První IVF - čím jsme stimulovaly, jak to snášely

lloupacek
24. bře 2015

čauves,

tak mně čeká první stimulka za pár týdnů a předepsáno mám : Gonal, Luveris a Cetrotide ... Už se těším, a doufám, že to budu snášet dobře!

IVF čekatelka

lijurena
25. bře 2015

Ahoj🙂 Stimulku jsem snasela dobre🙂Ja mam take Gonal F.Dnes jsem byla na druhem UZ.Folikulici rostou vice po zvyseni jednotek od minuleho UZ.Dnes mi dr.napsal opet,,péro" jak tomu rika🙂Je to v poradi 4-te.Dnes mi navic sestricka pichla 3ampulky Fostimonu.Tak snad v pondeli uz naplanujeme opu...☹

lloupacek
autor
25. bře 2015

@lijurena tak at ti to vyjde, moc držím palce !!!

soleilll
25. bře 2015

@lloupacek 1. IVF bylo v pohodě. Jde vlastně o testovací cyklus, kdy CAR "zkouší", jak tvoje tělo reaguje na léčbu a na předepsaný dávky hormonů. Většinou se dává co nejméně. Přituhuje až při dalších pokusech, já měla po 2. náhlou příhodu břišní s týdenní hospitalizací a pozorováním a při 3. IVF náběh na OHSS. Ale když se nakonec úspěch dostaví, tohle všechno jde stranou. 😉 Přeju pevné nervy a ať se brzo dočkáte.

lloupacek
autor
25. bře 2015

@soleilll moc děkuju 🙂

lijurena
25. bře 2015

lloupacek: Dekuji moc!Tobe take moc drzim palecky🙂A kam chodis?

lijurena
25. bře 2015

@soleilll tak to te obdivuji🙂 Hlavne,ze se to povedlo🙂 Ja nemam jeste zadne dite,je to moje 1.ivf. Pritel z toho nebyl nadseny,ze to nejde prirozene a hlavne ted?!On ma na vse spoutu casu...ale pak svolil...🙂

evcann
25. bře 2015

@lloupacek já mela Puregon, Gonal a jeste to jedno a to jsem ted zapomnela jak se to jmenuje 🙂. Snasela jsem to dobre. Jen pri druhem IVF 40 vajícek a to jsem mela natekle bricho, ale hyperst. jsem upila a zahnala bilkovinama.

lijurena
25. bře 2015

@evcann krasne...40...To me napocital u minuleho UZ 7ks,ale jenom na levem...pravy se mi uz druhy UZ dkryva 🙂 A nevime kde 😀

soleilll
25. bře 2015

@lijurena Je to o prioritách - když chceš, vydržíš všechno. 🙂 I 20 2-centimertových folikulů v 1 vaječníku.
A ten tvůj frajer by měl být pokornější a ne, že ho musíš přemlouvat. Vždyť se jen vytřepe do kelímku, kdežto tebe čeká fyzicky i psychicky daleko náročnější proces. Drž se a ať se co nejrychleji zadaří.

lijurena
25. bře 2015

@soleilll Moje priorita je momentalne pocit 😉 Vzhledem k memu zdr.stavu:-(

lloupacek
autor
25. bře 2015

@lijurena ja jsem v pronatalu praha. Mam
To blizko. 🙂
Jinak zitra zacinam na noc s dvema prasky norethisteronu. To je jakasi hormonalni kyretaz protoze jsem byla minuly mesic tehu - biochemicke ale nedelali mi revizi delohy. Az doberu ty prasky coz je peknej humus tak se mi cca do 3dni spusti ms a zacnu stimulaci.
Co se tyce chlapu damy, tak musim rict ze muj manzel je uzasnej. Podporuje me. Nikdy ani necekne a to ze uz musel 4x strikat pro iui bral jako samozrejmost a nikdy nerekl pul slova. Uz v tom ma trenink a za 10 min je venku z mistnosti 😉 hahaha. Akorat mu dela problem trefit se do kelimku. Kdy vidi jak si picham
Pregnyl atd tak me vzdycky lituje. A to prosim hlasim ze nam nikdy neprisli na zadny problem a jeho spermio ukazkove. Jen ten vek : 37 oba :-/

lijurena
25. bře 2015

@lloupacek U pritele take vse o.k.Jenom nepocital s tim,ze zacnu stimulku takhle brzo☹ Koupili jsme domecek,tak chtel az do hotoveho☹ Me bude 25 a priteli 26.Ja chdim do Apolinare😉 Tam jsem byla i na laparce,tak uz jsem to nechtela menit 🙂 Ale vsimla jsem si,ze uz taky se jinak chova k detem...Uz to neni pro nej jenom ,,ujecene" dite.._Mam 2,5 letou a 2 mesicni sestrenku tak obcas trenuje🙂

lloupacek
autor
25. bře 2015

@lijurena

Tak hlavne at se nam zadari napoprve. S tim domeckem to mame stejne. Taky mame dum a nedodelany. Ale bydlet se tu da. Jsme tu uz 4rokem a holt se bude dodelavat za pochodu. Vsechno jde kdyz se chce.

