Ahoj mam po 2 ivf a bylo mi řečeno ze mam velmi nizke amh 0,02 máte někdo zkušenost???a otehotnely ste? ...dlouhy protokol 10vajicek,vse oplodnena a kratky protokol jen 3 oplodnena vajjicka .celkem 5 pokusu ,nechytlo se nikdy nic
@zuzikk83 hele nemyslim ,že je to jen ahm ,ale také fsh nebo tak něco načem záleží...první ivf podoli a druhé iscare ...Ta druha stimulace se podělala,mělo se to prodloužit...prostě se to omylem ustřihlo dříve...
@zuzikk83 tak ted nato koukam a bylo jich 6 a přežila 4 ,takze mi přijde divne ,že by sto nejak rapidne zhoršilo od května ....atake muze mit třeba vliv laparka kdo vi...cele je to divne ,,,za 3 tydny jdu k doktorovi ,tak to snim proberu 🙂
@maja1111111 já mám taky velmi nízkou hodnotu AMH, myslím, že ukazuje na množství vajíček, ne na kvalitu. 10 vajíček je super, já měla jen 2, IVF se nepovedlo, doktor řekl, že bez pomocí lékařů otěhotnět by u nás považova za zázrak no a do měsíce jsem otěhotněla a přirozeně, teď mám v náručí 6 týdenního chlapečka. Zjistili jsme, že je to hodně i o psychice. Přeju hodně štěstí 😉
@ivetinka1 no ja právě zjistila ,že mam pozitivni test ...dobrej šok 😀
@maja1111111 No tak to je super!!!!! Moc gratuluji. Já když zjistila, že mám pozitivní test, tak kvůli nízkému AMH mi doktor řekl, že se to musí co nejvíce medikamentozně podpořit, že nesmím potratit, jinak by se nám to nemuselo znovu povést nebo jen s darovaným vajíčkem, tak mi naordinoval anopyrin (do 9. týdne)+ duphaston (ten měl být do 12.týdne těhotenství, ale nakonec jsem ho brala pro jistotu až do 20. týdne těhotenství)
Držím palce, ať to zvládneš 🙂
@maja1111111 Ahojky, gratuluju k pozitivnímu testu 🙂...mám za tebe radost, jinak holky co se týče toho folikulu, byla jsem na kontrole a prý už nenarostl, nemohu slov, protože se na mě dívaly dvě doktorky a nemohly ho ani najít, lékař, ke kterému chodím, byl totiž zrovna na sále. Když ho nemohly najít, jak mohou vědět, že nenarostl? 🙂...takže mi léčbu skončily. Nyní přemýšlím, jestli mám vyměnit CAR nebo pokračovat zde v Teplicích. Pak jsem se jich ptala, jestli se tato stimulace počítá jako jeden pokus u pojišťovny, když jsem jsme takhle skončily a ani mi nebyly schopny odpovědět :-/ tak nevím vlastně jestli ano nebo ne...
Ahoj holky, já už měla někdy před dvěma lety AMH 0,04. Neměla jsem nikdy víc, než dvě vajíčka. Teď zkusíme naposledy minimální stimulaci a když to nevyjde, tak už jen nativy.
@maja1111111 moc gratuluju k pozitivnímu testu!!!
@zuzikk83 myslím, že pokus se počítá až když dojde k OPU. Ale nevím jistě. Ale být tebou, tak na ten ultrazvuk zajdu ještě jednou k někomu, kdo folikl najde. Byla by škoda ho nechat utéct. Třeba je to zrovna ten pravý. 😉
@zuzikk83 dekuji moc ,ale je ještě hodně brzy ,tak se dost bojim ... 🙂 hele to nevím zda se to počítá ,myslím si že pokud nedojde k ET ,tak by se to nemělo počítat..Ale to ti snad mají říct na klinice,myslím si ,že nejsei jediný případ kdy se to nekomu stalo...Držím moc palce!
@jezevcikova dekujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂
@jezevcikova
@ivetinka1
@zuzikk83 tak zázrak se u mě nekoná ,přestalo být srdíčko v 9 tydnu , ☹ ..zda vůbec ještě nekdy otehotním,to netuším...nebo 3 ivf ,ale tam se mi ted vůbec nechce 😖
@maja1111111 to je mi líto Majo..ale příroda ví, co dělá, tak já musíme důvěřovat, ale to si piš, že otěhotníš...naděje umírá poslední a ty nesmíš přestat věřit...držím ti palečky...jinak se mě týče, já nakonec vyměnila Car, šla jsem do Prahy a ejhle čekám na darovaná vajíčka...už jsou to asi tři měsíce, takže počítám, že se mi každým dnem ozvou...
