Špatný spermiogram, jaký je následný postup?

sarus87
7. zář 2015

Prosím o radu, partnerovi vyšel špatně spermiogram. Zjistili mu oligo,asthenozoospermie, teratozoospermie(hodně malý počet spermií, k tomu jejich špatný tvar a špatně pohyblivých). Tudíž velmi malá pravděpodobnost otěhotnět přirozenou cestou, dr nám doporučili opakovat spermiogram za další 2-3 měsíce. Když 1. výsledek dopadl špatně, 2. nebude o noc lepší. Jaký je prosím následný postup?Děkuji

majenka34
7. zář 2015

Ahoj. Tak mi meli uplne to same. Asthenooligoteratozoospermii. Nasadila jsem priteli vitaminy selen+zinek a fertilan. Za 4 mesice kontrolni spermiogram byl ,,jen,, teratozoospermie. Holka ale s tou morfologii bojujem porad. Chodime do asistovane reprodukce a dr.nam neni schopny rict cim to je a jak ji zlepsit. Mame 99% spatnych hlavicek. Mimochodem holky tu vychvaluji brat kazdy vitamin zvlast. Ja nakoupila zasoby fertilanu tak pockam az ho dozobe a pak nakoupim vitaminky samostatne.

sarus87
autor
7. zář 2015

@majenka34 Ano dnes mi pro manžela došel FERTILMAN. A když jste se tuto skutečnost dověděli čekali jste na další kontrolní spermio? Nebo jaký byl další postup? Pomáhá mi když si s někým o tom můžu promluvit, manžel výsledky vzal velice špatně a bojím se se mu svěřit, jak mě to bolí☹

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
majenka34
7. zář 2015

No tak po pravde kdyz dosli vysledky docela se opil. Chapala jsem to. Potom byl chvili odtazity. Snazila jsem se ho povzbudit ze jeden odber nic neznamena. Hlavne mluvit. Byt mu oporou. Hodne to s nim zamavalo. Ale postavil se k tomu ze zacal brat vit. No a druhe spermio bylo o 200% lepsi. Akorat ta morfologie no. Mame za sebou dve iui a nejspis nas ceka ivf. Ale porad tu mame moznost priroz.pocit.

sarus87
autor
7. zář 2015

@majenka34 Hmm jeho reakci se nedivím, u nás to bylo stejné. V den kdy jsme se to dozvěděli tak jsme jeli se znamými na prodloužený víkend na chatu a jelikož jezdíme každý rok, tak kamarádka poznamenala že už všichni mají děti jen my ne, takže př. rok už nás tam bude 9(letos 8 jelikož my bez dětí. Těch poznámek na naši bezdětnost bylo více, takže manžel když už byl jemně opilý tak řekl, že my děti mít nemužeme. Možná tohle někdo nechápe, ale myslím, že mu to pomohlo a mě taky, protože se už nikdo nebude hloupě ptát.
Po jak dlouhé době jste přišli na špatný spermiogram a potom co se u vás dělo dal?

majenka34
7. zář 2015

Po trictvrte roku snazeni. Jelikoz me bude za pul roku 35 gyndar nechtel cekat. Navic ja byla na laparce. Odstranovali mi myom a mela jsem pry neco z vazama. V lednu jsme byli na prvnim speriu. V cervnu jsme byli na druhym. Necekali jsme ze se to tak zlepsi. Ja nas rovnou objednala na as.rep. vzali mi krev na horm.profil. a ten dany mesic jsem sla na iui. To nevyslo.No a zitra to bude 14 dni co jsem byla na druhym. Domluvili jsme se ze dalsi iui uz nebude ze rovnou ivf. Pokud se nestane zazrak nemine nas ☹

majenka34
7. zář 2015

@sarus87 a je fakt lepsi kdyz to pratele vedi. Muzete to s nima resit. My to tak udelali. A prijde nam to lepsi nez resit otazky tipu a kdy vy budete mit mimco.

no_title
7. zář 2015

@sarus87 nám se to stává taky pořád, že se nás od svatby pořád ptají - kdy bude potomek, lidi nějak nechápou, že třeba může mít ten, koho se ptají problémy s otěhotněním a nedocvakne jim, že každý takový dotaz potom zraňuje 😒 Přátelům to třeba i řeknu, ale ptají se i cizí lidi, které znám jen od vidění a to už jsem pak dost naštvaná.

kecka28
7. zář 2015

Ahoji, řešíme přesně to samé, vcelku čerstvě. Manžel má úplně stejnou diagnozu, k tomu ještě vysoké PH. Zobe Fertilan, pije čaj na podporu plodnosti a kape si Kotvičník... Máme už domluvený první termín konzultace v CAR kde budou dělat i nocé spermio, jdeme na začátku října... věříme, že to bude lepší a že zázraky se mohou stát... přesto nehodláme na zázrak čekat. Ráda bych také zkusila 2 - 3x IUI a teprve pokud se nezadaří, tak IVF....