lijurena
25. bře 2015

@lloupacek My jsme porad v podnajmu a platime jeste garaz☹ Ted mame garaz na dve auta,takze malinko min budeme platit a je to nase🙂Zatim dodelavame spodek,aby jsme tam mohli jit co nejdrive bydlet🙂 a ostatni pak take za pochodu...Ted momentalne jsem na neschopence...V praci by mi netolerovali caste propustky a hlavne obvodni mi rekla,ze to tak bude lepsi...Nez se natahovat s 600 kg zokmi☹

apolla
25. bře 2015

@lijurena 25? Ty jsi mladé kuřátko, neboj, v takovém věku to půjde samo, určitě se zadaří 😉
@lloupacek naprosto chápu, mně je teda "jen" 32, ale už teď si připadám nějaká starší (a to mi pan prof.v Unice řekl, že jsem ještě mladice) - nějak se to po té třicítce všechno mění...nikdy mi to nedošlo, že mi tikají nějaké hodiny a najednou tu byly i mateř.pudy a nejde to ☹

lijurena
25. bře 2015

@apolla kez by jsi mela pravdu😉

lloupacek
autor
25. bře 2015

Holky to dame vsechny. Rikam vam
Ze jeste letos budem vsechny pupkaty!! 🙂 je totiz cinsky rok
Kozy. Jupiii

lijurena
25. bře 2015

Ano,verim tomu...Koza?Je symbolem materstvi,harmonie...se mi zda...🙂 No jo,ja mam 152cm,takze se budubkoulet😀

annna79
26. bře 2015

Ahoj mohu se přidat?
Jsem po 3 IUI a dnes si jedu pro léky na IVF .Minulý rok jsem 2x potratila a jednou mimoděložní .Od té doby nejsem schopna otěhotnét a příčina se nenašla( kromě toho, že nemám pravý vejcovod)
Od 2 DC bych měla už brát léky.Kolik si necháváte zavést embryí ? Jedno nebo dvě?Jsem trochu poháněla internet a většinou dávají 2 a uchytí se jedno.Už mám dvě děti a je 36 letos.No dvě by se snad neuchytila.

lloupacek
autor
26. bře 2015

@annna79 ahoj ja jsem taky po mimodeloznim a bez vejcovodu ale bezdetna 🙂
Hele ja si musim povinne nechat zavest 1, pa jsem mela velky myom a operaci na deloze takze mi to rozhodne nedoporucuji. Ty si asi nechzavest dve ale pocitej i s tim ze se mohou uchytit obe. Zda jsi pripravena na 4deti nevim?🙂
Hodne stesti!!

lijurena
26. bře 2015

@annna79 Ahoj🙂Tak to je mi lito☹ Kdy jsi byla na tom poslednim??Ja jsem sla primo na ivf,vzhledem k tomu,ze nemam ani jeden vejcovod☹ Ja jsem zatim rozhodnuta zavest jedno embrijko🙂 A kdyby to nevyslo,tak dve na druhy nebo posledni pokus😉 Taky jsem drive uvazovala o dvou,pak jsem procitala vselijake clanky a ono je to skoro 50 na 50 😉 Kam chdis?

evcann
26. bře 2015

@annna79 já vždycky dve
1.IVF 2x - nezadarilo se ani jedno
IVF Ket 2x - neuchytilo se ani jedno
2.IVF 2x - uchytilo se jedno
3.IVF 2x - taky se uchytilo jedno
Takze za me bych si dala dve, take jsem presmyslela, ale vedela jsem, ze je to muj posledni pokus a to i vzhledem k veku a tak bez zavahani jsem volila dve.

lloupacek
autor
26. bře 2015

@annna79 asi je lepsi zkonzultovat to s lekarem, at ti navrhne vhodnou variantu tobe na tělo. přeci jen v tomhle veku muze byt vícečetná gravidita dost riziková .. každopádně se těším na další info

annna79
26. bře 2015

Děkuji chodím do Pronatalu.Nafasovala jsem gonal a cetrotide

lloupacek
autor
26. bře 2015

@annna79 pronatal kde? 🙂

annna79
26. bře 2015

@lloupacek
Kolín.

lloupacek
autor
27. bře 2015

čau děvečky moje, tak jak je? víkend před námi 🙂
já dnes začínám žrát ten Nortehisteron, tak se jen modlím, at mi nevyžere všechny orgány:D

annna79
29. bře 2015

@evcann
Ahojky,
ty jsi měla nějaký problém, proč to nešlo?
Byla jste někdo po gonalu unavená a ospalá ?Stimuluji podruhé 300 pak 2x 225 a pak zase 300j.
Pil někdo k tomu kontryhelový čaj? slyšela jsem, že hormony snižují sliznici.

evcann
29. bře 2015

@annna79 ahoj, já mela PCO a zvýšenou bunecnou imunitu. Já mela dávky 7 dni 450 a pak okolo 350-400. Mela jsem krátky protokol. Kontryhel jsem nepila, brala jsem Gynex, Nosyfol atd a nic, ale u obou tehotenstvi jsem brala jen injekce a Mamavit a zadarilo se 🙂. Jinak unavena jsem byla a podrazdena taky 🙂.

lijurena
29. bře 2015

@annna79 Ahoj,ted po zvyseni davek se citim unavena...Ale mozna je to jarni unava😉 A dale mam nafoukle bricho☹ Zitra jdu na 3.UZ ...Tak snad to uz bude stacit...