Umělé oplodnění, nevím si rady 😔😔

twins_sovovi
29. kvě 2018

Po roce jsem se sem vrátila po našem boji .
Po operaci která měla zůstat jen u odstranění srustu jsem se probudila s tím ze mi odstranili oba vejcovody.Ještě pořád mám z toho blbý pocity "méně cennosti" ,ale to asi žádnou ženu neprejde pokud ji vezmou něco co ji dělá ženou 😕 S novým nádechem chceme zkusit štěstí umělého oplodnění mám spousty otázek 😊😊😊

absintka19
29. kvě 2018

@twins_sovovi urcite se um.opl.neboj. Boj nevzdavej. Preji moc stesti.🍀 My se taky nevzdali a mame jiz prvni holcicku.

handulkak
29. kvě 2018

@twins_sovovi Ahoj, klidně se ptej. 🙂

A boj nevzdavej, my za sebou máme 5 pokusu celých IVF, teď nás ceka KET.

absintka19
29. kvě 2018

@handulkak my taky meli IVF a z neho 7 mrazacku. Ket nas ceka prvni tyden v cervenci.

handulkak
29. kvě 2018

@absintka19 tak 7 kousku je krasny pocet, ja z 5 IVF měla vždy jen jedno.
Budu držet palce ať KET vyjde.

Kam do CAR chodíš?

absintka19
29. kvě 2018

@handulkak ja drzim palecky vam 🍀 Chodim do Heliosu v Brně. A ty?

normalnimatka
29. kvě 2018

to je docela síla.... mít vejcovody ještě tejden by tě nějak výrazně ohrozilo na životě? jak můžou provýst nějakej takovej úkon, aniž by tě informovali a ty abys to odsouhlasila? to se vážně děje? já snad čtu nějaký sci-fi....

handulkak
29. kvě 2018

Jee tak to je daleko, ja chodím do Prahy😃

handulkak
29. kvě 2018

@normalnimatka ja byla teď v dubnu na akutní operaci a prý jsem měla stesti, ze jsem o ne nepřišla.
Měla jsem stesti na lekare, který si vyhrál s operaci, než si ji ulehčil odebráním.

normalnimatka
29. kvě 2018

@handulkak nojo ale tys o tom věděla dopředu, to je právě to! jak můžou jako tohle udělat? to je obr stížnost.

handulkak
29. kvě 2018

@normalnimatka ja to nevedela dopředu.

normalnimatka
29. kvě 2018

@handulkak a přijde ti to jako v pohodě jo? já chápu, že každej nevěří tomu, že se podle doktorů "nevyléčitelný" věci daj řešit, a že věřej tomu, že dr. je bůh a moc dobře ví, co dělá. ale tohle prostě není správnej postup. deš na nějakou operaci, seš na to nadechnutá a když spíš, tak ti vyfiknou něco dalšího, jakože aby to bylo přijednom? fajn, možná ti ušetřili jednu narkózu, ale nemůžou přeci rozhodovat o tvým těle. a natož tak zásadně, jako odebrat ti vejcovody....!

jankol
29. kvě 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@twins_sovovi Kamarádka měla jiný problém, ale snažili se roky a roky, pak se na ně usmálo štěstí a konečně se jim podařilo, teď už čekají druhé a krásně jim to vyšlo, že mají chlapečka a teď čekají holčičku 🙂. Přeji hodně štěstí a zdaru 🙂, ať vám to vyjde a určitě se nevzdávej 😘

handulkak
29. kvě 2018

@normalnimatka mě to v pohode nepřijde. To jsem nenapsala. Dokonce jsem to nechala i presetrit, ale bylo to k ničemu.

normalnimatka
29. kvě 2018

@handulkak zeptala bych se na fb skupině Práva dětí a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem nebo podobně zaměřenejch. ono to "k něčemu" nebude viditelně asi nikdy. stížnost u vedení nemocnice nebo na člk nikomu vejcovody opravdu nevrátí a dotyčnejm se nikdy nic nestane. ale doktoři a nemocnice by si měli zvykat, že nemůžou jednat pořád protiprávně a prostě jako arogantní hovada. a pak se divěj, že sou tady lidi nějak moc "alternativní" a neposlouchaj jak ovce. k blití, fakt.

handulkak
29. kvě 2018

@normalnimatka na druhou stranu, když už se to stane, ještě, ze tady možnost otěhotnění přes IVF je.

normalnimatka
29. kvě 2018

@handulkak to je ale úplně podružný. zaplatí jí ten doktor ty pokusy? vynahradí jí to, že do sebe bude muset cpát hormony a nevim co všecko? je to pořád jen možnost, ne jistota, navíc s dalšíma možnejma následkama a důsledkama. to fakt pana dokktora neomlouvá. a taky ne každej IVF vnímá jako v pohodě zákrok. jsou tam různý etický a morální dilemata a já bych to brala jako opravdu poslední možnost, páč nemám úplně dobrej pocit ze zabíjení přebytečnejch embryí jen tak, kdyyž to jsou též potenciální lidi. ale to je medicíně u prdele, no. ještě embrya použijou na jiný účely, aby to pořádně zpeněžili🙂)))

handulkak
29. kvě 2018

@normalnimatka je pravda, ze ja odškodnění dostala.
Ale také je pravda, ze ja proti IVF nic nemam, ale to je na každé z nás. Následky a důsledky má skoro vsechno.
Ale myslím si, ze to co tady teď řešíme, na to se asi zakladatelka ptat nechtěla. ;)

normalnimatka
29. kvě 2018

@handulkak to ne, já jen žasnu, co se to děje. tyhle věci jsou stejně irelevantní, podstata je, že nejspíš udělali něco bez jejího vědomí a souhlasu. to je jak kdybych šla na cokoliv a dr. si usmyslel, že bude lepší mi uříznout kozy, protože mám dejmetomu rodovou genetickou zátěž na rakovinu a že teda tohle bude lepší řešení...

