Ahoj, včera jsem četla článek, že po umělém oplodnění se rodí více chlapečků...tak mě napadlo se Vás na to zeptat.
Prosím, kdo je po IUI nebo IVF můžete napsat, zda máte holčičku nebo chlapečka?
Moc děkuji, brala bych cokoliv, je mi to jedno, jen mě zajímá, zda platí to, co psali a nenapsali důvod, proč je více kluků po umělém oplodnění...
My máme po IVF holčičku.
kamarádka po IVF čeká chlapečka, my zatím nevíme co čekáme 🙂
ono se to vyrovná, po čerstvém IVF je víc chlapečků (napoprvé se zavádí nejrychleji se vyvíjející embrya a těch je víc klučičích), ale po KET je zas víc holčiček, jejich embryjka víc vydrží, jsou odolnější vůči těm stíženým podmínkám a navíc tedy patřila-teoreticky-mezi ty pomalejší 🙂
Po IVF máme kluka
Po IVF(z Ketu) mám oboje 😀
nám se po IVF narodil kloucek, ale opravdu je i hromada holcicek :D
my mame teda holcicku po IVF 🙂 🙂 🙂
ahoj já mám z IUI syna 🙂
chlapeček po IVF 🙂
nejdřív jsem čekala dva kluky, pak dvě holky 🙂
My máme z IUI holčičku a teď z IVF ( KET) ještě nevíme 😉
Ahoj Val, my máme z ICSI chlapečka a už dva lékaři mi potvrdili, že při této metodě vzniká víc kluků. Je to tím, že při testu kvality spermií je embryolog posuzuje podle vzhledu a rychlosti a ty, které mají XY chromozom, jsou lehčí a rychlejší a vypadají životaschopnější. Samozřejmě takhle vznikají i holčičky, nedá se to brát jako selekce podle pohlaví, ale je jich trochu míň. Na IDnes jsem ale četla článek naopak o tom, že při klasickém IVF vzniká víc holčiček, protože embryjům mužského pohlaví nesvědčí kultivační roztok. Dokonce tam psali, že při rozšíření této metody početí by mohlo ve světě dojít k narušení rovnováhy mezi pohlavími, protože kluků se přirozeně rodí víc. Za pár dní jdu na druhé IVF, tak doufám, že statistika nelže a podaří se nám holčička 😉 .
MY MÁME PO IVF NAŠÍ KLÁRKU 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
My čekáme po IUI holčičku