Reprodukční klinika. Jak vybrat dobrou? Jak probíhá návštěva, atd.?

volnapet
15. bře 2021

Ahoj, protoze mam za sebou na podzim 2020 ZT a ted z pozitivnich testu se staly negativni a spinim.. Mam toho proste dost a zoufalost meho muze s otazkou "co delame spatne?" tomu nepridava..
Jak probiha navsteva reprodukcni kliniky? Jak vybrat tu dobrou? Kterou doporucite? V případě, ze to pujde na pojistovnu, hradime i nadale neco? ..
Prosim vysvetlit jak pro blbce, nemam s tim zadnou zkusenost. Dekuji

pmendy
16. bře 2021

@volnapet pokud budete mít zadanku od lékaře, oz je z důvodu potratu celkem pochopitelné a měl by ji bez problémů napsat. Se zadankou byly vyšetření zdarma... Kontrola hormonů, protilátek, spermiogramu, jestli probíhá ovulace, atd.,nám dělali i genetiku... Dle výsledků se pak řeší léčba. My postoupili asi 4x inseminaci bez úspěchu, který jsem ani neocekavala... Pri snaze o první mimi jsem na inseminaci byla asi 6x bez úspěchu. Mě osobně vyhovoval více Gennet v Praze i když to mám dál a platí se třeba parkování ... V Pronatalu v Teplicích je prostředí nic moc, na odběry vajíček a transfer se čeká na hromadě s dalšíma zenama. Já byla poslední a neměla ani postel a čekala jen v košili na židli až se uvolní postel... Nastydla jsem tam. V gennetu máte svého ošetřujícího lékaře a čekání bylo mnohem kratší! Chodila jsem na kontroly i s malou dcerou, doktor úplně v pohodě (teď při covid je to jiné určitě). Co mi hrozně vadilo a stresovalo pro samotném ivf, že jsem si nemohla volat co se děje s emryi... Jen jsem jsem čekala zda mi zavolají dojedete nebo ne... V gennetu jsem si mohla volat každý den, jak jak jsem se domluvila a musím rict, že mě to psychicky strašně pomohlo. V závěru Pronatalu Teplice 2 ivf... 1 bez úspěchu, vložena 2 emrya, já nadtydla asi už při vložení byla kvality nic moc. 2 ivf že 6 embryí zbylo jedno jediné a máme dceru. 3 a poslední ivf v Gennetu byla pouze 3 vajíčka, všechna oplodnena, 1 vloženo a dokonce 2 zamrazena! Finančně to bylo dražší ale měli jsme další metody oproti Pronatalu (prodloužená kultivace, isci) nonstop sledování embryí, že se nemusí vyndavat, sperm sorting který o hodně zvyšuje procento úspěšnosti a myslím i emryo glue (tím si nejsem jistá). A také bylo co mrazit!

pmendy
16. bře 2021

@volnapet ještě dodám, že jsem dceru porodila předčasně v 35tt, od 32 tt ležela v nemocnici, byla na neschopence tělo bylo zhutovane že všech hormonů a léčby, stresu...strašně dlouho jsem se dávala zdravotně dohromady. Ted jsem chodila až do MD do práce, mám doma dítě, starám se o domácnost, vařím, ivf bylo naprosto v pohodě nebylo mi nic. Začínám 38 tt a zatím vše jak má být. Co je nejdůležitější... Mám šanci i na 3 dítě ( což si ještě rozmyslíme 🤣) ale mít už jen tu šanci je pro ženu strašná pomoc! Držím palce 🙌

bohynedrzhubova
16. bře 2021

Zdravím💐Jaké máte zkušenosti s Pronatal Nord a Stellart? Případně uvažuji o ISCARE v Praze. Děkuji 💐

volnapet
autor
16. bře 2021

@pmendy oslovila jsem nezavisle na tobe Gennet v Praze. Jsem napnuta, zvedava..

