Problémy se spánkem po OPU. Máte podobnou zkušenost?

misisfilip
8. zář 2019

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda jste se nekdo setkal s temito problemy. V patek jsem byla na OPU, v noci nemuzu spat. Musim spat jen v sede a kazdy den spanek asi tri hodinky, objevil se studeny pot, teplota 35,5..bricho mirnd citlive, a naufoukla jsem mozna jen po ty operaci jak me prifukovali. vecer jsem trosku zvracela.nesetkal jste se s tim nekdo prosim?..

merope
8. zář 2019

Mě vždycky na OPU dávali na klinice telefonní číslo na doktorku, co OPU dělala, že kdyby cokoli, mám volat (klidně i o víkendu). Kolik jsi měla folikulů? Pokud nad 15, tak bych to řešila 100% (kvůli hyperstimulačnímu syndromu). Pokud ti na klinice to číslo nedali a v neděli tam nejsou, tak bych pro jistotu zkusila nějakou tu pohotovost.

misisfilip
autor
8. zář 2019

@merope jojo nejaky číslo mam.. prave se mi nechtelo hned plasit mame to 60 km. Ale pokud nebude lip, tak budeme muset vyrazit. Ale podbrisek me ani neboli jen pod zebrama a spis jakoby to bylo namozeny. No pockam a kdyz tak budu volat. Dekuji za odpověď.

misisfilip
autor
8. zář 2019

@merope jinak jsem mela 12 vajicek, ale celkovy pocet folikulu uz nevim :(

merope
8. zář 2019

@misisfilip To už bych asi fakt raději volala. Nebo mrkni na příznaky toho hyperstimulačního syndromu, zda to sedí. Já ho nikdy neměla, ale vím, že jsou i případy úmrtí na hyperstimulační syndrom, není to úplně sranda.

misisfilip
autor
8. zář 2019

@merope no na ty priznaky koukam a je to tezky clovek uz si pak vse vsugerovava.ale nikde jsem se nedocetla o tom.poceni a nizsi teplote..tak tam asi zavolam a budu moudrejsi 🙂

merope
8. zář 2019

@misisfilip Jo, to je pak druhá strana, že člověk má i příznaky, které nemá 🙂 Tak snad se dovoláš a budeš moudřejší.

dorotabeny
8. zář 2019

2x po OPU a ty samé příznaky a vždycky to byl hyperstimulační syndrom. Nikdy jsem naštěstí nešla do nemocnice, ale také jsem nikdy nebyla na ET. Nyní jsem po několikátém KET ve 31tt.

misisfilip
autor
10. zář 2019

@dorotabeny tak jsme vyrazili a od nedele jsem v nemocnici :( ohss :(

dorotabeny
10. zář 2019

@misisfilip to mě mrzí, ať si brzy doma... Já mela ohss pri každé stimulaci...nejvic mě mrzelo, že jsem kvůli tomu nemohla jít na ET... A teď jsem za to ráda.... Přeji brzké uzdravení....

misisfilip
autor
27. zář 2019

@dorotabeny Dekuji moc.. vcera jsem dorazila domu.. a mam to leceni jeste bohuzel na dyl.. krusne obdobi :(

dorotabeny
27. zář 2019

@misisfilip.... To mě mrzí a doufám, že se dá tvoje tělo brzy do pořádku a brzy se začneš připravovat na KET. Já jsem pokaždé šla na KET až tak za 3 měsíce... Není to zřejmě potřeba, ty tři měsíce,ale já to potřebovala, hlavně kvůli psychice...

