Ahojda, chtěla bych se zeptat kdo máte zkušenosti se Sanusem v HK, jsem z Náchoda a vypadá to že už nám nezbude nic jiného něž navštívit nějaké centrum asistované reprodukce a chtěla bych poradit kam se máme případně objednat. Co se týká přístupu i financí.Děkuji
co jste museli podstoupit jaká vyšetření? a docela by mě zajímalo kolik to stojí všechny ty léky a procedury a tak.
Teď jsem taky brala hormony ale nějak si to pořád neumím představit. Děkuji
@romcat já mám 10tiletého syna z přechozího manželství a teď jsme se snažili 3 roky bez úspěchu. Můj gynekolog napsal doporučení do sanusu, telefonicky jsem se objednala, trvalo to asi 3 týdny. První návštěva v září 2011 byla čistě informativní, k žádnému vyšetření nedošlo, vypsali mi kartu, mě i manžela se vyptali na podrobnou anamnézu. Další návštěva byla doporučená tuším 11.den po následující menstruaci, to byl říjen, mě udělali ultrazvuk a manželovi spermiogram. Pak jsme tam čekali asi hodinu na výsledky toho spermiogramu, a nakonec nám řekli že u mě to vypadá v pořádku, ale manžel je na tom katastrofálně a přirozenou cestou máme téměř nulovou šanci. Inseminace že z toho důvodu by taky byla bezpředmětná, jediná možnost IVF. Doktor popsal jak to bude probíhat a kolik budeme cca připlácet. To byl pro nás trochu šok, já byla do té doby modrým koníkem nepolíbená a z novin jsem měla načteno že je to hrazeno ze zdravotního pojištění. Většina sice hrazena je ale my jsme dopláceli asi 25 tisíc. Navzdory tomu šoku jsme se s manželem rovnou na místě dohodli že do toho půjdeme a já si rovnou odvážela tašku injekcí a léků na stimulaci se kterou jsem měla začít při následující menstruaci. To stalo asi kolem 8 tisíc, které jsme platili hned na místě. 18.listopadu přišla mrcha, 19. jsem si začala 2x denně píchat hormony injekčním perem do břicha, nebolelo to, za 3 dny jsme jeli na ultrazvuk a byla mi přidána ještě další injekce, ta se píchala už ale normálně injekcí kterou jsem si musela nejdřív sama smíchat, pak jsme tam byli ještě dvakrát na ultrazvuku, vždycky po 3 dnech a vždycky jsme průběžně dopláceli za ty injekce. Pak mi v narkoze odebrali vajíčka, měli jsme jich 13 a manžel odevzdal sperma. Následující dny jsem volala jak se to s embrijkama vyvýjí, oplodnilo se jich 11, ale nakonec jich po 4 dnech vydrželo jenom 6. 4 nám zamrazili a 2 mi 6.prosince šoupli do bříška. Platilo se za prodlouzenou kultivaci embrií, za to mrazení a něco za zavedení, už si nepamatuju přesný částky, ale dohromady i s těma injekcema co jsme průběžně platili to bylo 25 tis. 20.prosince jsme tam jeli na krev, ale to už jsem měla na těhu testu 2 čárky a krev to jenom potvrdila. 4.ledna byl první ultrazvuk a dozvěděli jsme se že je tam jeden mrňousek. A 21.srpna se narodil a ve středu mu bude 1 rok😉 Držím palce ať ti to taky vyjde😉
Ahoj jsem take z okolí Náchoda,v Sanusu jsme začali taktéž vloni v srpnu a po špatne zkušenosti,zbytečné léčbě a ztraceném času nyní začíname v jinem centru s maximalni spokojenosti.Sanus je z me zkušenosti tím nejhorším centrem kde z lidí tahají jenom peníze a neléčí to je má zkušenost..bohuzel ale nastestí jsem na to přišla včas a neztratila dalši minimalně pulrok dalsi zbytečnou lečbou v Sanusu a co se doktora tyka to uz je vubec bez komentare...
@romcat Ahoj jsem take z okolí Náchoda,v Sanusu jsme začali taktéž vloni v srpnu a po špatne zkušenosti,zbytečné léčbě a ztraceném času nyní začíname v jinem centru s maximalni spokojenosti.Sanus je z me zkušenosti tím nejhorším centrem kde z lidí tahají jenom peníze a neléčí to je má zkušenost..bohuzel ale nastestí jsem na to přišla včas a neztratila dalši minimalně pulrok dalsi zbytečnou lečbou v Sanusu a co se doktora tyka to uz je vubec bez komentare...
Děkuji za příspěvek, v sanusu jsem byla před Vánoci,ale na prvotrimestrálním screeningu, tedka jsem ve 27tt a spontánně takže jsem se těmto zkušenostem vyhnula.Přeji také moc uspěchu všem.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, byli jsme v hradci na IVF, povedlo se napoprvé😉 Ptej se co potřebuješ vědět?