Sterilizace vejcovodů. Jak to chodí, když chci miminko?

mamazelka
21. únor 2017

Ahoj holky, do nedávna jsem si myslela, že jsem jen podvazana, jenže jsem zjistila že mi vejcovody odebrali úplně. Chtěla jsem se zeptat jak to chodí když chci miminko a přítel taky. To mi vezmou moje vajíčko? A jak? A jeho spermie?

Nic o tom nevím i přes to že jsem internet projela jak jsem mohla a stále to nechapu.

Jak dlouho se čeká? Jaká je uspesnost? A kolik to stojí?

Moc děkuji za odpovědi mých otázek.
Hezký den Charlotte

itworks
21. únor 2017

Pokud nemáš vůbec vejcovody, tak jedině IVF v car. Nejdříve se stimulují vaječniky, pak odběr vajíček a spojí se se spermiemi a pak se hotové embryo vloží do dělohy. Platí se cca 20 000,- podle toho, jaké metody se použijí. Úspěšnost tak 30-40 procent.Nejdrive jsou nějaké odběry krve, popr. nějaké vyšetření.Pak už to jde rychle vše během jednoho cyklu.

mamazelka
autor
21. únor 2017

Jé děkuji moc za odpověď🙂

misula29
21. únor 2017

Podstupui akorát ze stejného důvodi ivf. Prvně si zajdete do caru na konzultaci, udělají vyšetření, pak pošlou schválení na pojišťovnu. To trvá zhruba měsíc. začátkem cyklu začne stimulace ,pak následuje odběr vajíček ,ten je pod narkózou a podle domluvi jdeš na transfér . Nás vyšli léky na 5500,- krevní test manžela na 2500,- (má pojišťovnu která to neproplácí, VZP to jinak platí) a 14000,- metoda icsi a prodloužená kultivace , pak jsme platili 8000,- za zamražení 5 vajíček 😉

mamazelka
autor
21. únor 2017

A cena je za jeden cyklus procesu nebo jak je to?

misula29
21. únor 2017
lovely_creature
21. únor 2017

Já myslím, že IFV bude o něco dražší, protože běžně pojištovna přispívá, ale pokud jsi si se nechala sterilizovat sama od sebe ( ne na zakladě doporučení ůlékaře ze zdravotních důvodů ) budeš hradit vše sama.

mamazelka
autor
21. únor 2017

@lovely_creature bylo to ze zdravotních důvodů, gynekolog a psychiatr

misula29
21. únor 2017

@lovely_creature to mě ani nenapadlo,že pokud to je na vlastní žádost platíš si to sama? 😨 Já o ně přišla kvůli mimoděl. takže jsem se ani nepídila

lovely_creature
21. únor 2017

@mamazelka Tak t oje ta "lepší" varianta. Doktor by to měl u pojištovny obhájit.

lovely_creature
21. únor 2017

@misula29 Když je holka nějakým způsobem nemocná a proto nemůže sama otehotnět pojištovna pomáhá, ale když si žena sama nechá odoperovat vejcovody, není důvod aby jí pojištovna pomáhala, když si to rozmyslí. Mě to přijde jako rozumný přístup.

misula29
21. únor 2017

@lovely_creature jo, to dává smysl samozřejmě. Spíš jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.

lovely_creature
21. únor 2017

@misula29 já taky ne, nudím se v práci a googlila jsem 🙂

misula29
21. únor 2017

@mamazelka tak teď jde o to ,jaká byla indikace k odebrání a jestli to nebude rozporovat s ivf.Ale to vám řeknou až v caru

misula29
21. únor 2017

@lovely_creature taky to tak mám 😀

lovely_creature
21. únor 2017

@misula29 Co jsem těhule, tak mě v práci nechcou moc pouštět k některejm pracím tak se poflakuju, je to pruda. Nějaký vhodný web kde můž ustudovat co mě čeká s dítětem ?

misula29
21. únor 2017

@lovely_creature to ti ukáže až sám život 😂 Mám dva kluky a každej byl úplně jinej jako mimino, první zralej na baby box ,druhej zlatíčko.

tehulka1167
21. únor 2017

@mamazelka nás stalo ivf 27 tisíc Teda okolo 27 tis.

medulinek
21. únor 2017

všechno se to ale taky muze udelat v nativnim cyklu,pokud ti vajicka normalne dozravaji a probiha ovulace,pak jsou ty platby celkem "minimalni"

mamazelka
autor
21. únor 2017

@medulinek no ja jsem docela produktivní, vejcovody odebrali i kvuli cystam tak uvidíme co mi řeknou