@zuzikk83 je držím moc palečky...holka tak já třetí cyklus opet otěhotněla ,jsem v 10tydnu a modlím se at je vse ok 🙂
@zuzikk83 tak u me se zázraky nedeji..treti tehu a treti potrat ,...byla tam hydrops plodu 😖 ..hruza už fakt nemám sílu
@maja1111111 tak to mi je moc líto....ale nesmíš házet flintu do žita, ono se zadaří, uvidíš, já si to vždy odůvodňuji, že to nejlepší přijde nakonec....asi si umím představit, jak to pro tebe musí být teď těžké, ale musíš být silná....vím, že se to lehce povídá asi by mě to také srazilo na kolena, ale nezbývá než se zvednout a jít dál...já už mám dárkyni a jdu na konci září pokud vše dobře dopadne na ET...tak jsem z toho trochu nervózní...uvidíme jak to dopadne....nechám se překvapit...a ty se drž...
@zuzikk83 jojo myslím,že toto mě opravdu porazilo,mam depku a nemám chut nic delat....nejraději bych nekam zalezla a nikoho neviděla 😝 ..Tak ti moc přeju at se zadaří a určitě se potom pochlub 🙂
Ahoj, zatím jsem byla v CAR na 2. uvodních konzultacích. Dr řekl, že mám velký rozpor ve výsledkách z krve. Sice mám prý dobré hormony FSH 4,1 a LH 8,2, ale AMH je jen 0,1!
Řekl, že s takovým výsledkem otěhotnět ať přirozeně nebo asistovaně by bylo jako vyhrát první výhru ve sportce. Pro jistotu to několikrát zopakoval. Už měsíc se to snažím rozdýchat. Úplně mě tím zablokoval. Nemáte prosím někdo podobné zkušenosti? Předem moc díky!!!
@lara89 ahoj, já bych teda vyměnila CAR...to je jednání...ach jo...já mám také velmi nízké AMH 0,01 a také jsem vyměnila CAR...nelíbil se mi přístup lékaře...já jsem optimista i v situacích, které nejsou vůbec optimistické a on mě akorát uváděl do depresí...četla jsem několik příběhů na internetu, kdy ženy s takto nízkým AMH otěhotněly a to i spontánně, takže zázraky se dějí a výhry v loteriích se také vyhrávají...🙂 ...pokud máš velmi nízké AMH, třeba se dají tvoje vaječníky ještě nastimulovat a něco z nich vycucnout...u mě se bohužel nepovedlo, nemám už žádnou zásobu, ale za za dva týdny jdu na ET s darovanými vajíčky 🙂...tak snad se zadaří...
@lara89 @zuzikk83 Já měla taky velmi nízké AMH 0,3
Byla jsem na IVF, nevyšlo to, podstoupila jsem dilataci děložního hrdla a pak změnila CAR (chtěli jsme další vyšetření, než bychom zainvestovali do dalšího IVF (už jako samoplátci), ale to nám odmítli udělat a tlačili do dalšího IVF....v novém CAR doktor rozhodl, že necháme chvíli pracovat přírodu, když jsem nastimulovaná - vyšlo to, otěhotněla jsem přirozeně a jediné na co kladl důraz ohledně AMH, že musím brát v těhu prášky, abychom zabránili potratu. Takže maximální spokojenost a díky tomuto přístupu máme doma už 8mi měsíčního chlapečka.
Přeji moc moc moc štěstíčka 🙂
@ivetinka1 aahoj moc gratuluji a muzu se zeptat jake prasky myslis?
@maja1111111 Jaké prášky na udržení těhu? Brala jsem anopyrin a duphaston - ten anopyrin prý jakoby prokrvuje cévy vedoucí k plodu nebo tak nějak a brala jsem ho asi do 9. týdne a duphaston jsem měla brát asi do 12.týdne, ale jak jsem se bála, aby bylo vše v pořádku, tak jsme se dohodli s doktorem a pro můj klid jsem je brala asi 20 týdne, ale to už prý jejich funkci převzala placenta.
Ono prý když je plod špatný, tak nepomůže nic, ale je-li plod v pořádku, tak ty prášky sníží riziko potratu na minimum 🙂.
