Ahoj holky, do nedávna jsem si myslela, že jsem jen podvazana, jenže jsem zjistila že mi vejcovody odebrali úplně. Chtěla jsem se zeptat jak to chodí když chci miminko a přítel taky. To mi vezmou moje vajíčko? A jak? A jeho spermie?
Nic o tom nevím i přes to že jsem internet projela jak jsem mohla a stále to nechapu.
Jak dlouho se čeká? Jaká je uspesnost? A kolik to stojí?
Moc děkuji za odpovědi mých otázek.
Hezký den Charlotte
Jé děkuji moc za odpověď🙂
Podstupui akorát ze stejného důvodi ivf. Prvně si zajdete do caru na konzultaci, udělají vyšetření, pak pošlou schválení na pojišťovnu. To trvá zhruba měsíc. začátkem cyklu začne stimulace ,pak následuje odběr vajíček ,ten je pod narkózou a podle domluvi jdeš na transfér . Nás vyšli léky na 5500,- krevní test manžela na 2500,- (má pojišťovnu která to neproplácí, VZP to jinak platí) a 14000,- metoda icsi a prodloužená kultivace , pak jsme platili 8000,- za zamražení 5 vajíček 😉
A cena je za jeden cyklus procesu nebo jak je to?
Já myslím, že IFV bude o něco dražší, protože běžně pojištovna přispívá, ale pokud jsi si se nechala sterilizovat sama od sebe ( ne na zakladě doporučení ůlékaře ze zdravotních důvodů ) budeš hradit vše sama.
@lovely_creature bylo to ze zdravotních důvodů, gynekolog a psychiatr
@lovely_creature to mě ani nenapadlo,že pokud to je na vlastní žádost platíš si to sama? 😨 Já o ně přišla kvůli mimoděl. takže jsem se ani nepídila
@mamazelka Tak t oje ta "lepší" varianta. Doktor by to měl u pojištovny obhájit.
@misula29 Když je holka nějakým způsobem nemocná a proto nemůže sama otehotnět pojištovna pomáhá, ale když si žena sama nechá odoperovat vejcovody, není důvod aby jí pojištovna pomáhala, když si to rozmyslí. Mě to přijde jako rozumný přístup.
@lovely_creature jo, to dává smysl samozřejmě. Spíš jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.
@misula29 já taky ne, nudím se v práci a googlila jsem 🙂
@lovely_creature taky to tak mám 😀
@misula29 Co jsem těhule, tak mě v práci nechcou moc pouštět k některejm pracím tak se poflakuju, je to pruda. Nějaký vhodný web kde můž ustudovat co mě čeká s dítětem ?
@lovely_creature to ti ukáže až sám život 😂 Mám dva kluky a každej byl úplně jinej jako mimino, první zralej na baby box ,druhej zlatíčko.
@mamazelka nás stalo ivf 27 tisíc Teda okolo 27 tis.
všechno se to ale taky muze udelat v nativnim cyklu,pokud ti vajicka normalne dozravaji a probiha ovulace,pak jsou ty platby celkem "minimalni"
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pokud nemáš vůbec vejcovody, tak jedině IVF v car. Nejdříve se stimulují vaječniky, pak odběr vajíček a spojí se se spermiemi a pak se hotové embryo vloží do dělohy. Platí se cca 20 000,- podle toho, jaké metody se použijí. Úspěšnost tak 30-40 procent.Nejdrive jsou nějaké odběry krve, popr. nějaké vyšetření.Pak už to jde rychle vše během jednoho cyklu.