Těhotenství po IUI, bere se ihned jako rizikové?

nikolasa
23. říj 2016

Ahoj ráda bych se zeptala jak je to s těhotenstvím po IUI. Jestli se bere stejně jako IVF ihned jako rizikové nebo ne. Zajímá mě to hlavně kvůli práci. Budu nastupovat do nové práce, ale budeme dál chodit na IUI. A ještě by mě zajímalo do kdy je nutné nahlásit v práci těhotenství. Pokud otěhotním ve zkušebce jestli to musím hlásit hned a nebo to nechat až po zkušebce, aby mě nemohli vyhodit. Vím, že to není fér, ale co jiného dělat tak mě prosím neodsuzujte. Děkuji

k8home
23. říj 2016

Ahoj, těhotenství po IVF se jako rizikové automaticky nebere, tudíž ani po IUI. Nahlásit těhotenství v práci můžeš v podstatě kdy chceš, záleží co je to za práci, myslím ve vztahu k riziku v těhotenství kdy potřebuješ nějaké úlevy, nebo přeřazení na jiné oddělení (práce s chemikáliemi, dlouhé směny, nevhodné prostředí atd...)

lucky22
23. říj 2016

@nikolasa Ja jsem tedy po IVF jsem sice na neschopence, ale spise kvuli zamestnani, neberou me jako rizikove tehotnou kvuli tomu ze jsem po IVF.... Jinak v praci to klidne taj do te doby dokud to nepoznaji, takze ty tri mesice to urcite utajis.