Holky prosím, za co je rozumné si při prvním IVF připlatit ? A jaké jsou případně ceny ? Máme tento měsíc poslední šanci přirozenou cestou a pak IVF, tak zjišťuji co a jak. Konzultaci máme až po MS ( snad ta potvora nedorazí 🙏🏻). Moc děkuji za vaše zkušenosti 🙂
@laiila ok, tak u nás to bylo takhle mě bylo 32, chlapovi 29. On měl 3 poruchy na spermiogramu, takže jsme měli metodu ICSI a ještě jsme si zvolili nějaký třídění spermií metoda MACS (podle mě jsme dávali za tuhle metodu 8tis) . Cenu ti neřeknu ty jo ale no fakt nevím 🤔 navstevovali jsme ivf Cube na evropský v praze a teda před každým transferem jsem využila možnost akupunktury před a po zákroku. To bylo za mě bezva. No každopádně po stimulaci jsem měla 8 folikulu, oplodnili tedy 7 a po 5Ti dnech zbyly 3 embrya. ET nevyšel, následný KET ano máme syna a pak poslední KET už taky nic. Za mrazení embryí jsme platili 2tis ročně, a ket byl za 10tis plus léky že jo, akupunktura byla asi za 800kc.
@pajusz ještě nejsem úplně zorientovaná v těch zkratkách ET, KET apod. , ale googlím 😀 , manžel má prý výborný spermiogram, tak si myslím, že ta metoda ICSI asi nebude pro nás. Teď mě tak napadá, já dle UZ měla včera jeden folikul 20mm a oni když pak nasadí ty léky tak jich je třeba pak osm ???
@laiila ET embryo transfer. Ket kryoembryo transfer - že mražených embryí. No jistě, tě nastimuluji tak abys jich měla hodně. O tom to je, znám případy kdy bylo folikulu i 20, onk ne každý folikul obsahuje totiž vejce🤷♀️. Celá ta léčba počítej něco +/- 35tis no. Isci je takový základ - spermií vypráví do vejce injekce, jinak někde přistupují ještě k tomu nechat vejce a spermie oplodnit v petriho misce (samovolně) ale my nechtěli riskovat a další věc, v Cube je icsi takový standard. Ať vám ro vyjde na poprvé..
První dítě máme přirozeně, pak se přes 5 let nedařilo. Máme za sebou plno iui (nikdy ani duch), pak 2x ivf. Poprvé v CARu ještě před 30 rokem, jsme mladí (teď už 33) Zdravý pár, manžel ukázkový spermio. První ivf - krátký protokol, získáno plno folikul, ale z nich jen 2 embrya mizerné kvality. ET nepovedený, KET nepovedený. Vyslali mě na hematologii, zjištěna vada apla/acla, dělá sraženiny v pupečníku, do 20tt těhotenství končí - první syn prý zázrak. Nově nasazen fraxiparin injekce při ivf. Vyslali mě i na genetiku a imunologii, na imuno zjištěny vysoke NK buňky. Nasazena roční léčba kortikoidy. Mezitím se ve výsledcích občas objevily i protilátky proti spermiím, ale to tak každý druhý odběr.. Druhé ivf dlouhý protokol - zisk okolo 30 folikul tuším, oplodnili cca půlku, do 5 dne kultivace jich přežilo 5.Nasazeny imunoglobuliny (kapačky kvůli těm nk buňkám). Silný hyperstim.syndrom, voda až u plic. 2 měsíce jsem bxla mimo. Poté KETy, 2x opět nezdar, dali jsme si pauzu. Po pauze bez léků a všeho najednou ukázkové výsledky na imunologii. Nasazeny atb. Rychle domluven další KET a konečně to vyšlo, jsem ve 29tt🙂
- u ivf jsme vždy využili všechny doplňkové služby, které byly možné (krom genetiky embryí)
- dopláceli jsme u obou ivf okolo 50tis.
- chodili jsme do Pronatalu a PFC , zadařilo se v Pronatalu
@laiila Ono se to nasčítá no, jeden KET je za 10tis., doplňkové služby k ivfku, léky (to bylo tak 6 - 8tis. k jednomu ivf). Ale hrozně záleží, jakou budete mít léčbu, kde to bude, kolikrát půjdete případně na ten KET, co si zvolíte za služby. Nemusí to být tolik, obvykle je to okolo 20-30tis. .. Může to být možná i méně. Blbý je, že si člověk skoro vždycky nakonec řekne, že když už to celé podstupuje, tak ať si pak nic nevyčítá a zaplatí si toho víc...aspoň my to tak měli :D
@laiila To je právě těžko říct, protože nemůžete dopředu vědět, jestli bude možný ET, ten je třeba za 3tis., někde už ho mají i v rámci balíčku ivf. Ale pokud vám ho ze zdrav.důvodů nedoporučí a zamrazí embrya, tak už začne přituhovat. Protože to je třeba okolo 8tis. za zmražení - zase záleží, kolik jich bude, může to být i víc. A pak za vložení embrya je to těch 10tis. + - . Nikdo neví, jak zareagujete na hormony🙂 Ale když půjde všechno jako po másle, tak max 10-20tis. si myslím, v závislosti na zvolených službách a vaší váze - od toho se odvíjí cena za léky. Já vážila 50kg/170cm a platili jsme okolo těch 6-8.
