Ahoj, jaké máte zkušenosti s Prednisonem v průběhu IVF cyklu? Způsobuje prý i deprese a někteří lékaři doporučují brát antidepresiva při užívání Prednisonu. Jak jste ho braly vy?
Bere se do zjištění srdíčka u plodu,takže do cca 6 tt a věř že za měsíc a půl užívání ti nějak závažně neublíží 😉
Je to jen prevence,jedna tabletka a ke konci dokonce jen půlka.
@kytka12 ahoj, ja som brala az pri 4. KETe prednison - lekarka mi ho dala preventivne, lebo vzdy sme mali negativny test HCG. zacala som ho brat pred KETom a cuduj sa svete - o 14 dni bol pozitivny test na HCG a teraz je z toho maly rocny clovicek 🙂 ten prednison som brala do cca 12 alebo 14 TT, a pomaly ho vysadzovala. dietatko mam zdrave, nic mu nie je, tehotenstvo bolo bezproblemove a nemam pocit, a ani moj muz, ze by som bola nejakym sposobom na prasky alebo tak :D z tych vedlajsich ucivnkov v pribalovom letaku som bola tiez troska mimo, ale brala som to tak, ze lekari vedia, co mi mozu a nemozu predpisat.
takze ak by som mala zacat opat brat prednison, tak urcite idem do toho.
takze drzim palce 🙂
Ahoj , také jsem brala Prednison a deprese jsem neměla, ba naopak. 😀. Výsledkem je náš skoro 14m. Kája 😉
Partner prednison uživá ve velkém množství 10let a deprese nemá 🙂
Při hodně vysokých dávkách byl hodně kulatý, ale to se týče jeho nemoci, takže mimo téma 🙂
Určitě němějte strach 😉 Budete v pořádku 🙂
mě tedy nic nedělal. Je to náročný proces, tak se skleslosti nevyhnu, ale lékama je to těžko. Měla jsem jej u obou KET
to je blbost, hlavně kvůli ivf se nebere v žádných mega dávkách
Nebojte se vlka nic 😉 ..... absolvovala jsem 4x IVF a 1x KET a následek to na mě nenechalo. Je to opravdu malá dávka, žádnou změnu, kromě těch požadovaných, nezpozorujete 🙂 . Držte se a ať vám to vyjde !
Ahoj. Chtěla bych vás poprosit o radu. Už jsem absolvovala 4 IVF, pokaždé neúspěšně. Až poslední ET byl úspěšný, chytila se obě embryjka, byla darovaná, ale jedno s krvácením odešlo v 5.týdnu a druhému přestalo bít srdíčko v 10.týdnu. Před tím minulým ET jsem si píchala Fraxiparine a brala Prednison. Teď jsem 14.den cyklu a19.den mám jít na KET. Ode dneška, dle ordinace doktora, beru zase Prednison 5mg a večer před KET mám píchnout Fraxiparine. Myslíte si, že je dostačující brát ten Prednison až ode dneška? Neměla jsem jej brát už dříve? Už mám kolikrát strach se dr. zeptat, někdy mám pocit, že jej až obtěžuji... 😨. Proto hledám radu u vás a moc děkuji za vaše odpovědi a přeju vám krásné slunečné podzimní dny 🙂 🙂 🙂!!
Prednison jsem brala vždy ještě před vložením. Potlačuje imunitu, aby tělo embryo lépe přijalo
@sokorka Děkuju! Já právě taky beru před vložením, dnes poprvé, jsem 14DC a 19 DC jdu na KET. A taky jsem jestě dostala infuzi Intralipid. Ale vím, že někdo bere Prednison už delší dobu před plánovaným IVF, někdo od začátku stimulace, já až pár dnů před KET...no, jsem z toho nějaká zmatená 😕 ! Ale chci doktorovi věřit, že ví, co ordinuje a že pro mě dělá to nejlepší... 🙂 ! Díky a hezký večer 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.