Dobrý den,
chtěla bych jsem se zeptat, zda tady někdo je, kdo jako single matka chtěl miminko? Vím že některé praxe to podprahově nabízejí s tím, že to někdo podepíše pro tu ženu za “menší” obnos… jak to ale potom je s rodným listem? Musí se i po IUI zapsat otec či pouze po IVF?
Ptám se na zkušenosti, ne na váš názor jaké se mu to zdá neetické, nemorální či nevím co..
Děkuji za reakce
Do RL se nikdo nemusi zapsat ani po IUI ani po IVF
@silvyja hele tusim ze mi tehdy řekli když hsem se ptala kvůli nezadané kamarádky ze se to ze zákona nesmí. Musíš tam přivést treva kamaráda kters bufe figurovat jsko dárce otec dítěte ale dal ho uvádět nemusíš, klinice to je jedno jen to potřebuji mít papírové dobre a při každém vkladu jeho podpis souhlas
@europa00 ze zákona tam právě musí být uvedený “partner”, který - jak říkáš - ten souhlas podepisuje.
Já už jsem se informovala jako takhle, a musím tam defacto přitáhnout někoho, kdo to podepíše a dál již poskytnou sperma jiného dárce. Byl by tu jedna osoba, která by to podepsala a já i on nechceme, aby v tom RL byl, proto se ptám dopředu, jestli někdo s tím nemá zkušenosti, … a ještě otázka, jestli to musím u svého gynekologa poté přiznat, že to bylo umělé, kdyby to bylo pouze formou IUI…
@silvyja gynekologovi a porodnici byste to priznat mela, ciste kvuli lekarskym informacim. Tedy ze bylo pocato z iui s darcovskym spermatem, ne ze vam to podepsal kamarad… Ale matriku, ktera resi zapis do RL, to zajimat vubec nebude, a tam muzete proste otce neuvest.
@lauriak ty jo to je mazec, jako ja nerikam ze bych do toho treba za nejakych okolnosti nesla, ale rozhodne kdybych neco takoveho s kamaradem domluvila, tak bych o tom verejne nepsala blog pod skutecnym jmenem 😅
@mysh_me ta Zuzana Bergrová je sportovkyně, myslím, že atletka 🤔 ten její blog jsem také četla 🙂
Děkuji za odpovědi holky .. se zákonem to je vždy taková věc, že člověk nikdy neví. V klinice už mi právě vše řekli ohledně dárce atd .. jen jsem se zapomněla zeptat na ten RL a je mi to teď nějak blbé se jich na to ptát .. :/
@lauriak a kamarád byl neplodny že ji to povolili? U dárcovského spermatu musí partner být neplodny
@europa00 takže mu žádné vyšetření plodnosti dělat nebudou a stačí jen podpis?
@nikolamlyncekova ptejte se zakladatwlkx za ne to tqk nejde… určitě můžete přitáhnout kamaráda jako vašeho partnera to nikdo dohledávat nebude sni nemají jak ale ten kamarád zároveň bude dárcem spermatu a zároveň na tom ivf uvedeny jsko otec… vše se asi dá nějak obejít ale určitě tqm nechtějí mít z toho holubnik.
@silvyja A můžu se zeptat, neuražte se prosím.. Znám dvě ženy, které chtěly dítě, ale byly bez partnera, tak se prostě vyspaly s nějakým kamarádem nebo známým a otěhotněly.. s vědomím toho, že budou s dítětem samy a po tom muži nic nechtěly.. Je to asi jednodušší, než čachry na klinice a hlavně legální 🙈🙈
@europa00 bohužel testy dělají volala sem několika klinikam..
@nikolamlyncekova já nejsem zakladatelka dotazu 😂😂😂 mi to nepište 😂🙏
Už to mám zařízené, testy nedělali, sperma nechtěli. Přirozenou cestou … no, řekneme to tak, minulý pohlavní styk .. nebyl dobrovolný, je to už nějakou dobu zpátky, a od té doby už to prostě nedokážu.
@silvyja mohu se prosím zeptat jaká klinika v jakém městě?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@silvyja ja som niekde citala clanok o jednej babe co takto isla na iui. Nasla si nejakeho kamarata, tvarili sa, ze su par a ze on je neplodny. Na klinike si vybrala darcu podla vzdelania, farby oci, vlasov a pod. Kedze nemala problem s plodnostou tak jej iba IUI spravili a na druhy cyklus, ze otehotnela. Otca do RL uvadzat nemusis.