@laiila třeba se pak zjistí, že mám špatné ty vajíčka, bojuju s nízkou sliznicí, ale po pití kontryhelového čaje mi narostla teď na 6,5 mm, takže mám otrivelle a když to ani ted nevyjde, tak IVF, jinak prý žádný problém nevidí. Jéé Vy jste hubeňoučká, já mám 51kg/155cm, 26.6. jdu na konzultaci a tam mi vše řeknou, tak jsem chtěla být trochu připravená 🙂
@pajusz o tom jsme se bavili, ale k tomu mi musí prý vyšetřit vejcovody, protože jsem jednou už potratila a je to na dva termíny, těsně po MS a pak 11-13 den cyklu, takže zase až v srpnu (červenec jsme na dovče zrovna v čase kdy by se mohlo udělat vyšetření) a k IVF prý vejcovody nejsou potřeba a vzhledem k mému věku 37,5 let tak by to doktor neodkládal a šel rovnou do IVF. To víš, když mi řekl, že embryo by mi mohl zavést už v srpnu, tak jsem zajásala, moc bych si přála aby bylo vše v pořádku s vajíčky i spermíky 🙏
@laiila Můžu se zeptat, ta vyšetření typu repro imunologie, hematologie, genetika a pod... to vám nechali udělat rovnou? a opravdu důkladně na spec. pracovišti? na ty výsledky se v případě hematologie čekalo skoro dva měsíce například, tam je to na dlouho.. a oni většinou na všechno toto posílají až po neúspěšném ivf. Ne že bych tě chtěla strašit, ale pohlídala bych si to. My tím ztratili spoustu času..
Chodíme do centra a děláme co nám řeknou, dělali hormonální profil, genetiku a spermiogram, každý měsíc v den ovulace na UZ, zkouška otrivelle 3x ... ted mám v sobě třetí, tak uvidíme, pak už IVF nám řekli.
@laxesis moc děkuji 🙂 a nevíš prosím tě jak je to s těmi folikuly? Může být třeba prázdný ? To mě teď tak napadlo, dle UZ v úterý mám na pravé straně folikul 20 mm, v březnu jsem otěhotněla ale odešlo to a to jsem měla nízkou sliznici 5.5. ale chytlo se, další měsíc sliznice 4.4. a teď jsem pila kontryhel a maliník a den před ovulací 6.5., tak si říkám co se týče sliznice, tak by to mohlo klapnout, ale napadlo mě jestli ten folík nemůže být třeba prázdný. Honí se mi hlavou tolik myšlenek 🙈
@laiila už jsem to zjistila : Může nastat i situace, že folikul doroste, praskne, ale je prázdný, neobsahuje žádné vajíčko. Toto se však běžně zjistit nedá, žena se to dozví, pouze v případě, že probíhá IVF cyklus, a ženě folikuly odsají a následně embryolog zjistí, že některý může být prázdný.
@laiila Ahoj, my chodili do Gennetu na Letné, oba jsme v pořádku, přesto jsme se ani po 4 letech nedočkali. V dubnu 2022 jsem prodělala své jediné přirozené otěhotnění, které skončilo operací, vzali mi vejcovod pro mimoděložní těhotenství. Zkusili jsme 3 iui neúspěšně, na začátek letošního roku jsme se domluvili na Ivf, ze už nechceme čekat, mě 33, partnerovi 41. Za léky jsem doplácela 3tis, za Ivf pak 11tis., nedopláceli jsme ale za žádné metody, něco dr. označila za zbytečné, něco nechala na našem rozmyšlení. Jelikož spermiogram před odběrem dopadl dobře, nechali jsme vajíčka oplodnit samovolně v Petriho misce. Vyšel ET, jsem v 17tt…
@laiila ahoj my sme tiez mali vsetko ok, ivf dovod je vasektomia partnera, boli sme v ivf clinic olomouc, kym sme prisli na to co mi vyhovuje tak 4. cyklus🙈bola to minimalna stimulacia, ale predtym som brala mesiac ogestan, inofolic premium a femibion 1, horcik citrat… teraz sme zacali stim. 15.6. , 27.6.opu, 30. Et , testujem 14.7. Zopakovala som rovnake vitaminy , mala som 3 folikuly, 2 zrele vajicka obe oplodnene, jedno fresh et a druhe embryjko zamrazene… tento cyklus nas ako samoplatcov stal 52 tis. Pouzili macs a icsi;) zmrazenie embryjka vydlo na 6 tis ( uz zappcitane v tych 52, minimalka vratane ukonov okolo opu 27 tis, lieky cca 7tis.zvydok su tie icsi a sperm mobil a njke drobnosti). Drzim paste✊🏼😉
Pisem ako tatar prepac😊inak ja mam 36 a partner 46..po zamrazeni spermii boli niektore pejety nepouzitelne a po rozmraze spermie nepohyblive preto sperm mobil.. z toho 4. cyklu mame dievcatko zdrave krasne 🩷teraz uvidime ako sa zadari … uz viac pokusov neplanujeme😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@laiila záleží co budete jako pár potřebovat to je individuální, to samý ceny, to je car od caru. Záleží i na kvalitě spermií i tvém hormonálním profilu, jestli budete potřebovat něco spesl atd... Když nebudete mít nějakou zásadní poruchu která by fakt bránila přirozenému početí tak většinou nabídnou jako první iui - inseminaci. Takže nepredbihej počkej až po vyšetření. Ale naprosto chápu že hledáš info❤️ přeju hodně štěstí ať není vaše cesta za mimčem moc dlouhá 🍀🍀🍀