volnapet
autor
16. bře 2021

@bohynedrzhubova ja nemam treba zadne zkusenosti, ale kolegyne pracovala ve Stellartu a rikala, ze hruza..

volnapet
autor
16. bře 2021

@pmendy kolik te prosim stal Gennet s uhradou od pojistovny? ♥️

malanoha
16. bře 2021

@volnapet Zadnou zadanku opravdu nepotrebujes.. Prvni navsteva je obvykle spermiogram pro chlapa a u zeny bezne gyn vysetreni, ultrazvuk, pohovor o celkovem zdravi páru. Z toho si doktor udela zhruba nejaky plan lecby. Podle vasich vysledku muzou nasledovat dalsi vysetreni - treba genetika, imunologie, andrologie, laparoskopie.. Moznosti je spousta, o tom uz vam reknou podrobnosti v caru.. K otehotneni pak muze pomoct umela inseminace - partnerova sperma procisti a v den tve ovulace zavedou do dělohy. Nebo IVF. Nepíšeš, odkud jsi, aby jsme ti mohly nejake centrum doporucit. Ja mam dve deti z Arlety z Kostelce nad Orlicí. Dala bych na recenze na internetu a doporuceni známých.. Vstupni vysetreni a dalsi diagnostika byva obvykle na pojistovnu bez dalsich, nebo malych, vydaju. Inseminace uz se vetsinou doplaci, cca 3tis, zalezi jak kde. IVF, i kdyz je na pojistovnu, musis pocitat desetitisice navic. Pojistovny plati jenom nejzákladnější procedury, ktere obvykle k úspěchu nestaci a cokoliv navic se tezce plati. Za první ivf v roce 2015 jsme dali asi 40tis. Za druhe, rok 2019, 65tis. Ale to je hrozne individuální, zalezi co ktery par potrebuje. A je to cele strasne obsáhlé téma... Klidně se ptej na podrobnosti, co te zajima.

pmendy
17. bře 2021

@volnapet za poslední ivf jsme dali 40 tis ale nic jiného jsme neplatili...ty procedury co byly stejné vyšly cenově +- stejně jako Pronatal.

pmendy
17. bře 2021

@malanoha vím že když nebyla zadanka třeba spermio se platilo 🤔 jako já napsala své gynekolozce email a ona mi napsala zdarma zadanku, vypsala i předešlou léčbu atd... Tak v tom nevidím problém 🤷

pmendy
17. bře 2021

@volnapet před 3/ 4 lety vím že neměli smlouvu se žádnou pojišťovnou a vše se platilo cash

bohynedrzhubova
17. bře 2021

@volnapet nakonec jsme se rozhodli pro ISCARE, tak uvidíme...

malanoha
17. bře 2021

@pmendy no tak pokud bys chtela samotny spermiogram jen tak z zpleziru, tak musis mit zadanku nebo to zaplatit, to je jasny. Pokud prijdete do caru v páru, ze mate problém s pocetim, udelaji chlapovi spermiogram na pojistovnu automaticky. Zadny canc k tomu netreba.

pmendy
17. bře 2021

@malanoha mě při objednáni na to sestra upozornila že máme mít zadanku od lékaře, že jinak se platí spermio🤷 už je to zase nějakou dobu... Myslím že to chtěl gennet i pronatal ale nejsem si jistá

volnapet
autor
18. bře 2021

@malanoha ahoj, ted zatim zadne otazky nemam. Pockam na prvni schuzku a napisu ♥️

paja26
18. bře 2021

Zkus napsat do poradny gynekologie a reprodukční gynekologie tady přímo na MK odborníkovi. Určitě Ti odpoví na Tvé otázky. Viz. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

volnapet
autor
21. bře 2021

@paja26 diky, ani jsem nevedela, ze tu neco takoveho je ♥️

volnapet
autor
29. bře 2021

@bohynedrzhubova ahoj, tak jak postupujete?