Ahoj, protoze mam za sebou na podzim 2020 ZT a ted z pozitivnich testu se staly negativni a spinim.. Mam toho proste dost a zoufalost meho muze s otazkou "co delame spatne?" tomu nepridava..
Jak probiha navsteva reprodukcni kliniky? Jak vybrat tu dobrou? Kterou doporucite? V případě, ze to pujde na pojistovnu, hradime i nadale neco? ..
Prosim vysvetlit jak pro blbce, nemam s tim zadnou zkusenost. Dekuji
@volnapet ještě dodám, že jsem dceru porodila předčasně v 35tt, od 32 tt ležela v nemocnici, byla na neschopence tělo bylo zhutovane že všech hormonů a léčby, stresu...strašně dlouho jsem se dávala zdravotně dohromady. Ted jsem chodila až do MD do práce, mám doma dítě, starám se o domácnost, vařím, ivf bylo naprosto v pohodě nebylo mi nic. Začínám 38 tt a zatím vše jak má být. Co je nejdůležitější... Mám šanci i na 3 dítě ( což si ještě rozmyslíme 🤣) ale mít už jen tu šanci je pro ženu strašná pomoc! Držím palce 🙌
Zdravím💐Jaké máte zkušenosti s Pronatal Nord a Stellart? Případně uvažuji o ISCARE v Praze. Děkuji 💐
@bohynedrzhubova ja nemam treba zadne zkusenosti, ale kolegyne pracovala ve Stellartu a rikala, ze hruza..
@volnapet Zadnou zadanku opravdu nepotrebujes.. Prvni navsteva je obvykle spermiogram pro chlapa a u zeny bezne gyn vysetreni, ultrazvuk, pohovor o celkovem zdravi páru. Z toho si doktor udela zhruba nejaky plan lecby. Podle vasich vysledku muzou nasledovat dalsi vysetreni - treba genetika, imunologie, andrologie, laparoskopie.. Moznosti je spousta, o tom uz vam reknou podrobnosti v caru.. K otehotneni pak muze pomoct umela inseminace - partnerova sperma procisti a v den tve ovulace zavedou do dělohy. Nebo IVF. Nepíšeš, odkud jsi, aby jsme ti mohly nejake centrum doporucit. Ja mam dve deti z Arlety z Kostelce nad Orlicí. Dala bych na recenze na internetu a doporuceni známých.. Vstupni vysetreni a dalsi diagnostika byva obvykle na pojistovnu bez dalsich, nebo malych, vydaju. Inseminace uz se vetsinou doplaci, cca 3tis, zalezi jak kde. IVF, i kdyz je na pojistovnu, musis pocitat desetitisice navic. Pojistovny plati jenom nejzákladnější procedury, ktere obvykle k úspěchu nestaci a cokoliv navic se tezce plati. Za první ivf v roce 2015 jsme dali asi 40tis. Za druhe, rok 2019, 65tis. Ale to je hrozne individuální, zalezi co ktery par potrebuje. A je to cele strasne obsáhlé téma... Klidně se ptej na podrobnosti, co te zajima.
@volnapet nakonec jsme se rozhodli pro ISCARE, tak uvidíme...
Zkus napsat do poradny gynekologie a reprodukční gynekologie tady přímo na MK odborníkovi. Určitě Ti odpoví na Tvé otázky. Viz. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...
@bohynedrzhubova ahoj, tak jak postupujete?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@volnapet pokud budete mít zadanku od lékaře, oz je z důvodu potratu celkem pochopitelné a měl by ji bez problémů napsat. Se zadankou byly vyšetření zdarma... Kontrola hormonů, protilátek, spermiogramu, jestli probíhá ovulace, atd.,nám dělali i genetiku... Dle výsledků se pak řeší léčba. My postoupili asi 4x inseminaci bez úspěchu, který jsem ani neocekavala... Pri snaze o první mimi jsem na inseminaci byla asi 6x bez úspěchu. Mě osobně vyhovoval více Gennet v Praze i když to mám dál a platí se třeba parkování ... V Pronatalu v Teplicích je prostředí nic moc, na odběry vajíček a transfer se čeká na hromadě s dalšíma zenama. Já byla poslední a neměla ani postel a čekala jen v košili na židli až se uvolní postel... Nastydla jsem tam. V gennetu máte svého ošetřujícího lékaře a čekání bylo mnohem kratší! Chodila jsem na kontroly i s malou dcerou, doktor úplně v pohodě (teď při covid je to jiné určitě). Co mi hrozně vadilo a stresovalo pro samotném ivf, že jsem si nemohla volat co se děje s emryi... Jen jsem jsem čekala zda mi zavolají dojedete nebo ne... V gennetu jsem si mohla volat každý den, jak jak jsem se domluvila a musím rict, že mě to psychicky strašně pomohlo. V závěru Pronatalu Teplice 2 ivf... 1 bez úspěchu, vložena 2 emrya, já nadtydla asi už při vložení byla kvality nic moc. 2 ivf že 6 embryí zbylo jedno jediné a máme dceru. 3 a poslední ivf v Gennetu byla pouze 3 vajíčka, všechna oplodnena, 1 vloženo a dokonce 2 zamrazena! Finančně to bylo dražší ale měli jsme další metody oproti Pronatalu (prodloužená kultivace, isci) nonstop sledování embryí, že se nemusí vyndavat, sperm sorting který o hodně zvyšuje procento úspěšnosti a myslím i emryo glue (tím si nejsem jistá). A také bylo co mrazit!