My jsme dojížděli do Arlety do Kostelce. Hrozně se mi líbil přístup doktora i sester. Doktor byl k dispozici i na mailu. Kdykoliv mě něco znepokojovalo a bála jsem se, napsala jsem a on hned reagoval a hlavně nedovolil myslet jinak než pozitivně a to hodně pomohlo. Já hlavně ze začátku byla hodně vystresovaná a pozorovala jsem se - jako třeba, že všechny těhulky bolela prsa, mě ne apod., on mně i "vynadal po mailu", že je důležité najít především svůj vnitřní klid, jinak tomu mimču spíš uškodím. A to mi tenkrát pomohlo. Můj gynekolog mi chtěl pořád psát kontrolku, tak jsme jeli na vyšetření do Arlety a ptali se jestli kontrolka ano a doktor mi řekl, že ne, že bych se jen hodně pozorovala a bylo by to jen horší (práci nemám fyzicky náročnou), takže jsem nakonec i chodila do práce až do konce 🙂
@zuzikk83 @maja1111111 Holky, vím že je to pro vás moc těžké, ale fakt je důležité věřit a doufat. Já když jsem byla po neúspěšném IUI, IVF na dně (bylo mi čerstvě 40, takže i věk hrál u mě roli), brečela jsem, že to vzdávám, že už dál nemůžu, tak mi moje sestra řekla, že když ženská tvrdí, že už nemůže, tak může ještě třikrát tolik.
Moc bych vám přála aby se vám to povedlo a věřím, že se to nakonec povede, medicína dnes dokáže zázraky! Držím palce 🙂
Ne neotěhotněla.-) Mám za sebou 2 stimulky ve dvou Carech..Praha Brno...a s AMH 0,01 nebo 0,1..já už ani nevim..ale to je jedno,na stimulace nereaguji.Tak čekám na schválení pojištovnou..a jdeme do darovaného oocytu.. 😎 😎 😎
@anduloza ahoj..já byla na ET s darovanými vajíčky minulý pondělí a teď si vegetím doma na nemocenské.... těhotenský test si mám dělat až příští týden, ale samozřejmě jsem to nevydržela a testla už osmý den a jsou tam // 🙂...tak snad se malý bojovník udrží a bude vše ok...tak držím také palce 🙂
@jezevcikova ahojjj tak to nakonec vyšlo,strašně moc gratuluji !!!! a mužu vědět to bylo po te minimalni stimulaci??
ahojky holky, dlouho jsem přemýšlela jestli napsat. Mé amh je 0,49. Mám za sebou první stimulaci, kdy mi odebrali 4 vajíčka. Jen 3 byla oplodněná. Po pěti dnech přežily dvě, na kterých se udělalo pdg vyšetření. A jedno je zdravé. Mám za sebou čtyři potraty. Vždy se nám neudělalo srdíčko a musela jsem na vyčištění. Teď se hormonálně připravuji na kryoembryotransfér. Snad se nám to podaří a já konečně uvidím srdíčko. Všem moc držím palečky ať se náš sen stane skutečností 🙂
@maja1111111 ahoj, jojo vyšlo to po čtvrté minimální stimulaci v Reprofitu. Stimulovala jsem Femarou, pak dopíchávala asi dvě ampule Merionalu. A měla jsem rekordní čtyři vajíčka 🙂 Držím moc palce, ať to taky vyjde!
@irci moje amh bylo 0,3, měla jsem po stimulaci 3 vajíčka a 2 byla oplodněná....nevyšlo to, ale při ET mi dělali dilataci děložního hrdla a to asi zprůchodnilo cesty protože, ačkoliv nám říkali, že bez pomoci lékařů nemáme šanci, do měsíce jsem otěhotněla přirozeně 🙂. Takže zázraky se dějí a vyjde to i vám, držím palce 🙂
@maja1111111 Chci se jen Optat, jaký je rozdíl mezi dlouhým a krátkým protokolem? Já budu muset jít také na IVF, mám AMH 0,4 ☹.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
ahoj, já jsem akorát ve stimulaci před prvním ivf...hodnota amh 0,01..dnes ultrazvuk a pouze jeden folikul 9mm, ale nevzdávám to...ve středu zase na ultrazvuk, zjistit zda vyrostl...ty máš docela hodne vajícek pri tak malém amh, jaký CAR navštěvuješ?