ mi pojištovna neproplácí ani tak...nechci do sebe prát hormony na stimulaci..ono stejne tělo vyprodukuje více vajíček ale hodně z nich právě býva nekvalitních...tak nevím...8 ho jdu do centra..tak zkusíme probrat možnosti...jsem z toho špatná, každému kdo můj příběh slyšel moc nechápe jak se tohle mohlo stát...jeste když mě vídalo několik doktoru a stežovakla jsem si jim na to kvacení mimo cyklus vsichni mi rekli neresit a tehotnět...dodnes si to vycítám..bohužel když jsem přisla z doměnkou jestli mi něco nemohli pri kyretaži udělat s dělohou a proto potrácím nazvali mě bláznem...n jeden doktor se mi vysmál...a po 5 letech trapeni se to potvrdilo, když mě jediny doktor v mé teorii podpořil a zaslal na hysteroskopii dělohy...když jsem po xxx letech potkala sveho gynekologa ted uz minuleho...a rekla mu to tak mi suse odpoveděl že to přece bylo jasne...mela jsem 1000 chutí mu jednu vrazit..byla jsem tak v soku že jsem se nezmohla na nic..prišla jsem behem roku a pul o 4 embrijka...nikdomi je už nevratí..kdo nezažil nepochopí...a to musím rict ž u nás je zdravotnictví na skvelé urovní oproti jiným...nekd proste chce osud jinak...tak s ním ted bojuji

nina411
2. pro 2020

Čo by som dala za tvoju hodnotu 🙂 ja mám 32 rokov a moje Amh je 0,12 .. 7 ivf, nakoniec darovane embryo (muž katastrofálny spermiogram) . Takže môžeš byť v tomto smere úplne kľudna ;) držím palce

europa00
autor
3. pro 2020

@nina411 aha děkuji..tobě držím palečky s darovaným vajíčkem

loylii
3. pro 2020

@europa00 asi půjdu proti proudu, ale výška AMH je pohyblivá, není to stabilní. Mě bylo 37, když jsem si hodnoty nechala poprvé změřit. A vyšlo mi 0,3. Teď mi je 42 a poslední neplánované těhotenství jsem řešila po divočejsí oslavě 41.narozenin. Jinak v 38 letech se mi bez větší snahy zadarili přirozeně dvojcata💪😊