vitezove
27. zář 2019

@misisfilip Tak si tu čtu, já jsem měla ohss taky ale vůbec jsem s tím nikde nebyla. Ale teda nezvracela jsem. Brali mi 25 folikulů. Mě teda břicho bolelo jak blázen. Bylo to naprosto šílený týden. Ale fakt jsem jen ležela, poctivě pila litry vody a jedla proteinovky. Jakmile se spustila ms tak bylo po ohss. Tím se to prostě vynuluje. Po OPU mi dali hned injekci na vyvolání, takže jsem za týden dostala ms a měla jsem klid. Já jsem v plánu vůbec ET neměla, protože to riziko ohss tam bylo velké. Takže hned po ms jsme začali s lékama a šla jsem na KET v podstatě jen o nějaký 3 týdny později než bych šla na ET. Jinak jsem ohss vůbec neměla ani diagnostikované. Nikde jsem s tím nebyla. Nebylo to u mě tak vážné, věděla jsem ,že by mi akorát dali kapačku, takže pro mě bylo příjemnější ležet doma a cpát do sebe tekutiny normálně.

kackacerm
27. zář 2019

Ahoj holky, muzu se jen zeptat, jak je mozne, ze i pri druhem OPU pripusti, aby se rozjel ohhs? Pokud byl poprve ohss, tak musi snizit davky tech injekci, aby se to neopakovalo nebo ne? Prosla jsem si ohss III.stupne a rozhodne bych to uz nikdy nechtela zazit, chvilema jsem myslela, ze skocim z okna. Nastesti jeste mame par mrazacku, tak doufam, ze dalsi ivf uz nebudem potrebovat, ale clovek nikdy nevi.

vitezove
27. zář 2019

@kackacerm nedokáží to regulovat. Mám známou co byla na IVF 4x a pokaždé měla ohss. Já mám třeba PCOS takže riziko OHSS opravdu veliké. Dávali mi malé dávky, hodně kontrolovali, ale stejně jsem měla 25 folíků.

kackacerm
28. zář 2019

@vitezove Co ze? To je sileny.:/ Tak to budeme mit asi jedinacka, pokud nevyjde KET. Do dalsiho IVF bych uz nesla, kdyz se to muze opakovat. Take mam PCOS a pred OHSS me nikdo nevaroval. Davky jsem mela celkem vysoke. Odebrano 51 vajicek, tyden na kapackach, 3x v narkoze na odsavani vody z tela, myslela jsem, ze prasknu, 40h vkuse na zvraceni, nejhorsi zazitek v zivote.

kkacca
28. zář 2019

@kackacerm ahoj, kolik to prosím te dali? To jsem ještě neslysela, tak mam pcos a ivf bylo úplně v pohode, měla jsem hrozne nízkou stimulaci, mělo strach prave

vitezove
28. zář 2019

@kackacerm tak to si měla smůlu na kliniku. Normálně před tím varují od začátku. Já měla taky velmi nízké dávky, aby jich nebylo tolik. OHSS jsme měla ale jen mírne. Byla jsem doma. I tak to pro mě byla šílená bolest a další OPU uz bych asi nechtěla zvládat. :( máma mi teda říkala, že příště bych si řekl, třeba o morfin na bolest a bylo by. Každopádně ty bys priste měla jít na jinou kliniku, kde jsou rozumní. Tohle je opravdu špatně.

kackacerm
28. zář 2019

Myslim, ze jsem zacinala na 300, 250, 220, pak se to postupne snizovalo..
Pred IVF jsem byla na laparoskopii, kde mi delali drilling vajecniku, take jsem spatne reagovala na clostilbegyt, tak asi proto ty vyssi davky. Jinak jsem byla s klinikou i doktorem hrozne spokojena. Tak nevim jestli za to muze doktor nebo se zblaznilo telo a hormony.
Ale verim, ze i OHSS mensiho stupne muselo byt hrozny. A kdyz se to navic muze opakovat, tak do toho uz rozhodne nepujdu, i kdyby ta stimulace mela byt minimalni. I porod jsem mela hrozny, za to doktori uz urcite nemohli, ale s OHSS se to vubec neda srovnavat. Vajecniky jsem mela az po žebra, vycucli ze me celkem 11l vody, ale nejhorsi bylo jak jsem byla zavodnena, otekla, vsechno plo a tlacilo mi to na zaludek, 40h vkuse me to nakopavalo, i kdyz jsem absolutne nemela co zvracet, kdyz jsem nedokazala nic snist. A na bolest take nezabiralo nic. Fuj, mam husinu jen si na to vzpomenu. Kazdemu preji, at se mu tohle nikdy nestane! A snad i doktori z toho maji nejake ponauceni. Lepsi mit min vajicek nez tohle.

