Single matky a umělé oplodnění. Jak je to pak s rodným listem?

silvyja
27. led 2023

Dobrý den,
chtěla bych jsem se zeptat, zda tady někdo je, kdo jako single matka chtěl miminko? Vím že některé praxe to podprahově nabízejí s tím, že to někdo podepíše pro tu ženu za “menší” obnos… jak to ale potom je s rodným listem? Musí se i po IUI zapsat otec či pouze po IVF?

Ptám se na zkušenosti, ne na váš názor jaké se mu to zdá neetické, nemorální či nevím co..

Děkuji za reakce

lauriak
27. led 2023

@silvyja ja som niekde citala clanok o jednej babe co takto isla na iui. Nasla si nejakeho kamarata, tvarili sa, ze su par a ze on je neplodny. Na klinike si vybrala darcu podla vzdelania, farby oci, vlasov a pod. Kedze nemala problem s plodnostou tak jej iba IUI spravili a na druhy cyklus, ze otehotnela. Otca do RL uvadzat nemusis.

mdch91
27. led 2023

Do RL se nikdo nemusi zapsat ani po IUI ani po IVF

evap1
27. led 2023

@lauriak A to ten kamarád nemusí podstoupit žádné vyšetření nebo donést výsledky z vyšetření?

lauriak
27. led 2023

@evap1 Ta holka sa vola Zuzana Bergrova, pise o tom aj blog. Myslim, ze nemusite nic dokazovat. Ved vela parov ma problem otehotniet, chodia na IVF a nemaju zistene ziadne problemy 🤷🏼‍♀️

europa00
27. led 2023

@silvyja hele tusim ze mi tehdy řekli když hsem se ptala kvůli nezadané kamarádky ze se to ze zákona nesmí. Musíš tam přivést treva kamaráda kters bufe figurovat jsko dárce otec dítěte ale dal ho uvádět nemusíš, klinice to je jedno jen to potřebuji mít papírové dobre a při každém vkladu jeho podpis souhlas

silvyja
autor
27. led 2023

@europa00 ze zákona tam právě musí být uvedený “partner”, který - jak říkáš - ten souhlas podepisuje.

Já už jsem se informovala jako takhle, a musím tam defacto přitáhnout někoho, kdo to podepíše a dál již poskytnou sperma jiného dárce. Byl by tu jedna osoba, která by to podepsala a já i on nechceme, aby v tom RL byl, proto se ptám dopředu, jestli někdo s tím nemá zkušenosti, … a ještě otázka, jestli to musím u svého gynekologa poté přiznat, že to bylo umělé, kdyby to bylo pouze formou IUI…

evap1
27. led 2023

@silvyja Tak oni vám dají zprávu a tu pak dáte svému gynekologovi. Proč to chcete tajit? Vždyť o nic nejde..

mysh_me
27. led 2023

@silvyja gynekologovi a porodnici byste to priznat mela, ciste kvuli lekarskym informacim. Tedy ze bylo pocato z iui s darcovskym spermatem, ne ze vam to podepsal kamarad… Ale matriku, ktera resi zapis do RL, to zajimat vubec nebude, a tam muzete proste otce neuvest.
@lauriak ty jo to je mazec, jako ja nerikam ze bych do toho treba za nejakych okolnosti nesla, ale rozhodne kdybych neco takoveho s kamaradem domluvila, tak bych o tom verejne nepsala blog pod skutecnym jmenem 😅

heidi_z_hor
28. led 2023

@mysh_me ta Zuzana Bergrová je sportovkyně, myslím, že atletka 🤔 ten její blog jsem také četla 🙂

europa00
28. led 2023

@silvyja ty joo to nevím jak je to pak s tím jiným spermatem … jakoze řeknete partner má genetické vady rovnou chceme dárcovské soerma … vůbec nevím jestli si to Psk ověřují nebo něco vyžadují. Respektive jim do toho nic není ze, ale takto dopodrobna nevim

silvyja
autor
28. led 2023

Děkuji za odpovědi holky .. se zákonem to je vždy taková věc, že člověk nikdy neví. V klinice už mi právě vše řekli ohledně dárce atd .. jen jsem se zapomněla zeptat na ten RL a je mi to teď nějak blbé se jich na to ptát .. :/

nikolamlyncekova
3. únor 2023

@lauriak a kamarád byl neplodny že ji to povolili? U dárcovského spermatu musí partner být neplodny

nikolamlyncekova
3. únor 2023

@europa00 takže mu žádné vyšetření plodnosti dělat nebudou a stačí jen podpis?

europa00
3. únor 2023

@nikolamlyncekova ptejte se zakladatwlkx za ne to tqk nejde… určitě můžete přitáhnout kamaráda jako vašeho partnera to nikdo dohledávat nebude sni nemají jak ale ten kamarád zároveň bude dárcem spermatu a zároveň na tom ivf uvedeny jsko otec… vše se asi dá nějak obejít ale určitě tqm nechtějí mít z toho holubnik.

evap1
3. únor 2023

@silvyja A můžu se zeptat, neuražte se prosím.. Znám dvě ženy, které chtěly dítě, ale byly bez partnera, tak se prostě vyspaly s nějakým kamarádem nebo známým a otěhotněly.. s vědomím toho, že budou s dítětem samy a po tom muži nic nechtěly.. Je to asi jednodušší, než čachry na klinice a hlavně legální 🙈🙈

nikolamlyncekova
3. únor 2023

@europa00 bohužel testy dělají volala sem několika klinikam..

europa00
3. únor 2023

@nikolamlyncekova já nejsem zakladatelka dotazu 😂😂😂 mi to nepište 😂🙏

silvyja
autor
4. únor 2023

Už to mám zařízené, testy nedělali, sperma nechtěli. Přirozenou cestou … no, řekneme to tak, minulý pohlavní styk .. nebyl dobrovolný, je to už nějakou dobu zpátky, a od té doby už to prostě nedokážu.

evap1
4. únor 2023

@silvyja Aha, tak promiňte.

nikolamlyncekova
7. únor 2023

@silvyja mohu se prosím zeptat jaká klinika v jakém městě?