Dobrý den, prosím, má některá zkušenost s PK, 5 den ET? Je možno ještě za 5 dní zmrazit nějaká embria? Je riziko větší 5 dní čekat, nebo raději 3-4 den jít na ET. Bojím se, že za 5 dní nebude co zmrazit a hlavně aby se nerozpadly. Děkuji
Ahoj marhulinko, který den ti je zaváděli a zmrazili? Většinou se zavádějí 3 den, já mám možnost 4 nebo 5, ale nevím co by bylo lepší. Bojím se aby se nerozpadly. Prý asi ten 5 den nebudou na zamrazení. Kdyby tady byl někdo kdo byl 5 den na ET a poradil.
ahoj ili, ja som bola na predĺženej kultivácii a bola som na ET až 5 deň, takže nemaj strach, ak ich máš hodne tak robia PK, ak by videli, že ti ich moc nezostane tak by ťa vzali skor, oni fakt vedia čo majú robiť 🙂
Hojky Ili, já měla 6 zralých vajuch, všechny oplodnili a PK jsem měla 4 dny do stadia kompaktních morulek, 2 zavedli při ET a 4 zamrazili....
Děkuji, ráda bych tedy počkala ten 5 den, ale je riziko, že se nezavede nic a zamrazovat taky nic. Tak toho se bojím. Bobovci, zbylo ti něco na zamrazení? Já mám zatím od včera 13, ale 2 jsou pomalé. Janýsku tak 4 den je morula? tak 5 den palstocyta, Nevím jak je to přesně.
Tak správně, jen 5.den je blastocysta a pak už musí být bobís uvnitř, takže PK dělají max. pětidenní
Já jsem si každý den volala do laborky do Pronatalu, jestli přijet na transfer a vždy mi řekli, volejte zase zítra...., kdyby viděli, že se nějak špatně vyvíjí, šoupnou je raději dovnitř a nebo alespoň něco zamrazí dříve a ty co budou dobré nechávají dál na PK
a je větší riziko čekat až do 5dne? Kdybys měla na výběr, co bys brala?
z 8 mi zaviedli 2 a zamrazili 5, takže mám ešte 5 mrazáčkov 🙂 neboj, ono to dopadne dobre, vidím, že máš krásny počet 13 🙂 držím prsty, kedy ideš na et?
ja by som brala určite PK, tak ti aspoň vyberú tie najlepšie 🙂
Nám na výběr nedávali, jen se ptali, jestli chceme zaplatit tu PK a po OPU řekli, že ji budou dělat podle toho, jak se budou vyvíjet a že je možné, že by k ní ani nepřistoupili, kdyby nebyly embrya příliž kvalitní.... Jinak nám embrya moc chválili a stejně se nezadařilo... A ten 4. den u nás chodí na transfer hodně koček, asi s tím mají dobré zkušenosti
Bobovci, PK mám, jen můžu jít v sobotu, neděli nebo počkat do pondělí, ale je riziko, že se prý rozpadnou. To zamrazují i 5 den blastocyty, Omlouvám se, že se pořád ptám, ale na netu jsem to nenašla a vy už víte podle zkušeností. Bobovci, kdy jsi byla na ET? Povedlo se? Janýsku a co ty, myslím, že jsem tě někde četla, myslím, že to nevyšlo, že? Kdy se chystáš na KET?
My museli mít PK, protože máme hodně špatné sperma, tak u nás to bylo jasné, PK, ICSI, HA
Já jdu na KET v úterý..., to bude už můj 4. transfer
Ili nyní si to vyměníme...., já byla posledně na ET a ty na KET, tak to otočíme 🙂
Janýsku, držím pěsti, už to přece musí vyjít!!! Morula to je přeci nádhera. Hodně štěstí. Tak to budem spolu, jen zhruba 1 den rozdíl.
Ano, ano, takže nám to musí vyjít. 🙂
To doufám, jestli ne, tak jdu na imuno vyšetření, i když doky mi od toho zrazuje...
tak to ti presne nepoviem kedy mi ich zamrazovali, lebo vajíčka mi odoberali v nedeľu, ET som mala mať vo štvrtok (5 deň), ale mala som problem s del. hrdlom, alebo niečo podobné a tak mi to robili až piatok (6 deň) pod narkózou ☹ viem, len že ich mám 5 zamrazených 🙂 robili nám to v dubnu a nepodarilo sa to ☹
inak som bola tiež na ICSI, tiež máme špatné spermijky
tak to vám teda držím prsty, aby ste boli čo najskor tehuľky 🙂
bobo, jak jsi byla na OPU v neděli a ET v pátek, tak to je 5 dní, ne 6. Počítá se druhý den po odběru.
Ili, nepamatuješ si, co a kdy jsi si píchla před KET?
A kdy půjdeš na KET? Je dobře že máš i zmrazené tolik, to se pak musí podařit. 🙂
Já mám jít v úterý a dostala jsem recept na Ovitrelle a nevím, jestli je jedno kdy se píchne
Janysku, já brala divinu na růst sliznice a jen listovku- vitamín. Po divině krásně mi narostla sliznice. A pila jsem kontryhel.
Ten Ovitrelle je jako Pregnyl na vyvolání ovulace, aby můj folík před KET praskl
Ovitrele jsem měla teď, ale mi ho v lékárně omylem nedali, tak jsem dostala Pregnyl. Měla jsem ho píchnout 36 hod. před OPU. Ale před KET jsem nic nepíchala, jen na růst sliznice. Tak to ti neporadím.
A máš ovulku? Někdo neovuluje, tak pak nepíchá 😉
ili - ja chodím do heliosu v MT,tam teda embrijká na 3.deň vôbec nezmrazujú,som sa na to pýtala,až na 5-6 deň,teda po predlženej kultivácii.Tá PK má význam,keď je viac vajok,aby sa vybrali tie najkvalitnejšie,čo je slabé,to po 5 dňoch odpadne/doslova tak povedané/,takže je lepšie mraziť silné embrijká po PK ako na 3.deň,lebo vtedy vyzerajú skoro všetky rovnako 😉
a pokiaľ máš vajíčka len 1-2,a chceš si ich dať vložiť obe,tak PK netreba,lebo je to zbytočné...niet z čoho viac vyberať...toľko postup v našom care
lucula, děkuji. My PK máme, nebo máme špatné sperma, tak musíme i HA, jen váhám jestli mám jít 4 nebo 5 den. 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky Ili....já měla PK a zamražovaly se embryjka!! Neboj se,oni vědí,kdy je ten správný čas zavádět... 😉
Přeji ti mooooooooc štěstíčka