sarus87
autor
7. zář 2015

@no_title A co přesně máte za problém? Jo je to nepříjemné, obzvlášť když jsme si pořídili vlastní byt a následně se vzali, tak si každý myslí, že dítě je automaticky. Kolegyně v práci mi věčně posílají odkazy na nákup dětských věcí, mamka mi pravidelně vykládá jak by už chtěla vozit kočárek,.... Nikdo neví, že se snažíme. Mamce se mi naši diagnózu nechce říkat už vůbec, bojím se, že manžela odsoudí a budu to mít pořád na talíři, raději bych se svěřila tchýni, má rozumný pohled na svět.

sarus87
autor
7. zář 2015

@kecka28 A jak dlouho se snažíte, máte za sebou 1. spermiogram? Taky nechci čekat na 2. spermiogram, aby jsme se dozvěděli, že se to nezměnilo.
Já zakoupila FERTILMAN, dle složení má větší hodnotu vytamínu než FERTILAN.

sarus87
autor
7. zář 2015

@majenka34 No u nás nikdo neví, že se snažíme, od přáte máme pokoj, ale horší to je od rodiny, tam to tak lehce nevezmou 😒
Dneska mám 2 dny do začátku ms a stejně jsem si koupila těh. testy, buď si to neuvědomuju nebo doufám.

kecka28
7. zář 2015

@sarus87 snažíme se tříčtvrte roku. Byl to první spermiogram. Celou dobu jsme počítali s variantou ze je chyba u me, protože manžel má potomka z předchozího manželství. Je to síla, snažím se ho podporovat ale v noci stejne brečím tiše do polštáře. ..

kecka28
7. zář 2015

@sarus87 také vždycky nakupuji testy a doufám v zázrak, chápu Te ani nevíš jak moc

no_title
7. zář 2015

@sarus87 já mám nepravidelnou ms, tím pádem poruchu ovulace, ale o to ani tak nejde, mám vážnou nemoc a pořád jsme čekali, až mi bude líp, abychom mohli vysadit rizikový lék (který by miminko poškodil), hodně dlouho mi bylo mizerně, teď už jsem konečně v lepším stavu, takže lék vysazujeme (musí se několik měsíců předem) a na jaře začnem zkoušet. Ale vykládat to sousedovi v zahrádkářské kolonii fakt nechci, to dá rozum 🙂)

sarus87
autor
8. zář 2015

@no_title Jo Chápu tě, tak taky držím pěstí 😵

sarus87
autor
8. zář 2015

@kecka28 jsem ráda, že v tom nejsem sama, že nás taky chci objednat do CARU po 1. špatném spermiu, nechci čekat, nejsem silná na to, abych čekala roky. Nevěřím, že vitamíny výsledky až tak výrazně změní výsledky 😉 Nevím co dělat, ten den co jsme se to dozvěděli, tak mě najednou přešla chuť na sex, říkala jsem si proč? Naštěstí mě to přešlo. Do začátku října to už vydržíte a potom musíš dát vědět, budu na vás myslet.

akankeo
8. zář 2015

@sarus87 neves hlavu, pokud se ubere na stresu, muze to byt priste lepsi. Znami maji problemy oba, on toto, ona ma taky leccos, po 10 letech opakovani invitro maji 2 deti, silene nervy, strasne penez a protoze se deti nakonec dockali, odpadl stres, oni se nechranili, kdyz sou oba skoro neplodni a voala, maji ted treti, prirozene, necekane, ve starsim veku a hlavne zcela neplanovane.... Takze zadny stres, uzivejte si zivota, dejte snazeni aspon chvilku sanci bez ovulacnich testu,tehu testu kolem ms a planovaneho sexu a uvidite, moznosti asistovane reprodukce tu jsou a kdyz se nebude tlacit na pilu, vzajemne se budete podporovat, dite do rodiny urcite prijde. Ja mam byt pripad na CAR, potracet, rodit predcasne a cekam uz treti, prirozene a neplanovane pres ochranu, kterou muzem pouzivat, takze pokud neni clovek neplodny 100%, tak tam vzdy nejaka sance je, jen v tom zivote je dobre mit i dalsi cile, aby se clovek na ty deti neupnul a tim si tu moznost je mit neblokoval...

kejt29
8. zář 2015

@sarus87 u nas taky spatny spermiogram a nasledne IVF, jinak krom vitaminu se doporucuje sprchovani misto koupani aby nedochazelo k prehrivani spermii a zadne vyhrivani sedadla v aute, teplo spermiim nesvedci 😉

kecka28
8. zář 2015

@sarus87
@akankeo
@kejt29 ahoj holky, tak už se nám tu sešla pěkná partička... není to jednoduché, co? A jak to zvládáte? Podporujete své muže? Nemáte myšlenky na "útěk k sousedovi"?

