Po ICSI umřelo všech 10 oplodněných vajíček

michaelap23
12. říj 2016

Ahoj. Mám dotaz, jestli jste se uz s tím některá setkala. Je mi 24 let s manželem toužíme po mimču. Bohužel manžel v minulosti prodělal rakovinu, po které je neplodný. Ale před zahájením jakékoli léčby si nechal zamrazit spermie, které jsou v pořádku. Šli jsme tedy do CAR k Apolináři, kde mě vyšetřili. Jsem naprosto v pořádku. Jejich slova byla, že s otěhotněním nebude zadny problém. Navrhli metodu ICSI. Začala jsem si píchat hormony. Utvořilo se mi 24 folikulů. Z nich se podařilo oplodnit 10. Druhý den volali. Ze se všechny vyvíjejí dobře. Ze 5. den máme přijít má transfer. V dne transferu nám hodinu před nástupem volali a katastrofálním stylem oznámili, ze jezdit nemusíme. Ze všech 10 embryí umřelo. Je to možné? Nemohli neco zanedbat? Ja jsem byla nejspíše prehormonovaná, protože se ještě dnes potýkám s hyperstimulacnim syndromem. Jsme z toho velice špatní. Ztratili jsme v car důvěru. Prosim o Vaše rady a názory. Děkuji Michaela

ni_ki
12. říj 2016

@michaelap23 ...ahoj, stát se to bohužel může, i když normální to asi úplně není. My teď měly také 10 embryí a do 5-tého dne nám zůstalo jedno, ostatní se prý už špatně vyvíjely. Prý to byla teda krásná blastocysta, ale vypadá to, že už menstruace přichází na termín, takže se i tak nejspíš nechytlo. Také nevím, co si o tom mám myslet. Jestli máme nějaká špatná embrya geneticky nebo to ovlivnila nevhodná stimulace, doposud mi to nikdo nebyl schopen vysvětlit. Také jsme zklamaní, budeme určitě zkoušet jiné centrum i za cenu dojíždění daleko a určitě časem zkusíme další pokus. Jinak máme vyšetřenou kompletně genetiku i reprodukční imunologii.

michaelap23
autor
12. říj 2016

A v jakém jste CARu? Nám absolutně žádné vyšetření nedělali. Až na obyčejnou krev a UZ.

ni_ki
12. říj 2016

@michaelap23 ....odepsala jsem ti do zprávy

damae
12. říj 2016

@michaelap23 Ahoj, mám podobnou zkušenost asi tři roky zpět - měla jsem 13 oplodněných embryí metodou ICSI a do páteho dne přežilo jen jedno. Při zavádění jsem získala navíc pocit, že to jedno je skutečně nějaký chudáček a že stejně nemá šanci a s tím jsem šla domů... Těhotenství se samozřejmě neujalo...
Bylo to v CAR Apolinář a nejvíce mi na tom vadila komunikace od CAR - výrazný úbytek embryí nijak nekomentovali, nic neřešili a ani při mé další návštěvě v CAR po neúspěchu se k tom nechtěli moc vyjadřovat a žádný problém v tom neviděli. Rozhodli jsme se následně s manželem pro změnu CAR.
Doteď nevím, co za tím bylo, či jestli to byla jen náhoda, nicméně v dalším CAR jsem při příštím IVF měla sice jen 8 vajíček, ale tři z nich došla až do fáze blastocysty. Z jednoho jsem otěhotněla hned po IVF (bohužel to v 8. týdnu odešlo) a další dvě mi byla zavedena při KET na jaře. Teď čekám jednu holčičku.

tammm
12. říj 2016

Doporučuji Reprofit,v mèm okolí byli všichni tam a povedlo se napoprvé.

evazchleva
12. říj 2016

Já myslím, že je spousta faktorů, které to mohou ovlivnit, třeba neměli dobře seřízený termostat, nebo nějaká špatná šarže kultivačního média,.. Věřím, že příště to vyjde, držím pěsti!