Ahoj holky, čeká nás za necelé dva měsíce naše první ivf,teď jen přemýšlím jestli zavést jedno nebo dvě embria.aby to vyšlo... Někdo komu se chytli na poprvé jedno? Nebo lepší dát dvě?
První IVF, transfer bez mražení a minulý týden mu byly dva. Dej jen jedno, dobře to dopadne 🍀
Jestli můžu poradit, tak dej hlavně na svůj vnitřní pocit, intuici nebo jak to říct. Nám první transfer s jedním nevyšel, doktorka nám doporučovala zavést pouze jedno, tak jsem dala na ní, ale chtěla jsem dát dvě. Povedl se druhý pokus Ket dvou embryí, a máme 14 měsíční holčičku.
@jasemin26 Moc děkuji. Inseminace byly u nás taky absolutně bez výsledku. A když se nepovedl ten první transfer, tak jsem fakt věděla, že další už chci zavést dvě embrya. Samozřejmě se mohly uchytit obě, ale nám by to absolutně nevadilo, protože jsme se snažili zhruba 4 roky a už to bylo strašně psychicky náročné. Takže naprosto rozumím. Každopádně moc držím pěsti, ať se už konečně zadaří.
1.IVF dvě embria vyšlo napoprvé, máme sedmiletého syna. Pak jsme chtěli další, měli jsme 4 v mrazáku, takže KET. 1.KET jedno embrio nic, 2.KET jedno embrio nic. 3.KET jsme chtěli dát dvě embria, ale jedno se nevyvíjelo, takže zase jen jedno a nic. Následoval druhý cyklus IVF, od začátku jsem si říkala, že musíme dát dvě embria, aby to vyšlo. Jenže osud nás vypekl, tentokrát se z osmi vajíček povedlo jen jedno embrio, to mi zavedli a nic. Tím to pro nás skončilo, do dalšího cyklu jsme nešli, ale dodnes si říkám že kdyby jsme při tom prvním KETu dali dvě embria, mohlo to dopadnout třeba jinak.
Dej jedno,dvojčátka můžeš mít i tak ;) My po prvnim IVF na prvni pokus jednovajecna dvojčátka, je jim 15 měsíců. A to jsem si myslela, jak je 100%,že mě se dvojčátka nemůžou týkat ;)
Ahoj, v sobotu jdu na odber vajíček a ve čtvrtek vkládání embrii, teda jestli to dobře dopadne je to moje 1. IVF a díky věku i poslední na pojišťovnu - tak asi budu chtít rovnou zavést 2. Jinak v lednu jsme měli inseminaci - napůl úspěšnou - v únoru přerušení (mimoděložní ve vaječníku) ☹
promiň. Napsal ti doktor normálně neschopenku nebo půjdeš do práce? Mě můj Dr říkal že neschopenka není vůbec potřeba tak nevím. Každopádně moc moc vám držím palce 👍
Mě první IVF a ET pětidenního embryjka vyšel, dvě buch nevkládala.
Proč chceš neschopenku?
@jasemin26 ne neschopenku mít nebudu, ale na čtvrtek (transfer - doktor se vyjádřil - ať hlavně nedělám žádný blbosti 🙂 ) a asi i na pátek si vezmu dovolenou - jen abych měla jistotu, že sem pro to udělala všechno, co jde. Asi jde o to jakou práci děláš - pokud něco fyzicky náročnýho, určitě bych šla aspon do dovolený...
Určitě bych dala jedno, intuice je tady úplně mimo.. Ivf je v začátku o velkém štěstí a potom, kdyz se něco po... o smůle... Nam po druhé vysel ET s jednim embryjkem.. Ale beru to jako neuvěřitelný štěstí a moc si toho vážím, protože vím, ze to tak vždycky není... Kdyz dáš při ET 1, a nepovede se, tak u KET můžeš dát víc.. Ale prijde mi zbytečné promarnit jeden pokus.. Protoze nikdo nevi jak dlouho budete bojovat.. A čekat dvojčata není úplná pecka, nese to větší rizika, samozřejmě ne u všech, ale ženské tělo dostává dost zabrat s jedním plodem..
@uzivatelkapetra já neříkám že chci neschopenku jen jsem myslela že je to dobré, každá co na tom byla mi právě říkala že byla na neschopence že jsou bolesti, jdu na to poprvé tak nevím co cekat
@jasemin26 já pracuju v kanceláři a jak píšu výš, ted cca 11 den stimulace už vaječníky cítím, mopc si neumím představit jak by mi bylo kdybych dělala fyzicky náročnou práci - myslím, že kdyby ti mělo být blbě, tak bych se asi na neschopence domluvila - klidně i s praktickou doktorkou - že tu někdo píše že to není nutný - každá sme jiná a každá má jinou práci. Co se tohodle týče - já razím heslo - podle sebe (mího těla) rozhodně nemůžu soudit tebe. a jestli by ti dovolená nebo neschopenka přinesla klid v duši, tak do toho jdi 🙂.
Problém asi u obou - manžel má dost líný spermie a já mám dost prapodivný cykly - menstruace slabá (jen tak pro zasmání - třeba zrovna teď - byla sem domluvená s doktorem, že mám zavolat v dubu - abychom se domluvili na prohlídce před začátkem MS - v dubu jen špinění mimo termín takže sem volala až teď v květnu že sem to konečně dostala, tak at hned druhý den příjdu at stihnem stimulaci v květnu. A druhý den na vyšetření a na vnitřím ultrazvuku - když ho vytáhl ven - ani stopa po krvi - tak se tak na mě podíval a jí povídám " ale já sem včera fakt menstruovala, pane doktore" Občas si připadám jak blbka, co v 38 letech nepozna MS 🙂
Mě se pokaždé chytlo, mám za sebou 3 ivf a mohly z toho být děti 3, bohužel osud to tak nechtěl a mám dvě ♥️, při posledním pokusu jsme dávali i dvě a mám z toho syna♥️
@kmarie81 jo tak pak uvidím jak to s prací půjde,třeba to zvládnu třeba ne uvidíme. U nás jsou problém ty spermie máme malý počet a ještě nejsou úplně v pohodě,tak doufám že vyberou ty nejlepší a že se to chytí. U mě na v celku v pořádku jen si chodí jak chce někdy se spozdi někdy přijde dříve 😕😉.... No máte to veselé s tou MŠ,ale budu vážně držet palečky. A mohu se zeptat do jaké kliniky chodíte? My do Hradce do Sanusu
nataralt Plzeň - pan doktor Rokyta
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.