Ahoj,
chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti.
Rozhodla jsem se, že bych ráda darovala vajíčka. Mám doma 2 krásné, zdravé syny. Je mi 31 let a klukům je 11 a 6, otěhotněla jsem vždy okamžitě, do 3 měsíců.
Objednala jsem se tedy na kliniku s tím, že bych ráda nějakému páru darovala vajíčko, udělali mi testy a při sdělování výsledků jsem byla poměrně v šoku.
Vyšlo mi TSH (štítná žláza) - 0,03
a AMH 0,1
paní doktorka mi řekla, že tedy darovat samozřejmě nemůžu a že pokud bych neměla děti, stávám se okamžitě pacientkou.
Jsem rozvedená, mám přítele a o miminku mluvíme.
Začala jsem tedy řešit štítnou žlázu se svou obvodní lékařkou, která mi krev nabírala v prosinci 2018 a výsledky byly v pořádku. Teď mi tedy vzala krev znova a opět u ní jsou výsledky téměř v normě.
Když jsem to psala co CARu bylo mi odepsáno, zda bych mohla přijet ještě jednou na odběry, že je to opravdu divné a že se jim nezdá ani hodnota AMH.
Je možné, že se spletli? Že výsledky prostě neodpovídají?
Máte někdo takovou zkušenost?
Děkuji
@amazonkajanik no je to divné mé obvodní i CARu, takže ve čtvrtek jedu do CARu znovu a udělají testy ještě jednou, včetně AMH. Na edokrinologii mě nechtěla objednat, dokud nebudu mít kompletní testy včetně TF3 a TF4, proto mi brala krev obvodní lékařka. Jsem zmatená
@pellullinka je potřeba primárně udělat testy na protilátky štítné žlázy. Tyhle kolísavé výsledky - jednou norma, jednou mimo normu - jsou časté u autoimunitniho zánětu štítné žlázy.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@pellullinka ze své zkušenosti vím, že štítná žláza může vykazovat nízké hodnoty ve stresovem období,stačí dát léky na srovnání a je klid. Ale aby byly výsledky takhle rozdílné krátce po sobě a bez medikace je zvláštní. No uvidíte. Třeba mají jiná kritéria na hodnoty,ale zas byste měla problém s otehotnenim hned od počátku. Schválně bych si zašla na testy ještě k odborníkovi. Zda to potvrdí,nebo vyloučí. Ať první,nebo druhou variantu