Ahoj holky. Chtěla bych vás moc poprosit o názor ohledně kouření a IVF. Vím, že je to hrozný kouřit, nechci tady, prosím, žádný rady od nekuřaček (děkuji) ....jen by mě moc zajímalo jestli se některé z vás podařilo IVF když jste kouřili? Já se na IVF teprve chystám, ale mám s těma cigaretama fakt problém 😒 . Je mi 34 let a kouřím tak 10 denně, ale ty úplně nejslabší (aspoň to jsem dokázala).....když otěhotním vím, že přestanu, ale teď na to prostě nemám ☹ ....moc děkuji za názory
Po IVF se má týden ležet. Takže to se budete modlit ať se Vám miminko uhnízdí a mezitím si dáte svých deset cigaret? A rovnou z postele, aby jste nemusel vstávat??? Doufám, že Vás moje odpovědi vyburcují k tomu přestat.
názor kuřaček chceš proto, že čekáš, že tě poplácají po ramenech a řeknou, že je to v pořádku? to víš, že není... jak píše výše Valeri10, budeš muset ležet a ne lítat na balkon.... chceš přestat jak budeš těhotná a odkdy tedy bereš těhotenství jako těhotenství? pokud jdeš na zákrok, tak doufáš, přeci, že jsi po něm těhotná... pokud nepřestaneš teď, tak ani potom s bubnem... jde to, taky jsem to zvládla a já sakra dlouho a hodně kouřila... 12 let téměř a více než krabičku denně... zatni zuby a vyhoď zásoby co máš, vyhoď zapalovače, vyhoď popelníky... děláš to pro sebe i pro miminko... to tě pak bude dlouho potřebovat a zdravou... držím palce,
Já tady teda taky nechci moralizovat. Vím, že závislost je silná věc, ale čekala bych, že chtíč po dítěti bude větší a ženy se dokážou vzdát čehokoliv.Nemluvě o tom jak bylo zmíně výše- stojí to dost peněz a ano právě kvuli kouření Vám to nemusí dopadnout. Maji opravdu nepříznivý vliv na vytváření vajíček. ( jsem teda nekuřačka, cigaretu jsem si dala jen svátečně)
Tady něco z jednoho článku:
Životní styl
Ženy kuřačky, které se snaží o početí, by si měly uvědomit, že každá cigareta výrazně snižuje jejich šanci na úspěšné oplodnění. Proč?
Potřebují větší množství hormonů pro stimulaci ovarií.
Mají menší úspěšnost implantace.
Platí pro ně až dvojnásobný počet pokusů na úspěšné otěhotnění než pro nekuřačky.
Podstoupí i více neúspěšných fertilizačních cyklů.
Tak co na to Vaše svědomí?
@petulinka1982 ani já tě nepodpořím 🙂 ale nemám co moralizovat, cigaretu jsem odhodila až když jsem našla //. Ty co moralizují a neprošli IUI a IVF neví vůbec o čem mluví...mluvím o každodenním stresu, každodenním čekání a zoufalství, které každou z nás během stimulace provází, že v tu chvíli ta cigareta... 🙂 dala jsem si každý den 1-2, ale bez nich bych to prostě nevydržela. Jako názor, že musíš ležet týden a nebudeš lítat na balkon kouřit je docela zábavný 🙂 asi bychom neměli ani záchod chodit ne?
Stáhni to prostě co to jde, ono btw tělo se od cigaret čistí snad přes rok? takže už ani teď to nebude žádná hitparáda, ale uvidíš, že až se zadaří a uvidíš //, už tě ani nenapadne si zapálit 🙂 Držím pěsti ať už půjdeš na ET nebo KET
Vim, ze nazory od nekuracek nechces slyset, coz jsem ja, jen me Tvuj prispevek donutil se trochu zamyslet i nad mou zmenou zivotniho stylu, po te co jsem otehotnela, a najit tak i porozumeni pro Tve obavy. Otehotnela jsem po druhem transferu a i pres to, ze bych ted mela delat vse pro miminko, tak verejne priznavam, ze si sem tam dam kafe, sem tam plisnovy syr, sem tam deci vina.. takze rozumim tomu, ze neresti se clovek tezko vzdava. Na druhou stranu je nutno porovnat skodlivost jednotlivych veci a jejich cetnost. A 10 cigaret denne se asi neobhaji. Dovedu si predstavit, jak je to tezke prestat, na druhou stranu verim, ze kdyz se clovek odhodla a ma spravnou motivaci, tak se to podari! Takze moc drzim pesti, at to zvladnes. Ju a po IVF se rozhodne tyden nelezi ;)
sice nefajcim, ale nejdem moralizovat a odsudzovat ta. je to rozhodnutie kazdej z nas, ci bude dalej fajcit alebo nie. ak nedokazes prestat s cigaretami uplne, tak by som odporucala ich skusit obmedzit na max. 1 alebo 2, kym vobec zacnes so stimulaciou. lahsie sa potom vzdas tej jednej cigaretky denne, ked zostanes tehotna.
