Stimulace IVF a krvácení. Je to normální?

pinkrose1
31. led 2020

Ahoj, podstupujeme naší první stimulaci k ivf, ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuku, odběr folikulů je naplánovaný na neděli, ale dnes jsem začala krvácet. Nestalo se to některé? Je to normální? Nebo mám plašit? Děkuji 🙂

merope
31. led 2020

zkus zítra zavolat, nepřijde mi to normální

katule1990
1. únor 2020

@pinkrose1 Ahoj, jsem ve stejné fázi, taky jsem byla ve čtvrtek na ultrazvuku a v neděli jdu na odsátí folikulů 🙂. Prý jsme na neděli 4, nejsi taky náhodou v Sanusu HK? Já teda nekrvácím. Jak moc to je? Čerstvá krev? Třeba se to z té nálože hormonů může stát, ale taky bych si zkusila zavolat a zeptat se. Snad to nic nebude, držím palce.

pinkrose1
autor
1. únor 2020

@katule1990 Ahoj, kdepak, já jezdím do Brna. A jak se cítíš? Já teda docela hrozně, jsem nafouklá, unavená, hůř se mi chodí a mám bolesti na levé straně (podobné tomu píchání, když při běhání špatně dýcháš 😀 ). Každopádně krvácení ustalo, teď už jenom maličko špiním. Říkám si, jestli to nemohlo být z toho ultrazvuku, občas se mi to po něm stává i při běžné kontrole. 🙂

katule1990
1. únor 2020

@pinkrose1 To je pravda, to krvácení mohlo být z toho vyšetření. Navíc může být i třeba po těch hormonech dost prokrvený čípek. Hlavně, že to ustalo, to mám radost 🙂. Já se cítím celkem dobře, akorát mě pořád bolí hlava (už několik dní), asi z těch léků. Taky cítím trochu plný břicho, hlavně při chůzi, ale je to spíš blbý pocit, než že by to bolelo. Hůř jsem na tom asi psychicky, mám děs z narkózy a hlavně samozřejmě z toho, jak se bude vše vyvíjet. Je to pro mě všechno poprvé. Kolik jsi měla folikulů na ultrazvuku? Já prý asi 8 na každé straně a hlavně to strašně rychle narostlo, ovulaci mívám pravidelně 14 DC a na odsátí mě objednali už na 10 DC. Ve čtvrtek (7 DC) už měl některý folikul 16 mm 😲.

pinkrose1
autor
1. únor 2020

@katule1990 Doufám, říkám si, že zítra tam mám být už brzy ráno, takže by mě tam nejspíš dnes stejně nehnali. 🙂 A neboj, narkóza je v pohodě, vždycky jsem z ní také měla strach, ale nic to není. A tohle bude jen nějaká rychlá. Tak koukám, že jsme na tom vážně dost podobně, také je to naše první IVF, takže moc nevím, co od toho čekat. Největší strach mám z toho, že nebude co vložit. Nebo že se uchytí, ale potom odejde.
Při prvním ultrazvuku jsem měla 8 a 7, teď jich prý ještě pár narostlo, ale kolik nevím. Každopádně doktor odhadoval, že takových 6-8 by jich do neděli mělo být dost velkých, aby se dali použít, tak uvidíme.
Tyjo, tak to máš opravdu rychlé. Já 8DC měla největší myslím 14mm a zítra budu 14DC. A už víš, kdy půjdeš na to vložení? Mě říkali, že v pátek.

katule1990
1. únor 2020

@pinkrose1 Já bych měla jít na vložení taky v pátek a zítra tam mám být taky brzo ráno 🙂. Mně doktorka říkala, že jak jich je přibližně 8 na každé straně, tak očekává tak 5-10 vajíček. Manžel má ale hodně špatný spermiogram (což je nejspíš důvod, proč se nedaří), tak mám dost strach, aby se vajíčka oplodnila a dobře se vyvíjela. Taky se bojím, jestli není špatně, že to tak rychle narostlo a že jdu už 10 DC, když ovulace je normálne 14 DC. Musíme se držet a doufat, že vše dobře dopadne. Kdybys chtěla, můžeme si pak do soukromé zprávy napsat, jak to šlo 🙂.