Ahojte, dnes v den odberu vajicok, aj s celkovou anestezou sa stalo nieco co som necakala. Lekar mi povedal ze folikuly uz boli prasknute a ovulacia bola ovela skor pretoze uz ani inseminacia by mi nepomohla zachranit situaciu. Cely proces bol uplne nestastny. Mesiac pred ivf som brala antikoncepciu, ktora mi vobec nezabrala a dostala som menstruaciu o 2 dni skôr, snazili sa ju najprv zastavit vyssimi davkami antikoncepcie, potom bol zase problem ze som sa len spinila a menstruacia nikde. Po 4 dnoch sa teda na den spustila menstruacia a ja som zacala so stimulaciou. Mala som 2 kontroly ultrazvuku v 8 dni a v 11 dni.. 13 den sme pichli ovitrelle a cakali az do dnesneho rana na odber ktory neprebehol. Neviem co si mam o tom mysliet. Niekde sa stala chyba, neodhadli davky alebo zlyhal ludsky faktor. Lekar bol z toho dost v soku. Ale aj tak sme zaplatili lieky pocas celeho procesu, dokonca aj anesteziu a poplatky za vykon kedze ma uspali tak ci tak a az potom zistili ze zbytocne. Peniaze nam uz nikto nevrati, ale mam zmiesane pocity co ak sa to stane znova a znova neodkontroluju ovulaciu. Sme samoplatci, dochadzame zo zahraničia, vsetko si musime hradit az po samotne ubytovanie na 3 tyzdne a aj tak sa nedostaneme do finale. Nesie za to klinika nejaku zodpovednost? Alebo je to pre nich normalne ze im ujde ovulacia a pridem o sancu sa o to aspon pokusit. Som z toho zmatena a smutna. Ak ma niekto podobnu skusenost budem rada ak mi napisete. Dakujem Naslepsldbe
No me se stalo, že jsem měla termin odběru vajíček na pondělí, protože o víkendu nepracovali a v neděli jsem citila, že mám ovulaci. V pondělí z 11 folikulu našli jen 3 nedozrale vajička a jedno jakž takž. Bylo mi strašně, vnitřně i podle kalkulačky měl být odběr v neděli. Nedopadlo to, jedno jediné embryo mi zavedli, ale bez úspěchu.
Na druhou stranu, asi díky přestimulování jsem další měsíc otěhotněla přirozeně.
@meyryen mozem sa opytat ake lieky pouzili pri stimulacii? Ja totiz na 2 pokus pojdem s minimalnou stimulaciou (pergoveris a tabletky etruzil (ale to som sa docitala ze au na rakovinu prsníka, zeby to nemali brat zeny ked stale maju menstruaciu) a neviem najst ziadne info v spojeni s ivf a tabletkami. Dakujem za pomoc
@meyryen a slo o klasickú stimulaciu alebo minimalnu? Ja aom mala pri 1 ivf, pergoveris a cetrotide (3 dni) plus ovitrelle.. No vraj nabudúce pôjdem s minimalnou stimulaciou pretoze aom mala len 4 folikuly a mam amh 0.96. Dostala som znova pergoveris plus tabletky etruzil (ktore su ale na rakovinu prsníka a nemali by sa uzivat ak ma zena stale menstruaciu) som z toho vystrašená. Neviem sa nikde docitat ci niekto uz mal stimulaciu s etruzilom.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@jannaa001 ano stalo se mi to samé při 2. iVF, při stimulaci proběhly asi 3 utz, všechny léky včetně ovitrelle jsem píchala přesně na čas...a stejně se stalo a také se to zjistilo až při samotném odběru...není to asi příliš časté, ale stává se...nepředpokládám, že by za to byl někdo zodpovědný a hradil vám nějakou škodu.....každopádně vím, jak se cítíš, celý ten kolotoč a všechno zbytečně ..