ahojda holky, jsem po ivf a od začátku jsem se pěkně zakulatila 😀 , už při stimulaci vaječníků jsem nabírala, brala jsem navíc i další hormony protože jsem měla nízkou hladinu, teď jsem po ivf 14+2 a mám další 3,5kg nahoře.. jím stejně a tloustnu ☹
při prvím jsem měla v téhle době tak max kilo nahoře ale nebyl uměle. Jaké máte zkušenosti.. jestli je to těmi hormony, brala jsem do 12tt estrofen 1+1+1 a utrogestan 2+2+2. je to dost hormonu.. 🙂
Byla jsem "těhotná" už při stimulaci a pak to volně přešlo v normální těhotenství. Těhotenské kalhoty jsem kupovala v 10tt, žádné jiné jsem už neoblékla 😉
Ano ale jak jsem ve 12tt prestala brat hormony tak to pak uz nebylo tak rapidni...pri prvnim tehotenstvi jsem nabrala 10kg pri druhem 6kg...ale mne byloporad spatne
Taky to znám, už v 8 TT jsem byla jak 5 měsíci a v konečné fázi jsem měla 30 kilo nahoře a váhu 102 kilo.. Budiž mne útěchou, že v porodnici jsem nechala 20 a další kila šly během roka dolů samy při dvojčatech.. Jsou to ty hormony..
děkuju všem maminkám za odpovědi!!!
U prvniho jeste jaks taks. U druheho s dvojcaty jsem nosila tehotenske kalhoty uz v sestem tydnu, neskutecne mi vylezlo bricho a vsechno me tahlo. Ale celkove jsem na vaze moc neskocila. Za cele tehotenstvi s dvojkama 9kg.
Já nebyla po ivf, ale u prostředního (3. těhotenství brzo po pozdním potratu) jsem těhotenské kalhoty nosila od 8.tt, normální jsem neoblékla. Přitom jsem v těhu přibrala jen málo, do porodu max. 6 - 7 kg. V posledním těhu jsem pak zas měla stres, nepřibrala jsem v podstatě nic a těhu na mě ještě 7. měs. nebylo vůbec vidět 😉.
Já ještě nejsem ani těhotná, ale začala jsem šíleně nabírat po Utrogestanu - probírala jsem to v CAR a výsledek byl, že se po něm nenabírá klasicky, ale zvyšuje šíleně chuť k jídlu. Opravdu jíš pořád stejně nebo prostě "stejným způsobem" (tzn. mám hlad, tak se najím, případně jím podobně často, ale prostě dokud nejsem sytá a podobně)? Protože já když si to pak začala fakt hlídat, tak jsem zjistila, že jsem si jen myslela, že jsem ty návyky nezměnila, ale prostě jsem chodila mnohem častěji, že bych si něco dala. Kladné je, že když jsem se začala fakt hlídat a kontrolovat, co jím (nejenom co jsem si myslela), kupovat víc zeleniny, v podstatě držet dietu (pocitově), tak rázem pohoda a nepřibírala jsem.
Pak jsem taky nabírala (hlavně kolem IVF), protože jsem sice jedla normálně, ale mnohem míň se hýbala (jednak to bylo v létě v těch vedrech a druhak jsem se šíleně hlídala abych embryjku neublížila zvýšeným pohybem) a to se taky projevuje.
Vůbec mám pocit, že když je "normální stav" tak se dost hýbu a jím ledacos, ale jakmile člověk běhá kolem CAR, hýbe se rázem výrazně méně a hormony mu pořád vnucují hlad. A to je možná celý ten problém toho přibírání.
Taky jsem po IVF,ale nenabrala jsem hodně,9kg celkem.Ale chodila jsem stále do práce a pohybu bylo až až.
Hormonální se cpu skoro rok a půl, ale teprve teď od září kdy se připravujeme na Ivf jsem mám už 10 kg nahoře uff to jsem zvědavá až bude v bříšku tečka😊 jaká koule že mě asi bude.... 😁😁
Omlouvám se za překlepy,telefon si píše co chce....
@katkasturm jj, také jsem z toho nesvá a říkám si zda je to kulacení normální, ale odměnou nám je pak krásné zdravé miminko, držím palečky ať se miminko povede hned napoprvé 🙂
děkuji holky za vaše reakce!!! 🙂
@pajinahk ahoj také jsem to tak měla už během stimulace jsem nabrala 5kg , pak do 20tt další 6kg ani tak jsem neměla pupek spíš sádlo 😵 už jsem se smiřovala s tí že takovým tempem půjdu rodit se 100kg,ted jsem v 32tt to jsem přibrala už jen 2kg a pupík mám pěknej sádlo se ztratilo asi si malej dělal zásoby, protože jím stejně
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@pajinahk ano, ano, znám to 🙂 jsou to hormony a to bys pribrala i kdyby jsi pija jen vodu 😒 . Já při obouch dětech už od stimulace a to jsem měla jen léku jednou tak vysokou dávku co ty. Pak to po narození miminka půjde dolu 🙂 stojí to za to