Po IVF prý nic nesmím, ani nikam autem, máte zkušenost?

atideh
6. lis 2014

Ahoj holky, v pondělí jsem byla na IVF a doma mě všichni straší, že nic nesmím, ani si někam zajet autem či tramvají. Říkala jsem si, že bych tento týden byla v klidu doma, ale příští týden už jsrm chtěla vyrazit na kosmetiku 😉
Jaké máte zkušenosti, co radíte?
Už jsem ze všeho vystresovaná, je to cca sedmý pokus. A nerada bych si případně něco vyčítala ☹

keeshka
6. lis 2014

@atideh žádný speciální řežim už dneska nedoporučují. Dříve se dávala neschopenka, což dneska už neplatí. Určitě to nechce na začátku se namáhat, ale jak píšeš, chce to podle tvých pocitů. Já jsem se cítila lépe, že jsem měla po OPU dva týdny neschopenku, ale není to nutnost, prostě jsem se tak cítila lépe. Prostě je to proces, který nelze nijak ovlivnit a určitě si nevyčítej jak to dopadne, to prostě nelze ovlivnit. Přeji ať to tentokrát výjde!

kalipso
6. lis 2014

@atideh já po transferu naopak měla doporučeno hýbat se (žádná extra námaha, ale procházky a pod.), aby se děloha pěkně prokrvovala. Jediný co bylo zakázáno byl sex (týden) a zvedat těžké věci. Takže žádné ležení s nohama nahoře 😉 Pěkně v klidu a pohodě fungovat jako normálně, hýbat se a akorát nic těžkého netahat. Držím pěsti!

atideh
autor
6. lis 2014

Já si taky vzala neschopenku, do testu. Ale prostě mi přijde, že být zalezlá jen doma je zbytečnost. Zvláště už týden po IVF....Ale znáš to, strach ☹

ninanela
6. lis 2014

@atideh žádné ležení,dělej co tě teší!U mne naopak když jsem to uplne pustila z hlavy,tak vyšel každý pokus!A trošku červeného vína a těšit se!Procházky a každodenní starosti.A pak jsou II jisté!! 😉

damae
6. lis 2014

mě prof. Řežábek, primář CARu u Apolináře, řekl doslova "Zapomeňte na to.", když jsem řekla, že to není možné, a víc jsem na něj doléhala, tak prý bych neměla být moc v horku - ne horké vany, ne sauny, ne opalování na sluníčku. To řekli u Apolináře i další mojí kamarádce.
Skutečně to asi záleží hlavně na konkrétní ženě a obecná pravidla moc nejsou: takže podle toho, jak se ty budeš cítit v pohodě - chceš-li se doma válet v posteli, tak dělej to, chceš-li na to rači zapomenout v práci, tak jsi do práce 🙂

zelena_zirafka
7. lis 2014

Měla jsem dovolenou dva dny po opu, pak jsem šla hned do práce (tramvají), neschopenku jsem neměla vůbec, jen ještě den ET jsem byla doma a druhý už pracovala a povedlo se. Pak jsem měla na rodičovské další pokusy, co jsem byla doma (ač teda s dítětem) a nic. Teď čekám dítě po KET, kdy jsem šla brzo ráno na transfer a hned po něm jela do práce. Za mě fakt normální režim, pokud se fyzicky necítíš slabě. 🙂

aquila
7. lis 2014

Já jsem byla doma, ale dělala jsem všechno kromě zvedání těžkých věcí, cvičení, koupání... Procházky jsou taky určitě dobrý. První dcera vyšla napoprvé, teď podruhé jsem měla dva neúspěšné pokusy, tak jsem se spíš snažila dělat všechno možné na podporu uhnízdění a klaplo to 🙂 (akupunktura, červené víno, ananas, čili...) A samozřejmě to chce taky tu kapičku štěstí. Držím palce!!!

elulin
25. lis 2014

Já taky normálně funguji-před pěti rokama se povedla napoprvé dcera,ted z Ketu uvidíme,jsem 6 den po.a jsem v práci.