PGT z důvodu špatných chromozomů. Kdo podstoupil?

2. říj 2021

Ahoj, je tu někdo, kdo podstoupil IVF s PGT, kvůli špatným chromozomum?

europa00
3. říj 2021

ahoj, jako že máte vy dva s partnerev genetickou zátež? nebo máš za sebou potraty? a ještě nepíšeš věk ten tam taky hraje výraznou roli.

hahahala
3. říj 2021

PGT máme za sebou na doporučení genetičky z důvodu špatných výsledků spermiogramu (geneticky jsme oba v pořádku) a přesto mělo jedno ze 4 embryí vadu na 4. chromozomu…

omajda88
3. říj 2021

ahoj, u nás ho zrovna ted doporučují, kvuli nepovedenému cyklu IVF a revizi v 8TT.. hodně to zavžuju.. dává mi to vcelku smysl, jen asi budu mít menší počet embryí, tak nevím, zda to más mysl dělat na nižším počtu.. mudr navrhuje hned další cyklu udělat ještě jdenu stinulaci a embrya "nastřádat" ze dvou cyklu...

autor
3. říj 2021

@europa00 ahoj, je mi 26, a ja mam balancovanou aberaci a mam za sebou potrat v 19tt, zajímá mě, jestli ma někdo vadu jako ja a z vyšetřeneho embrya se narodilo zdravé miminko.

autor
3. říj 2021

@hahahala ahaa, me jde o to jestli ma někdo genetickou vadu, kvůli které podstupuje ivf.

autor
3. říj 2021

@omajda88 ahok, aha.. Ja sháním někoho, kdo ma vadu chromozomu (genetickou vadu) a podstupuje kvůli tomu ivf s pgt

europa00
3. říj 2021

ahojky ty jo to nevím, ale logicky je u tebe vyšší riziko postiženého dítěte, potratu...záleží na záteži třeba kolik procent je riziko...věk nemáš vysoky ono totiž vady chromozomů některé vznikají i věkem při dělení embria dochází k nespravnému počtu chromozomů, většonou jsou to vady neslučitelné se životem a embrio odhazi treba už v tom 6 týdnu, některé však mají šanci přežit- Down, turotuv syndrom atd.
být tebou zašla bych bud za genetikem který ti řekne případné rizika jka jsou vysoké, a pak v ivf centru jít do umělého oplodnění s vyšetřením embrií, (já osobně, kdybych měla genetickou zátěž, tak bych této možnosti využila, když dnes tyto možnosti jsou.
z vyšetřeného embrie je opravdu veliká pravděpodobnost že bude miminko zdravé. Opravdu záleží i na psychice, ono potrat v 19 týdnu je opravdu síla a představa že je tam další riziko opakování, tak asi stojí za to zvážit i tuto možnost. držím place

autor
4. říj 2021

@europa00 ahoj, jojo právě jsem teď těhotná po ivf s genetikou embryí, a právě me zajímá, jestli byl někdo také, protože ani ta genetika embryí není 100% a ráda bych věděla, jestli ma někdo genetickou vadu a vyšetřena embrya a opravdu se narodilo zdravé miminko. Přirozeně otěhotnět bych už asi nezkoušela, kdo vi.. Ale strach mám i teď, přes to pgt

europa00
4. říj 2021

no to jsi měla napsat hneeed to riziko je uplne minimalníí..to se vubec nestresuuuuj a užívej těhu

autor
4. říj 2021

@europa00 ja si myslím také, ale doktoři říkají, ze to není 100%,ze i tak tam neoc může být.. Strach mám, a rozhodla jsem se pro odběr plodové vody, čeká me v listopadu, tak alespoň potom budu více b klidu 😊

europa00
4. říj 2021

juuva to bych nešla...za me je tam riziko, jeste u vmodleneho ditete nikdy ...existuje test z krve tusim kolem 13 000 když uz tak bych volila tohle nez plodovku

autor
4. říj 2021

@europa00 u těch mých vad není právě test z krve možný.. Jen plodovka.. A jelikož u miminka mohou vzniknout vady, které nejsou vidět ani na utz, tak raději volím plodovku, at mam jistotu.. Nechtěla bych potom přijít na to, ze miminko ma nějakou vadu

europa00
5. říj 2021

aha to jsem nevedela, tak drzim pesti, a neboj neznepokojuj se

autor
5. říj 2021

@europa00 moc děkuji 💗