Ahoj. Tak včera jsem si přinesla igelitku plnou léků a injekcí. Čekám na ms a třetí dc si začnu pichat ovaleap. Můžete mi prosím někdo říct, kolikaty den se asi chodí na odběr vajíček? Je tu někdo, kdo práve taky začíná? Diky a pěkný den
No diagnóza je asi takova, že nam vlastně nic není (když teda pominu, že už nejsme nejmladší). Rok jsme se snažili, pak dvakrát IUI bez úspěchu, pak pauza a teď IVF. Dva dny už procitam ty témata k asistovane reprodukci a nějak jsem to tam nikde neviděla. Mám 5 injekcí od 3.dc, na UZ jdu 8dc. Co je prosím tě pcos?
@mia171717 polycystické vaječníky, způsobuje to hormonální nerovnováha a málo nebo vůbec neprobíhá ovulace
Odkaz na skupinku https://www.modrykonik.cz/group/2336/
@uzivatelkapetra moc děkuji 😉
Ahoj, ono záleží na tom jaký máš protokol a jak bude tvé tělo reagovat na léky. Tím je myšleno kolik budeš mít folikulů a jak velkých při kontrole. Ale asi máš krátký. Já na odběru byla při krátkém tuším 12 neb 13 den.
@mia171717 Ahojda, já jsem také měla ten krátký protokol, injekce jsem si začla píchat 3 den MS a na kontrolu jsem šla 8. den a hned 2 dny na to jsem šla na odběr vajíček a za další 3 dny (13 den od začátku píchání hormonů) už na transfer.😀 Takže je to celkem rychlovka.😀
Akorát jsem pak 10. den začala krvácet.Jela jsem na kliniku a tam mi řekli, že to ještě nemusí nic znamenat, že se embryjko může zahnízďovat ale z krve se zjistilo, že se nechytlo.No a pak na druhý pokus to po Ketu vyšlo.😀A tam je úspěšnost i trošku vyšší, bo tam už si člověk nepíchá žádné hormony a tak celý ten průběh je přirozenější.😀
@blondyna007 moc děkuji. Jsem se asi málo ptala. Dostala jsem recepty a v lékárně mi daly kromě toho ovaleapu a ovitrellu ještě nějaký jiný injekce (nevím, Jak se jmenuji) a o těch mi doktorka ani nic neříkala. Tak nevím, kdy se to bude pichat...
@mia171717 zavolej si do CAR a ptej se, ptej se, ptej se. Jak psaly holky zalezi na diagnoze, protokolu, davce, typu leku-ja mam ivf za sebou, pichala jsem jine injekce, chodila na kontrolni utz aby vedeli jak na ne reaguju a zda je davka optimalni.
Neni hanba se ptat. Klidne si dotazy pis a naklusej/zavolej tam s nimi 🙂 jde o tebe, tve zdravi. Viz muj profil, mam z prvniho IVF holcicku na prvni pokus a jeste v mrazaku 6 sourozencu.
Taky jsme měli krátký protokol a byli jsme oba zdraví. Půjdeš na kontrolu, kde se mrknou na vajíčka a podle toho naplánují odběr. Já byla třeba 10 den.
Tak ty druhý injekce jsou cetrotide. Máte s tím někdo zkušenosti?
@mia171717 to je myslím, aby se zabránilo předčasnému prasknutí folikulů. Pokud fakt nevíš kdy a kolik toho píchat, zajdi si se poinformovat, přece jen to nejsou levné léky aby se to zapinkalo.
Ahoj. Ja se dnes dozvedela,ze pritel ma spatne spermio a budeme muset na icsi , coz je asi jako ivf ne ? Ja se moc nevyznam ve zkratkach. Zeptam se co vse jste podstoupili a za jak dlouho vas pozvali na tu stimulaci
@barcaaaaaa ano, to je součást ivf, kterou zdravé páry doplácí, vy byste ji vzhledem k diagnóze měli mít zdarma. Jde o to, že se nejkvalitnější spermie injekcne vpravi přímo do vajíčka. Jinak ve vašem případě k oplodnění nikdy nedojde. Jinak třeba v Praze v pronatalu první ivf dělají cca za měsíc, měsíc a půl po povinných testech.
@barcaaaaaa pardon, popsala jsem picsi, icsi je procedura, kdy do zkumavky k vajíčku dají nejlepší spermie.
@barcaaaaaa ano je, je to jedna z metod asistované reprodukce. pokud tě zajímá co je která metoda tak hezky je to popsáno na: sanatoriumhelios.cz/oplození
@beruda moc dekuju za info ja jsem z toho stale v soku. Chodim do Caru v podoli takze tam vse podstoupime a snad se to povede. Nejhorsi je ty prutahy pry na testy z genetiky budeme cekat cca 2 mesice
@mia171717 je taky chodime do Podoli. Akorat dnes nam tam dali tuhle smutnou informaci
@jeanne_g mohu se zeptat kolikrat jste to absolvovali ? A to stale bez vysledku ?
@barcaaaaaa vy aspoň víte, proč to nejde. My jsme prý v pořádku a taky nic
@mia171717 no po roce co me stale neco lecili Nejake zanety atd mi rekli ze jsem v poradku a prislo to z druhe strany. Holt zivot neni spravedlivej. Ale urcite se to nam vsem podai aspon takhle 🙂❤️
@mia171717 Nemáš zač, se vším by tě měli sestřičky seznámit.😀
@blondyna007 jsem tam volala a sestřička mi nechtěla říct nic, že se bojí, že by mi to neřekla úplně správně, že se mám v pondělí zeptat paní doktorky. Tak si to všechno napíšu a zeptám se ji...
@barcaaaaaa určitě 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já měla gonal což bude více méně to stejné a odběr byl 12dc. Záleží jakou máš diagnózu a jakou léčbu zvolil tvůj dr. Já mám pcos, takže mi stačí krátký protokol s minimem léků.
Ty to můžeš mít zcela jinak. Který dc půjdeš na kontrolu?
Jinak je tu skupinka IVF asistovaná reprodukce, tam určitě všechno zjistíš 🙂