Ahoj holky, tak jsem po revizi dělohy po zamlklém těhotenství a dostala jsem tu žádanku do centra asistované reprodukce na genetické testy s manželem.
Doktorka mi tlačila Centrum asistované reprodukce na Veveří, ale pro mě a manžela je blíž Repromeda na Viniční v Brně, jelikož to máme kousek od baráku.
Jaké máte zkušenosti s těmito centry, kam byste nešly? A které z těchto dvou mi doporučujete pro dobré zkušenosti?
Pokud je tady v Brně ještě nějaké jiné centrum asistované reprodukce, se kterým máte lepší zkušenosti než s těmito dvěma, prosím doporučte. Když už máme s manželem někomu svěřit naše genetické vyšetření a problémy s těhotenstvím a početím, tak chci, aby to bylo centrum, které bude stát za to.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já osobně mám zkušenost se Sanatrium Helios - asi tedy pro vas z ruky 🙂 Zrovna jsem si prošla IVFkem a čekam až jak dopadne těhotensky test 🙂 Ono je težke vybrat kliniku, když člověk v podstate pořádne neví vše o IVF a všechno se dozvída postupně až když to absolvuje. Ja si píšu na diskuzi s holkama po cele ČR co procházely IVFkem a díky tomu jsme dokazaly videt jak ruzne postupy volí kliniky při IVF🙂 tak například- když probíha IVF stimulace, ženská si pícha hormonálni injekce - Helios si pacienty hlidal co tři dny jak ultrazvukove, tak i odberama krve - ostatni kliniky i V Brne pouze ulrazvukově - dela automaticky genetická vyšetření a konzultaci, což nektere kliniky vubec 🙂 Provadí dlouhy stimulačni prtokol, který stimuluje pomalu a postupne a dukladne - trva to cca mesic, jine kliniky to do ženske naperou behem desti dní a potom se diví, že se odebrálo málo vajíček. Transfer embryjka doporučují až v dalším čistém cyklu pro vyšši uspešnost a nenutí Vás do transferu tesně po odberu vajíček, kdy je telo opravdu zblbe a bolavé . Další zajimavost . oplodnené vajíčko čili embryjko v laboratoři kultivují pet dní - díky tomu se vytříbí opravdu ta lepší embryjka, která vydtžela a do delohy jsou transferovany přesne v tu dobu, ve ktere by tam při spontánním otehotnení došly, nektere kliniky do delohy davají třeba pouze 2-3 dny staré embryjka, ktera v tu dobu jsou správne ješte ve vejcovodech a v deloze nemaji co delat- uspešnost se tím snižuje ... je toho spoustu na porovnání , ale tohle človeka nenapadne řešit pokud podstupuje sve prvni IVF- neví co ho má o te klinice přesne zajímat, metody a podobně. Mne to rozhodne nenapadlo.
Za sebe tedy mužu doporučit opradu ten Helios , ale zkušnost s jinou klinikou v Brně nemám 🙂 Vím, že si chvalily holčiny aji Reprofit 🙂