kkacca
28. zář 2019

@kackacerm ty kraso, strašná predstava, jaky to muselo byt..podle me přehnali stimulaci, ja začínala na 100 a končila na 150, jinak na drillingu jsem predtim byla taky..tak hlavně, ze to vyslo 🙂

kackacerm
28. zář 2019

@kkacca To jsou uplne jina cisla. Az zacatkem pristiho roku pojedem zkusit dalsi KET, tak se jich schvalne zeptam, proc mi tolik nalozili.🙂 Jak jsem byla prehormonovana, tak to nastesti vyslo, i kdyz mi museli dat chvili pauzu. Bojim se i jak to bude vypadat ted, az embria po 2letech rozmrazi, snad se nerozpadnou a nejake nam zbyde.

kkacca
28. zář 2019

@kackacerm zkus se zeptat, u pcos je to fakt nesmysl..a kolik mas zamrazeno z takového počtu?

vitezove
28. zář 2019

@kackacerm Já jsem začala na 250, a to jsem měla snad jen 2 dny. A pak samé 150. Možná že teď by mi dali od začátku 150, když ví, že reaguji dobře. Jinak toho rozmražení se neboj, je jedno jestli jsou zmražení 2 roky nebo 2 dny.

kackacerm
28. zář 2019

@kkacca Ok, diky. Dohodli jsme se na 10ti blastocystach, jinak by jich bylo jeste vic. 2 jsme vycerpali, prvni byl SP, pak uz to vyslo. Pokusu mame hodne, jen se bojim toho rozmrazeni.

kackacerm
28. zář 2019

@vitezove Taky si zacala celkem vysoko. Jasny, podruhe by to snad uz korigovali vice. Tak to jsi me uklidnila, dekuji. Tobe taky rozmrazovali nejake po delsi dobe? A kolik ti jich zamrazili?

vitezove
28. zář 2019

@kackacerm Mě jich zmrazili 17. První mi dali druhý cyklus po OPU. Další pak za 4 měsíce. Další potom po 10 měsících od zmražení. Ještě mi jich tam několik zbývá.

misisfilip
autor
1. říj 2019

@dorotabeny jsem domluvena s doktorkou az po novem roce... ted se na to ani necitim... dekuju 🙂

dorotabeny
1. říj 2019

@misisfilip tak se drž a doufám, že po novém roce ti ten KET klapne.... 😉

misisfilip
autor
1. říj 2019

@vitezove Tak to bylo jeste dobre... Mne se zacala tvorit voda v brise a celkove v tele ... musela jsem cekat az to vygraduje, nemohla jsem skoro ani dychat... pak mi odsali 4,5 litru z tela a zacalo se vse lepsit.. kazdy vajecnik mi vyrostl do velikosti 25cm... potom to slo vse dolu... ale tim jak mi ta voda,a vajecniky tlacily na zaludek tak jsem porad zvracela a kdyz jsem si myslela ze se vse zacalo lepsit tak jsem zacala zvracet krev.. mam.jicnove varixy nebo jak se to presne pise musela jsem 2x ,na gastroskopii aby me zasvorkovali.. dostala jsem 5 transfuzek krve a 2 plazmy... mame 6 mrazacku a kez by jeden klapnul.. uz na to v zivote jit nechci...:(

misisfilip
autor
1. říj 2019

@dorotabeny kez by.. dekuji ❤