kjp
29. kvě 2018

@normalnimatka Když jsem byla na laparoskopii kvůli průchodnosti vejcovodů, podepisovala jsem před zákrokem papír, že souhlasím "kdyby něco" s odstraněním vejcovodu a byla jsem poučena proč... Samozřejmě bych byla taky v šoku, kdyby k tomu došlo. To co píšeš je trochu přehnané...

rybkaryb
29. kvě 2018

Zrovna jsem to chtěla napsat, i já podepisovala při laparce v rámci tuny dalších papíru ze v případě nutnosti souhlasím s odebráním vejcovodu. Dá se podepsat samozřejmě i nesouhlas ;) Přeji hodně štěstí při ivf, držím palce ať se to povede na první pokus 🙂

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Zobraz
kubikulik
30. kvě 2018

@twins_sovovi Taky jsem přišla o oba vejcovody (vinou zánětu po zavední nitrod.tělíska). Po operaci jsem si teda nijak méněcenná nepřišla, vzala jsem to celkem s nadhledem, asi i proto, že už jsme jedno dítko měli. Po 2 letech od operace jsme se rozhodli, že chceme ještě jedno a tak jsme šli do IVF. První návštěva v únoru 2017 a v prosinci se konečně zadařilo. Možná by se zadařilo i dříve, nevybrali jsme do začátku nejlepší CAR. Teď už jsme v 27.tt, další miminko už pak nejspíš nebude, takže to na druhou stranu vidím tak, že si aspoň do konce "reprodukčního" období nemusím lámat hlavu s antikoncepcí :D

evelisi
30. kvě 2018

Mě zjistili nefunkční vaječníky, po dvou neúspěšných stimulacich jdeme do darovaného vajíčka 🙂

simajda11
Autor odpověď smazal
Zobraz
1772
30. kvě 2018

Věřte, že vejcovody opravdu ženu nedělají ženou. Dokonce nemají žádný vliv na hormonální činnost, jsou nutné "jen" k oplodnění. Bojujte, IVF určitě vyjde, není to nic ponižujícího.

ave_eva
30. kvě 2018

Ahoj,jsem tu dnes nova a hned me zaujala vase diskuse,mam stejné zkušenosti jako uz tady nektere z vas psaly.loni v lete jsme se dohodli s manzelem ze pokusime o rodinku a v rijnu se zadarilo,bohuzel mimodelozne,pak rekonvalescence dalsi pokus vysel v breznu ale opet mimo,takze oba vejcovody fuc☹
Od tedruhe operace jsem stale jeste doma,docela mi trvalo nez jsem to vstřebala.
Momentalne navstevujeme CAR v plzni na namku,dnes zacinam stimulovat Gonalem a strasn se tesim ze to vyjde,vim ze bych se asi nemela tak tesit abych nebyla zklamaná,ale proste mi to neda,fakt verim ze to vyjde napoprvé.
Trochu jsem se bála ze nezvladnu si sama pichnout tu injekci,ale nebylo to tak strasne.
Ale co se tyce tech udalostico nás potkali,tak ty byly hrozne,ale udelalijsme za tim tlustou caru a ted se spolecne tesime jak se nam to povede.kdybych se v tom vice babrala tak by mi muselo hrabnout,hlavne i proto ze v tom breznu porodila moje mladsi sestra svoje ditko.aletedse tesim s ni a mohu si trochu uz zkouset co a jak,jako prebalovani a pripava sunarku atd...

andrejkabarankova
30. kvě 2018

@ave_eva Tohle je ten spravny pristup. Ja tomu take hodne verila. Vedela jsem, ze to nemuze dopadnout jinak. Vsak uz jste dostali od zivota nalozeno dost. Urcite to vyjde. Jak rikala moje gynekolozka. (Nemocna nejste, jen Vam proste chybi cesty). Drzim moc moc pesticky. 😊

dreana
30. kvě 2018

@twins_sovovi Ahojky ! tebe si pamatuju ! 🙂 Moc držím palce ! Já sem si prošla IVF a KET a uspěšně. Moc držím palce a klidně se ptej !

ave_eva
30. kvě 2018
loylii
1. čer 2018

@handulkak ale vždyť člověk podepisuje souhlas a v tom je buď ze si nepřeje, aby mu cokoliv odstraňovali a souhlasí s riziky a nebo, ze to nechává čiste na lekarich. Podepisuje se to před KAŽDOU laparoskopii. Já v roce 2009 podepsala, ze i když budou vejcovody špatný, nechci odstraňovat, taky to stalo za to! Pěkne jsem si to pohnojila. V roce 2016 mi ten špatný stejně odstranili a konečně jsem měla po zánětech.. já teda chtěla odstranit oba, zlepšuje to výsledky IVF, po probuzení jsem ale zjistila, ze mi jeden nechali..