Zdravím vás, děvčátka a bojovnice. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo zažil stejný problém, jako potkal mě. Mám PCOS a k tomu endometriozu, takže lékařka v CAR zvolila dlouhý stimulační cyklus. Píchala jsem si 12 dní Puregon, po němž jsem měla bouřlivou reakci vaječníků - dle UZ až 20 folikulů na každém vaječníku. Včera jsem byla na aspiraci, a když mě propustili po dospání, a s manželem jsme se dostali do andrologické laboratoře, zazněl verdikt, že všechny dutinky byly prázdné, nebo obsahovaly jen jakési cysty, vajička žádná ☹ ☹ Máte některá podobnou zkušenost?? Co následovalo? Všem děkuju za přečtení a příspěvky 🙂
@katkatomaskova tak to je teda blbé ☹ já teda u prvního IVF měla odebráných pet vajíček, čekalo se dle ultrazvuku víc , ale zbytek byl taky prázdný, nebo cystičky. U druhého IVF už byla stimulace delší a s jinýma dávkama .. pokažde to byl dlouhy protokol, ale FSH hormon ( v tvém připadě ten Puregon) jsem píchala jednou 11 dní, podruhé snad nějakých 14 dní a u druhého IVf bylo jednou tolik vajuch.. 9 dní je málo :-/ kontroluji ti při stimulaci krev nebo chodíš pouze na ultrazvuk ?
@lenusaak Dělali mi vždy jen ultrazvuk. Po 9 dnech píchání Puregonu dala dr. stopku, a kdyby to neudělala ona, tak to udělám já, protože mě hodně bolely vaječníky, měla jsem je dost napěchované 😒 Těch 40 folikulů bylo velkých, a pak tam bylo ještě hafo malých, které ani nestihly dozrát. Při představě, že bych se ještě dál plácala v tom, co jsem prožívala 5 dní před odběrem vajíček na mě jdou mrákoty.. Docela mě děsíš, když říkáš, že 9 dní je málo 😖 Asi to nebylo málo, jen se neví, proč byly dutinky prázdné. Teď stejně musím počkat nějakou dobu, než se mnou začnou něco dělat. Ještě jsem ani nemluvila s ošetřující lékařkou, takže nemám nejmenšího tucha, co se tam vlastně mohlo takhle pokazit..
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Oprava po shlédnutí kalendáře - stimulovala jsem 9 dní