Ahoj holky, snažíme se o miminko již tři roky, teď + - rok jezdíme do Hradce Králové do Sanusu, byli jsme 3 na iui bezúspěšně, poté nas posílali na genetické vyšetření a mě zjistili špatnou srážlivost krve, doktorka mě celkem vystrašila že v těhotenství to bude celkem nebezpečné, špatná výživa plodu a riziko při porodu. Těhotná ovšem ještě nejsem. Chtěla jsem se vás zeptat jestli i s touto řekněme nemoci dělají ivf? A zda máte někdo zkušenosti? Je to opravdu tak složité? Předem moc děkuji za každou odpověď
Nevím, jestli je to ještě aktuální. ALe neměl by to být žádný problém u IVF. Hlavní je, že se to ví a dá se s tím pracovat. Mně na to přišli z krve, ne z genetiky (protilátky na annexin). Strašili špatnou výžviou plodu, zvýšeným rizikem potratu v 1. a 3. trimestru a předčasným prodem. Od začátku jsem brala léky na ředění krve. Nakonec jsem přenášela, ale dítě bylo menší, za poslední měsíc v břiše nepřibralo ani gram a placenta byla poloviční. Jestli to bylo právě srážlivostí...a jestli by mělo vliv zvýšit léky mi už asi nikdo neřekne.. Každopádně dítě je zcela v pořádku. O dítě jsme se snažili 14 měsíců a potrat jsem nezažila (který bývá u srážlivosti častý).
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Opravdu nikdo nemá zkušenost?