Ahoj holky,
jsem po lázních a přemýšlím nad inseminací, abychom s manželem nezažili další potrat po přirozeném početí. Vím že se to taky nemusí povést ani po inseminaci, ale nám se posledně nějak špatně zamíchaly geny a naše malé mělo 47 + 7 chromozomů. Tak jsem si řekla, že třeba při inseminaci,kdy alespoň spermie vyčistí a mně pohlídají ovulku, by se to mohlo povést. Ale řeším do jakého centra, prý se za inseminaci neplatí a může se na ni jít až 6x ročně, což jsem vůbec nevěděla, až do doby, kdy mi to řekly holky v lázních.
Přesto prý v některých centrech za to účtují 1000 - 1500 Kč. Mně už se nechce investovat ani kačka, už jsem z toho vyčerpaná a peníze už nemáme, navíc jsem přišla o práci.
Do Repromedy už jít nikdy nechci, s tou máme špatné zkušenosti a už jsme jim vysolili dost peněz. Máte rady ohledně jiného centra? Do IVF už taky jít nechci, na to nemáme už peníze vůbec. Navíc já dokážu otěhotnět přirozeně v pohodě, jen to prostě z nějakého důvodu nedonosím a jako hlavní příčina se jeví můj antifosfolipidový syndrom. Na druhém místě možná kvalita vajíček nebo, na což by mi ani inseminace nepomohla, ale možná je to i o spermii, ale na tu bohužel jiné vyšetření než spermiogram není a ten má manžel nebo měl v pořádku. Teď by šel na další, aby se zjistilo, jestli je vše ok nebo není. Teď navíc není ani v psychické pohodě, zhroutil se po tom, co jsem přišla o práci a měl velký tlak ve své práci a bere antidepresiva už tak jako já. Což mě děsí, jestli to nemá vliv na jeho kvalitu spermií a já už další potrat prostě zažít nechci,už na to nemám sílu a mám z toho panický strach, po páté už bych to nedala :(.
@marketaryzi jj, heparin jsem brala a stejně sem potratila. My už máme všechna vyšetření za sebou i genetiku. Máme za sebou i IVF, ale bez embryotransferu v Repromedě. A v Brně nějaké dobré centrum, kde se za to neplatí je?
Nejprve vyřešit jiné problémy a teprve potom znova snaha o otěhotnění. Nezaměstnanost a rodiče na intidepresivech rozhodně k dítěti nejsou fér, i když se vám to líbít nebude.
@1772 jo to je taky pravda a proto nechci úplně nic riskovat, ale na druhou stranu, pokud bych měla pořád čekat, než mi život přestane klást překážky, tak bych se dětí asi nikdy nedočkala. Práci novou už jsem si našla a od 1.11. nastupuju, teď mi běží klasická dvouměsíční výpovědní lhůta.
Já jeden problém vyřeším a příjdou další dva, furt něco nemůžu pořád odkládat a čekat až budou perfektní konstelace, nedočkala bych se. Chci aby byl manžel zase v pohodě po psychické stránce a dávám tomu čas, a proto před samotným pokusem chci otestovat jeho plodnost a moji krev na hematologii kvůli protilátkám, abychom věděli jestli jsme na tom líp nebo hůř nebo stejně. A až podle zdravotního stavu bychom se do toho pustili, taky nechci riskovat. Co se týče ale manželových antidepresiv, tak na plodnost vliv mít nemají, naopak máme společnou lékařku, která je se mnou od prvního potratu a prožila se mnou ty další 3 i dva pokusy o IVF. Ví že se snažíme o miminko a neordinuje mně ani manželovi léky, které by ovlivnily plodnost nebo ublížily embryu.
Co sanatorium Helios? Zkuste jim napsat dotaz emailem a oni vždycky odpovídají.. Pokud máte ale špatný gen tak asi inseminaví nic nevyřešite-nejspíš by to asi chtěli IVF a pak genetické vyšetření embryí...ale nevím, zkuste se poradit s odborníky-tady jsou to jen dohady...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Antifosfolipidový syndrom opravdu způsobuje opakované potraty. Pokud ale chodíš na hematologii, dají ti tam nízkomolekulární heparin a ten si budeš píchat celé těhotenství.... Ten by měl potratu zabránit. Nevyřeší ale špatné geny. Mohla to být jen náhoda... Na genetice jste byli?
Co se týká té inseminace, já chodila do FN v Olomouci. Tam se nic neplatilo a vím, že tam kvůli tomu jezdily i holky z Brna.