Sanus Pardubice, HK nebo raději Praha? Máte zkušenost?

janickamala
20. srp 2015

Ahoj, chystáme se s manželem na CAR, jelikož se nám nedaří kvůli endometrióze přirozeně otěhotnět. Máte někdo zkušenosti v Sanusu v Pardubicích či HK? Nebo máme zvolit Prahu, jak je to časově náročné? Díky za rady Janička z Pardubic

melis7
23. srp 2015

@janickamala Slysela jsem,ze vyborni jsou i v Kostelci nad Orlici v Arlete, moje kamaradky si to chvali vic nez Sanus a to jakykoli.Jinak je asi lepsi ten Sanus v Pardubicich nez v HK,ale na ten Kostelec mam jeste lepsi recenze nez na Sanus.Maji tam osobnejsi a kompleksnejsi pristup nez v Sanusu.Ale tohle je asi taky o tom,kde se komu zadari .
P.S. Jsem zvedava na dalsi nazory.

kytka12
23. srp 2015

@janickamala Začínala jsem v Kostelci nad Orlicí v Arletě, ale pozor na pojišťovnu, pokud máš jinou než 211, tak si budeš vše platit ze svého, navíc mi nevyhovoval přístup lékaře. Vše jsem z něj musela páčit a stejně jsem neměla pocit, že jsem dostatečně informovaná. Přešli jsme do Sanusu v Pardubicích, MUDr. Novotná hned při prvním pohovoru mluvila o případném IVF a kolik vše stojí, abychom byli v obraze a neměli naivní představy. Já enometriozu nemám, ale dost trpím na srůsty po předchozích operacích, mám neprůchodný pravý vejcovod, plus manžel má špatné spermio - konkrétně morfologii, zkusili jsme 3x inseminaci, pak IVF - oplodnili 10 vajíček, nechala jsem si zavést nejdřív jedno, pak dvě, pak jedno - z posledního jsem otěhotněla, nyní jsem v 15 týdnu těhotenství. Pomohl mi asi nejvíc Prednison - utlumí přecitlivělou reakci. Jo na imunologii ve FN HK mi našli alergii na manželovo sperma, doporučení 1/2 Prednisonu denně... No poté jsem zjistila, že by mi asi pomohla i čínská medicína, ale to teď už zkoušet nebudu. Čekám své první dítko, je mi 33 let a cítím se skvěle. Takže za mě Sanus Pardubice, MUDr. Novotná. Ale vím, že jsou tu holčiny, které MUDr. Novotná odradila hned na začátku povídáním o IVF.... Jinak inseminace a hlavně IVF jsou dost časově náročné, musíš jezdit na ultrazvuky jak se vyvíjí folikuly každé 2 dny, pak IVF a poté nabízí neschopenku (vezmi si ji, pokud dojdete až sem, mně bylo neskutečně zle celý týden).

melis7
24. srp 2015

@kytka12
@janickamala v Kostelici uz maji smlouvu i s ostatnimi pojistovnami,takze placeni ze sveho uz nehrozi.Treba VZP je v pohode.Moje kamaradka ma zase opacny problem v Sanusu v Pardubkach ji to nevyhovovalo,tak sla do Kostelce.Ono kazdemu vyhovuje neco jineho,takze asi nejlepe si domluvit konzultaci a kdyz by se ti tam nelibilo,tak jit jinam.Preci jen je to hodne penez,co jim das,tauk by clovek mel byt spokojeny.
Ta Cinska medicina je asi supr napad,me pomohla na takovy problem,ktery se normalni medicinou nelepsil.Neni to ale uplne nejlevnejsi zalezitost.Jinak v HK se supr Dr,ktera se s cinskou medicinou zabyva (Dr Prazakova), tu muzu jen doporucit.

marhulinka
24. srp 2015

Mám zkušenosti jak se Sanusem v HK,tak s Kostelcem - za mne jednoznačně Kostelec 😉 Jinak postup byl kvůli mé endometrioze.... Pokud by ses chtěla na cokoli zeptat,klidně do IP 😉

janickamala
autor
1. zář 2015

Díky za vaše postřehy, nakonec jsme se s manželem rozhodli pro Pardubice (máme to nejblíž) a uvidíme, dnes se tam budeme objednávat...držte nám palce