Dobry den, nemá některá z vas zkušenosti s umělým
oplodnenim jako svobodná? Najíst vhodného otce, se mi bohužel nedaří. Jsem stoho vycerpana ale moc bych chtěla maminko. Mam za to ze v ČR to bohuzel neni možné,? Ale nejsem si jistá, kde jinde by toto možné bylo a pro me reálné? Děkuji moc za vase odpovědi
@lti mohla bych vás poprosit jak přesně to tedy probíhá? Aby to bylo možné a kde v ČR je to reálné?
@j.a.n.i otcem myslíte i v rodném liště?
Bude muset jako samoplátce vše zaplatit, ne přes pojišťovnu.
A asi to s někým sehrát. Na coparenting jsou i čistě sperm donoři kteří by třeba i přijeli ze zahraničí. V ČR výběr nic moc 😅
Minimálně v CAR, nemyslím, že by pak někdo kontroloval, že je opravdu i v RL, ale je otázka, kdo do toho půjde, když riskuje, že se ona ocitne v blbé finanční situaci, nechá ho soudně zapsat a on bude platit alimenty.
@j.a.n.i no právě asi tak 😏
Tak jak to obchází lesby, podepíše to kamarád, sperma dárcovské, do RL otec neuveden.
Mně teda ale ten tvůj nápad přijde hloupý, dítě není něco co si koupíš v sámošce... 🤷🏼♀️🙈
Ahojky, napiš mi.
@j.a.n.i Prosím tě, neměl kraviny. Znám spoustu lesbických párů s dětmi, některé z nich se rozešly, a ani v jednom případě nikdo nic nechtěl od otce dítěte. Muset dítě posílat k cizímu člověku, se kterým ho nechceš vychovávat a který o to dítě nestojí, to skutečně není něco, co by rozumné ženské stálo za pár drobných. A proč taky, když soudy v tomto případě reagují flexibilněji než zákon a k povinnosti se o to dítě starat i po rozchodu tlačí partnerku biologické matky (protože jak jde o peníze, které může ušetřit, to i teplé rodiny jsou najednou pro stát rodiny). Samozřejmě, že riziko tam je, bylo by mnohem jednodušší pro všechny, kdyby se tohle nemuselo dít v šedé zóně. Prakticky a reálně fakt plošně lesby o otcovství dárce svých dětí nežalují; na handrkování se o otcovství, alimenty a styky s otci jsou tady ostatně tradiční hetero páry, že jo.
@eviicka Je. Podpisem se zavazuje, že je otcem. Na základě toho podpisu bude v případě, kdy dojde na lámání chleba, určen za otce dítěte a nikdo ho z toho nevyváže.
@tereziezavily díky za doplňující info
@tereziezavily Takze jake melu kraviny? Stat se to může, takze ano riskuje, ze bude musel platit alimenty.
Některé kliniky v čr to dělají ale odkážou vás za hranice...hledejte na netu...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
I v CR se to da, kamaradka takto ma syna.