kejt29
8. zář 2015

@kecka28 nikdy jsem nad tim neuvazovala, protoze chci, aby mimi bylo po tatovi 😊. Vedela jsem, ze jednou to vyjit musi a konecne taky vyslo, jen to stalo hodne nervu a trpelivosti 😃

kecka28
8. zář 2015

@kejt29 já vím... já svého manžela moc miluji a prošli jsme si malým peklíčkem,a bychom byli spolu (je cizinec, o dost starší atd). Ale je pravda, že ten den, kdy nám řekli, že je manžel na tom tak zle se spermiogramem, tak jsem si říkala tak a co teď. Samozřejmě udělám max aby vše vyšlo. Na druhou stranu bych byla ochotna nakonec přistoupit na variantu spermií od dárce, než abych děti neměla..

akankeo
8. zář 2015

@kecka28 my problemy mame jenom na papire a k detem sme pristupovali tak, ze kdyz se nezadari, tak nam neni dano, deti bez rodicu beha na svete dost a dari se az nadmiru, cekame treti, vsechny prirozene. Ty problemy z papiru zazivam az ter pri tretim tehu, uz je mi po tricitce a uz teda musim litat k mnoha doktorum, zda se, ze si budu muset zacit redit krev atd... Nevim, jestli sem ty potraty mela, nedelam si test kolem menstruace, takze jestli jo, odeslo t os menstruaci a ja vedela prd aneb nemela sem se duvod trapit.ALE hlavne si myslim, ze kdybychom tlacili na pilu a delali vse proto, aby dite prislo, tak nemame dodnes ani jedno, ty nervy umi udelat strasne moc, mame toho v okoli hafo a dari se v podstate jen tem naladenym tak, ze se o dite nesnazi za kazdou cenu... Ti co se snazi za kazdou cenu kolem nas dopadaji nevalne, potraty, rozvody, deti se nenarodi zive, fakt horor, ale to uz znam jenom z povzdali, mnozi neuneslize my ti deti mame a ani se nesnazime jako oni, prijde jim to nefer...

handangervidda
8. zář 2015

@kecka28
@sarus87
Výsledky spermia se mohou dost lišit odběr od odběru, každopádně neztrácejte naději, stačí jedna spermie a je to tam. Můj muž neměl zas tak strašné výsledky, ale taky nám hrozili IUI/IVF, nakonec jsem otěhotněla ještě před kontrolním spermiem, v měsíc, kdy jsem nejdřív měla zápal plic a můj muž dostal dva dny poté, co jsem dobrala antibiotika, chřipku, takže jsme spolu spali asi jen jednou, navíc to bylo pět dní před ovulací. Předtím jsme se pozvolně snažili víc než rok. Vaše dítě si vás najde, nebojte 🙂

puclik88
5. říj 2015
Uživatel puclik88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od puclik88.

bohuzel jsme s manzelem pripad kdy pro nas ICSI byl taky další krok..ted cekame jak to dopadne a snad dobre, ale prý tato metoda není moc úspěšná...

sarus87
autor
5. říj 2015

@puclik88 drzim pesti, ten mesic co jsme se dozvedeli o spatnem spermiu jsem otehotneni, nyni zacinam 9. tyden, ani jsem v to nedofoufala.

kecka28
5. říj 2015

@sarus87 ahojky to jsou uzasne zprávy! !! My dnes byli v car, proběhl. Kontrolní spermiogram a výsledky uplne tragicke. Takže nás čeká jedině IVF nebo zazrak

mrshka
6. říj 2015

@kecka28 nás už asi jen ten zázrak ☹ ET nevyšlo a máme jen jednoho nanučka a spermie žádné..

kecka28
6. říj 2015

@mrshka jedině dárce.... my sice máme celé martyrium IVF před sebou ale o variantě dárce je třeba přemýšlet už teď, kdyby to nevyšlo... ach jo ☹ Posílám sílu...

mrshka
6. říj 2015

@kecka28 my jsme přemýšleli o variantě dárce, ale to bylo ještě předtím, než nám oznámili tu zdrcující zprávu.. pak už to nebylo tak jednoduché rozhodnutí, ale pokud chceme, tak nemáme jinou možnost 🙂 IVF mám jedno za sebou, ET neúspěšné, 1 nanuček jenom zůstal a nejspíš teď koncem října na KET. a když to nevyjde, tak celé IVF znovu ☹ (akorát už bez MESA/ TESE, co byl muž, když hledali naději..)
moc ti držím pěsti, vím, jak se asi můžeš cítit a není to jednoduché.. děkuju za srďocha, ale ty si ho zasloužíš také!! 🙂