Ahoj holky,po zamlklém těhotenství a následné konizaci čípku se mi nedaří otěhotnět a tak jsem zašla k doktorovi skrz vyšetření. Napsal mi jen prášky a doporučení do Repromedy. Můj dotaz zní,jestli màte také takovou skušenost,nebo vás vyšetřil váš doktor. Šlo mi o hormonální profil.
Spiš by mě zajímalo, co ti bez znalosti horm. profilu napsal?
@petulejan V CARu za vyšetření taky neplatíš, stejně jako u obvoďáka. Takže hormonální profil, trombofilní mutace, zoonázy, pohlavně přenosné choroby apod. Ti (a partnerovi spermiogram + chodoby) udělají zadarmo (kromě AMH, hormonu určujícího kolik zhruba ženě zbývá vajíček, ten se platí v CARu i u obvoďáka). Pokud se tam problém nenajde, dá se pokračovat genetikou a imunologií, taky zadarmo. Jak s výsledkama naložíš, už je na Tobě. Tj. jít do CARu utně neznamená podstoupit hned IUI nebo IVF.
Clostil jen tak bez hormonálního profilu??? Nebo už třeba zjišťoval v průběh cyklu ultrazvukem, zda ovuluješ?
Po potratu a zt mi můj gynekolog udělal hormonální profil, folikulometrii několik cyklů, imuno, manžel dostal žádanku na spermio. Ale já tedy chodím ke gynekologovi v sanusu. A nakonec laparo
@petulejan Hm, s tímhle přístupem bych raději kmitala do CARu nebo změnila gynekologa, Clostil podle mě rozhodně není lék první volby. 😒 Ale třeba vycházel z nějaké anamnézy, kterou neznáme.
Každopádně samotné umělé oplodnění v CARu je finančně náročné a mělo by tomu opravdu předcházet nejprve pořádné vyšetření (která jsou opravdu zadarmo i tam). Proto doporučuji projít si recenze na jednotlivá centra a taky jednotlivé doktory, trochu načíst, jaká vyšetření lze žádat, ať trochu víte o co jde a hned vás neznalé nenatlačí do IVF.
Ahoj holky, já když jsem psala do CAR v Praze, ohledně vyšetření mně i muže (ze zvědavosti) tak mi psali, že určitě můžeme přijít, že nás objednají, ale cena byla zhruba 1500 za vyšetření pro mě a to samé pro muže, myslím.. 🤔
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@petulejan Popravdě řečeno, když se zjistí problém, asi bys stejně skončila v CARu. Můj gynekolog se tedy dlouhodobě neplodnosti věnuje (a v CARu taky dělal), takže byl trochu naštvaný, že jsem se tam "odeslala" po druhém ZT sama, ale obecně mi přijde lepší jít rovnou za odborníkama.