a nazor, ze po transfere musis len lezat, je totalna blbost - polez si akurat tak v den transferu, na dalsi den sa este setri a oddychuj, ale prejst sa mozes, a potom funguj normalne - len nedvihaj nic tazke a nedavaj si horuci kupel alebo horucu sprchu. drzim palce, nech je ivf uspesne.
@petulinka1982 vím sama,jak ti je,taky se řadím mezi ty špatné,co nejsou schopni to zahodit,kor když vidím,jak z caru vycházejí holky a hned si zapálí.Není to jednoduché,od následků kouření se tělo zbavuje nějaký ten rok,takže teď přestat je stejně k ničemu,ale alespoň to omezit a pak už to půjde..já jsem před každým IVF-mám za sebou 2 přestala,ale po nalezení bílého testu jsem zas po tom šáhla.Kouřím dlouho,nějakých 15 let a dost,ale teď se držím na 10 denně,také nejslabší a ubírám,protože se chystám na KET.A rozhodně se po IVF neleží,jen ten 1.den,ale ani to nezaručí,že to klapne,v centru mi i říkali,že pokud se to chytí,tak se to chytí,já si nemůžu dovolit proležet celý den,mám postiženého synka a ten potřebuje péči.Kdo nebyl na něčem jako cigarety,alkohol apod. závislý,tak tomu se to radí a moralizuje,to my víme také,že to není zdravé pro nás ani pro miminko,taky se snažíme to alespoň omezit,když už to jinak nejde a když jsem přestala kouřit při 1. těhu-přirozeně,tak mi doktorka říkala,ať si klidně zapálím,že než tělu vysazovat něco,na co je zvyklé,že mu akorát přidělám starosti jak se s tím vyrovnat,když jsem mu vzala drogu.Tak jsem si zapálila tak 2 denně a vše bylo ok-kluk má chromozomální vadu,takže s tím to kouření nesouvisí.Hlavně buď v pohodě,to je nejdůležitější,podle mě 😉
Ahojky, já kouřila taky, ale spíš nárazově, většinou na akcích a to bylo cigaret 😖 , po OPU jsem si ještě zapálila, ale teď po ET už vůbec a celkem to zvládám, ale neodsuzuju nikho, pač i kolikrát ty silný kuřačky otěhotní spontáně a ty co nekouří musí na IVF, takže to je osud, ale samozřejmě kouření nepřidá......
Ženy, neviem prečo si myslíte, že keď fajčíte 15 rokov, stačí rok k tomu, aby sa telo od toho svinstva očistilo. Ste už poznamenané navždy, nikdy sa nedostanete do stavu ako pred fajčením. Ale čím skôr prestanete, tým skôr sa váš zdravotný stav zlepší. Ak ide o dieťa, je dôležité, aby ste nefajčili kvôli tomu, že 1.to obsahuje také sajrajty, že nechápem, ako to môže niekto dobrovoľne vziať so úst, nie to ešte vtlačiť nasilu vlastnému dieťaťu, ktoré sa nedokáže brániť 2.to, že sa hovorí, že dusíte svoje vlastné dieťa, je doslovné. Ono totiž CO má silnejšiu väzbu na hemoglobín ako O2. Ten plod potrebuje O2, ale krv, ktorá sa k nemu dostáva a ktorá ho má vyživovať aj kyslíkom je nasýtená inými látkami, ktoré sú naviac ešte škodlivé... Ako má teda vyzerať mozog a vôbec celý organizmus, ktorý mal počas vývinu nedostatok kyslíka?
Pre tých, ktorých to zaujíma a ich dieťa je pre nich dôležitejšie ako oni sami :
http://www.kurakova-plice.cz/koureni_cigaret/za...
@petulinka1982 Tak já ti snad napíšu něco povzbudivého....byla jsem na tom stejně jako ty...kouřila jsem asi 10denně....během stimulace jsem kouřila a měla jsem hodně folikulů a hodně vajíček. Mám za sebou 2 transfery u prvního jsem kouřila i po transferu. U druhého jsem před tansferem kouřila, poslední cigáro jsem si zapálila těsně před a pak jsem si už prostě nezapálila ani jedno. Prostě jsem to utla a konec. Teď mi v postýlce spinká 5ti týdenní princezna. Jo a stím týdnem ležení po transferu bych to nepřeháněla....já jsem neležela a povedlo se...jen to chce se nepřetěžovat a netahat nic těžkého.
