Ahoj dobrý den,
jsem třicetiletá snažilka ve fázi lovkyně duchů - děti nemám žádné snahy skoro rok.
Prozatím řeším na úrovni svého gynekologa manžel urologa. CAR vzhledem k věku nechci už moc odkládat - co prosím mohu čekat od první konzultace? Jak se na ni připravit? Na co se ptát? S nějakými výsledky tam již pojedeme, ale vzhledem k dojíždění bych ráda třeba už při první konzultaci nějaké záležitosti odbavila - je možná prohlídka ženy a zároveň třeba odevzdat sperma - i když jak říkám s nějakými výsledky už pojedeme....
Pokud někdo bude chtít přispět zajímalo by mě pokud se v CAR léčítá co máte za problém proč to nejde? Z úrovně místních lékařů se to tváří prozatím bez zásadního problému.
Děkuji za empatické odpovědi pro hrotilku, kterou uklidňuje pouze být více informovaná.
U nas to bylo takhle. Rok snazeni podarilo se nedopadlo, dalsi pul rok nebo tak nejak zase nic. Zadanka a car. Prvni udelali spermio a vzali mi krev. Potom konzultace pro vysledky a co jak dal, ja byla na vysetreni cervikalniho hlenu, kde se potvrdilo, ze spermie neprojdou hrdlem, snoubenec dalsi podrobnejsi DNA spermio a on ok. Jedl vitaminy.
Ja dlouhe cykly sem tam bez ovulace, hormonalni profil v poradku. V caru nam doporucili IUI. Meli jsme jit v listopadu, ale ja byla bez ovulace, tak pak nasazen clostil a injekce a v lednu 30.1 jsme byli na zakroku. 13.2 pozitivni test a ted jsem 6tt 🥰 takze neztracet nadeji, niceho se nebat. Nam vse vysvetlili, kdyz jsem potrebovala, tak jsem zavolala a jsem rada. Priste az se budeme znovu snazit, pudu rovnou tam 😊 vubec jsem neverila, ze to vyjde. Ale jeste neni nic vyhrane😊 drzim pesti☘️🍀
Po dvou letech a neco jsme se dockali❤️
Ahoj, určitě bych požádala rovnou o všechna vyšetření. Vím, že v některých CAR dělají např imunologii až když se nepovede první ivf.
My navštívili CAR po 1,5 roce snažení. Vše v pořádku u obou - pravidelný cyklus i ovulace, hormonální profil, spermiogram, průchodnost vejcovodů, imunologie, genetika, všechny výsledky v pořádku. Za dalšího 1,5 roku máme za sebou 4x IUI, a teď jedeme druhé IVF, 5 kvalitních embrii už je pryč 🖤, zbývají další 2 🙏. Nikdy z toho nic nedopadlo. Cvičím, medituji, podporují akupunkturou, snažím se být pozitivní... S vůbec to nechápu, když zdravotní problémy nemáme.
@bluehorse2020 Děkuji moc za tvou rekaci a tvůj příběh. Přeji moc štěstí při IVF a ať se dočkáte brzo miminka.
@kvetuska145 děkuji za tvůj příběh a přeji ať vše jde tak jak má v těhotenství hodně zdraví!
@zuzina8887 moc mě mrzí, že se při tak velké snaze nedaří. Ráda bych právě všechna vyšetření než začnu se zákroky. Džím Vám palce ať se brzo dočkáte miminka.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@drndadrnadova ahoj, my se s manzelem snazime 3 roky, do caru me po 1,5 letech snazeni poslala gynekolozka. Byli jsme ve dvou centrech.. V prvnim mi udelali hormonalni profil, zjistili zda mam ovulaci a hormony v norme, vse ok a vyzadala jsem kontrolní spermiogram, první byl delan take na urologii. Vzhledem k tomu, ze na nic v podstate neprisli, poslali me na laparoskopii, zda je vse v poradku a pruchodne. To jsem trochu odkladala. Dostala jsem tip na noveho gynekologa, takze jsem se vratila na zacatek, ten vsak jen potvrdil, ze laparoskopie je nutna. Takze jsem sla. Od OP ubehly dalsi 3 mesice a vyzadala jsem novou zadanku do CARu, hned vypsali i na spermiogram. Pri první navsteve v novem CARu odebrali obema krev, manzelovi udelali spermiogram a probrali jsme moznosti. Sdelili mi, ze laparoskopie nutna vubec nebyla a vzhledem k tomu, ze ovulace a vse probiha jak ma, je pravdepodobnoat nepruchodnosti hodne mala. Z krve oni ale zjistili nizky AMH (zásoba vajicek) a manzelovi kolisavy spermiogram, sance na normalni poceti bez pomoci, skoro zadna. Podstoupili jsme 2x IUI, bez uspechu a nyni jdeme na IVF.
Vzhledem k tomu, ze kazda laborator hodnoti speemiogram jinak, urcite doporucuji jit znova. Jinak na co ptat? Urcite si nechat poradne vysvetlit pojmy a postupy. Preji hodne stesti