Reprofit nebo Repromeda Ostrava?

arkapo
13. led 2022

Máte, prosím, zkušenosti s Reprofit nebo Repromeda Ostrava? Přístup, znalosti, ochota, úspěšnost... Případně kolik jste doplácely a za co? Ceníky jsem si samozřejmě stáhla, ale realita bývá někdy jiná. Prosím o jakékoliv zkušenosti. Děkuji!

knoesell
13. led 2022

@arkapo Mám zkušenost pouze z Reprofit, za nás přístup skvělý, navštěvovala jsem Mudr. Vránu, do ničeho nás nikdy netlačil, vše vysvětlil, pokud byla možnost nabídl i více řešení. Je to velmi individuální, každý tam přichází s jiným problémem, léčba bývá různá, z toho vyplývá i cena. Nám s manželem žádný "problém" neodhalili a i když jsme absolvovali bezúspěšně 5x IUI na jiné klinice, nakonec se v Reprofit povedlo první IVF a máme ročního chlapečka 😊

arkapo
autor
13. led 2022

@knoesell Gratuluji k úspěchu! Můžu se zeptat, kde bylo iui? My ještě tento měsíc zkoušíme s gynekoložkou hokus pokus a pokud se nepovede, tak nějaké centrum. Tak vybíráme. Teď ještě bude čerstvý spermiogram, ale nic nám vlastně není.

knoesell
13. led 2022

@arkapo děkuji 😊, IUI bylo v Gyncetru, strašný zážitek, lituju, že jsme tam vydrželi tolik těch inseminací. Potom jsme přešli do Reprofitu a najednou viděli jak vypadá profi klinika, neskutečný rozdíl ve všem. Zkusili jsme tam ještě jedno IUI, protože IVF byla naše poslední volba. Nakonec teda k němu došlo, protože už jsme vyčerpali za 4 roky snad všechna vyšetření co šlo. Dneska bych se pro IVF rozhodla dříve. Každopádně držím palce ať vám to vyjde co nejdřív ať už jakkoliv 😊.

arkapo
autor
13. led 2022

@knoesell Je mi skoro 39, takže na zkoušení už není moc času. A obávám se, že IUI asi ani zkoušet nebudou. Právě z důvodu věku. Gyncentrum jsem vyřadila jako první, nic dobrého jsem na ně neslyšela.

knoesell
14. led 2022

@arkapo Někdy stačí i málo a třeba se zadaří 😊Každopádně sama za sebe vám mohu Reprofit doporučit, ale je to hodně individuální. Zkuste si tam zajít, nám stačila jedna návštěva a věděli jsme, že tam zůstaneme.

kubacka
19. led 2022

@arkapo zdravím, my máme zkušenosti s reprofitem a za mě tedy nikdy více. Jde vidět že jim jde hlavně o peníze a neřeší příčinu. Nejlépe po nevydařeném umělém hnát na další. Nikdo nám tam neřekl že přítel má spermio na houby, paní doktoraka která viděla výsledky genetiky mi ani nepredepsala listovku a přitom geneticka doporučovala začít ihned brát každý den. Musela jsem si sama recept vyprosit. Nevím, možná záleží na doktorovi ale já těmto klinikam už nevěřím

knoesell
21. led 2022

@kubacka I proto jsem psala, že je to velmi individuální a každému sedne jiný lékař i jiný přístup. Mě spíše zaráží, že jste nebyla gynekologem informována, že před otěhotněním je dobré brát kyselinu, já ji brala celé 4 roky než se zadařilo, to bych teda nedávala za vinu klinice. Vždyť v lékárně stojí pár korun. A spermio taky přece nemohlo být na houby když jste podstoupili umělé, kdyby bylo velmi špatné tak to ani nejde. Manžel měl teda dobré i tak nám doktor vysvětlil, že i kdyby bylo horší, tak k oplodnění se vždycky pár dobrých najde 🙂. Ale chápu vás, toto je citlivé téma, kdyby nám se nezadarilo možná mluvím jinak. Držím pěsti ať se zadaří 😊