První IVF - jak užívat předepsané prášky?

luciebelohradska31
16. črc 2020

Ahoj holky mám trochu dilema přesně za 4 týdny jdu na svoje první ivf. Paní doktorka mi předepsala tyhle prášky a injekce ale moc mi nevysvětlily kdy se to používá v jakém cyklu kromě norethisterone 5 mg. To mám používat 3krat denně. Menstruaci mám dostat 5.8 a klinika reprofit po mě chce abych používala norethisterone od 22.7.do 1.8 a pak podle protokolu od 6.8 do 11.8 si píchat ten gonal f 187.5 iu denně předpokládám ale n odběr vajíček jdu až 17.8 takže to znamená že si injekci gonal nemusím píchat až do odběru?
Tohle mám na předpisů gonal f 300
Gonal f 900
Cetrotide 0.25 ml to si mám píchnout kdy v jaké fázi cyklu?
Ovitrelle 0.5 ml
Děkuji za vysvětlení vůbec nevím k čemu tohle všechno je.

knoesell
16. črc 2020

@luciebelohradska31 raději zavolat nebo zajít a znovu se ujistit, u některých léků je přesnost aplikace důležitá, jinak teď budete chodit casteji na kontroly (i několikrát týdně) tak se můžou leky, nebo jejich dávkování průběžně podle situace měnit. Ale raději bych se ujistila, než pak zkazila cyklus špatným dávkováním.

katule1990
17. črc 2020

@luciebelohradska31 Přesnost aplikace je zásadní. Já jsem dostala naprosto přesný rozpis, co si mám který den a v kolik hodin píchat a brát. I tak jsem musela dávat celkem pozor, abych nic nepopletla, je toho celkem dost. U mě Gonal, Prednison, Cetrotide, Ovitrelle, Utrogestan. Určitě si to zjisti u lékaře (nech si to napsat), co máš jak a kdy brát. Hodně štěstí.

luciebelohradska31
autor
17. črc 2020

@katule1990 děkuji moc

missym
17. črc 2020

@luciebelohradska31 Gonal se píchá na růst vajíček, nejčastěji od 2DC. Během aplikace se chodí na kontrolu utz, jak rostou folikuly. Cetrotide se nasazuje později, je na to, aby folikuly nepraskly dřív, než bude odběr. A Ovitrelle se píchá většinou dva dny před odběrem, aby zase folikuly praskly, kdy mají a mohl být proveden ten odběr. Já třeba píchala Gonal v sedm ráno 2DC-11DC (pokaždé stejně, to je důležité). Cetrotide potom podle toho, kdy jsem píchla poprvé, tak zase úplně stejný čas (9DC-11DC). A Ovitrelle potom 11DC přesně podle načasování od doktorů (posílali mi sms, ať nezapomenu). Tak ať to dobře dopadne 🍀

volfici
17. črc 2020

Tohle řeš se svým lékařem v car. Já některé dny píchala i tři injekce v přesných časových rozestupech a přesně daném pořadí. Musíš mít naprosto detailní instrukce. Navíc stejně budeš chodit cca co dva dny na kontroly, jak folikuly rostou a dávkování a celkově protokol budou podle toho upravovat.
Takže ptát se, ptát se. Nejsou blbé otázky jen špatné odpovědi.
Držím palce 🍀

marketanova
20. črc 2020

Dobrý den, chci se zeptat, jak léky se přesně užívají? A jde je užívat i když má žena potíže se štítnou žlázou?

volfici
20. črc 2020

@marketanova to je různé, záleží na CAR a tvé diagnóze. Obecně bereš nejdříve hormony na růst folikulů a sliznice, potom hormony na regulaci ovulace (brždění a načasování). Značky jsou různé, podle výrobce, záleží, s kým CAR spolupracuje. Štítná žláza záleží asi na přesné diagnóze, já mám hypofunkci a zánět, byla jsem před stimulací a během celého těhotenství víc kontrolována z endokrinologie, ale speciální léčbu jsem neměla.