Po IVF se teda nemusí týden ležet...Někdo na to ani nedostane nemocenskou. Kdo neprožil celý ten bolestivý proces IVF, vůbec nemá páru, co to všechno obnáší. Kouřila jsem při všech pokusech. Nevyšel ani jeden ze dvou. Otěhotněla jsem pak v největší depresi, kdy jsem kouřila kvanta denně přirozeně a dítě se udrželo. Přestala jsem kouřit hned, jak jsem to zjistila. Naštěstí to nebyl problém. Ale přestat kouřit během všech těch ubíjejících stresů bych teda nedala ani za prase. Zvlášť pokud jde člověk na iVF po mnoha letech snažení a potratů a pak nevyjde jedno, pak druhé...Jasně přestat kouřit ti podle mě teď hned úspěšné IVF nepozichruje. Normální je nekouřit, ano. Ale být tebou, tak to začnu řešit, až budeš těhotná. Pokud to zvládneš dřív, tím líp. Pokud ne, tak se kvůli toho nevěšej.
"Prej IVF stojí tolik a tolik a platíme ho my všichni poplatníci..." Tak prej. My všichni poplatníci platíme tlusté, vyžrané, alkáče, fetky, schizofreniky, bulimičky, anorektičky, diabetiky, taky ty, co si sami zhuntovali záda svým sedavým způsobem života a nedostatkem pohybu, taky ty, co nechoděj včas na prohlídky a pak maj raka v pokročilým stádiu a tak. Taky platíme ty, co maj z různých důvodů držet dietu, ale nedrží a za komplikace si mohou sami, ale stejně je my všichni platíme. Teda prej...
A to není nic proti schizofrenikům, nebo třeba těm diabetikům, kteří si za svou nemoc sami nemohou.
Na okraj:
Nejlíp vypočítává kuřákům útratu má nevlastní matka, umí spočítat, kdy by za to bylo auto, kdy dovolená v Chorvatsku a tak. Sama je dvacet let onkologický pacient, váží 130 kg, zhubnout nepůjde (na to má lepší výmluvy než kuřáci, když neumějí přestat kouřit), v lednici samé uzené, tučné, nezdravé, lednice narvaná, přežírají se v noci a pak to přidávají k lepšímu jako historku. Oblíbené grilovačky si přece nenechá vzít. Pohyb nula nula nic, autem i s košem. A diví se, že má pořád někde metastázy, když jí jak brav, vůbec se nehýbe a myslí si, že jí ovoce, když pije sladké multivitaminové džusy a jí ovocné koláče. Ale všem kuřákům přeje rakovinu plic. Takový malý paradox
Budu moralizovat jako člověk, co kdysi ze dne na den přestal být příležitostný kuřák. Připadá mi neskutečně sobecké a hloupé podstupovat ivf s tím, že kouříš. Kdy se toho zlozvyku hodláš zbavit? Až bude jisté, že nosíš miminko, až budeš kojit, až si bude vedle tebe v obýváku hrát?
Jsem nekuřačka, takže nevím, jak moc je to těžké se závislostí bojovat,... ale jen takový postřeh z porodnice: Můj malý skončil po porodu na chvilku na jipce kvůli komplikacím, ale byl donošený, váhově ok, takže byl rychle u mě na pokoji, ale než se tak stalo, ležela se mnou na gyndě holčina, která měla svého malého taky na jipu a mě naprosto dostala, když řekla, že je z IVF a ona v těhotenství kouřila... nějak jsem to nedokázala pobrat. Její chlapeček byl narozený myslím mezi 30-34. tt, a byl ještě o moc váhově níž, než by měl v tomto týdnu být, piplali ho, jak jen mohli, v nemocnici strávili kupu týdnů... Člověk nikdy neví, co se bude dít, ale jen se zamysli, jestli chceš taková různá rizika podstupovat.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Tak my jsme s manželem přestali kouřit po roce co se nám nedařilo otěhotnět. Já kouřila tak pět denně, ale manžel dost a zvládli jsme to. Být tebou tak to zkusím teď. Nechci moralizovat, ale přijde mi to ujetý chystat se na nějaký zákrok jako je IVF a kouřit. IVF stojí prej kolem 90 tisíc. A platíme ho my všichni poplatníci. Když už pominu tu stránku, že kouření je fakt na houby na všechno. Hlavně u ženy na tvoření vajíček.