Spermiogram - jak to manželovi ulehčit?

no_title
2. bře 2016

Ahoj holky,
zakládám trochu nelehké téma, ale je nás tady hodně, co si tím prošlo, jenže se o tom nemluví. Nedaří se nám miminko (mou vinou, jsem bez cyklu, mám polycystický vaječník) a aby se do mě zbytečně neřezalo nebo necpaly se do mě zbytečně hormony, tak jsme se rozhodli jít na spermiogram.
Pro manžela je to ale hodně těžké. Racionálně jsme se sice oba rozhodli, že je to nejlepší řešení, navíc je i možnost IVF pokud mi nezabere Clostík, tak by se to rovnou zmrazilo pro tyto účely. Nicméně manžel má kvůli tomu často krizovky, je z toho hodně rozhozený, zvlášť když se mělo na vyšetření jít (nakonec se tento cyklus ještě nešlo). Je totiž věřící a jak to říct kulantně... masturbace je pro něj hřích a má z toho výčitky. Ne, že by v tomhle za svobodna neujel, a snad proto je z toho psychicky rozhozený... Nicméněně spermiogram se nedá odebrat při běžném styku s kondomem - ačkoliv jsem četla, že někde v Izraeli vyrábí kondomy speciálně na to, ale bohužel nejsme v Izraeli...
Jestli máte nějakou zkušenost nebo tip, jak to manželovi ulehčit nebo mu psychicky pomoct, sem s ním. Vím, že já podstupuji fyzicky daleko horší věci, které leckdy bolí, ale nikdy se to nebilo s mou vírou, jako je to u něj. Ze začátku pro mě bylo složité to pochopit, teď už sice chápu, ale nedokážu pomoct.

nita1984
2. bře 2016

Máme spermio za sebou, pro manžela to také nebylo snadné, ne kvůli víře, ale proto, že je to voják z povolání, chlap jak hora, prostě si na své mužnosti dost zakládá. U nás to bylo o to horší, že se nevědělo, kde je chyba, bylo to prvn vyšetření a hrozilo, že je problém u manžela.
Hodně jsme o tom mluvili, zeptala jsem se, zda mám jít s ním a když si to přál šla.
U vás bych viděla řešení v tom, že půjdeš s manýelem a pomůžeš mu rukou... na tom přeci není nic zlého ne?

no_title
autor
2. bře 2016

@nita1984 jo, s tím nemám problém. Máme kvůli tomu povolený i domácí odběr. Ale i tak bývá rozhozený, no.

nita1984
2. bře 2016

@no_title hele, do domácího odběru bych nešla. I když je to jen kousek, je problém udržet správnou teplotu a často bývají výsledky hodně zkreslené.

kolibricek36
2. bře 2016

@no_title no, @nita1984 má pravdu, pokud tam budeš s ním nic se neděje, jste tam oba při té akci - to mu potvrdí každý věřící .... prostě jste při tom odběru oba v té mistnosti a ty mu když tak pomůžeš, kdyby si to dělal sám jen pro zábavu tak to má pravdu to se v manželství bere jako hřích proti ženě, kterou miluje, ale on na ten spermiogram pro zábatu tedy nejde, tak na tom nevidím nic špatného ...