Ahoj všem,
jsem tu nová a založila jsem tento profil jen kvůli dotazu..doufám, že to nebude vadit.S nikým o tom nemluvím,nikdo mé trápení nezná,ale o miminko se snažíme přes 4 roky.Ja mám PCOS,manžel je zdravý.Vyzkouseli jsme hormony,inseminaci.Nic nezabralo.Nyni mám před operací (drilling vaječníků + hysteroskopie) v Podolí.Jdu tam za 2 týdny.Co ale řeším poslední dobou je..zda to k něčemu bude..Zda do toho máme jít, to znamená operace a dát tomu další čas snažit se přirozeně,nebo se vykašlat na operaci a jít rovnou do IVF.Operace se bojím,bude moje první v životě a nevím,zda nám to nesebere jen nějaký čas.Na druhou stranu..je to šance mít dítě bez IVF,pokud budeme mít štěstí.
Prosím jaké jsou vaše rady,případně zkušenosti..
@pampeliska1313 ano.Byla jsem u 3 gynekologů.Kazdy z nich řekl PCOS.Snazime se už opravdu dlouho a vyzkoušela jsem různé věci od lečitelů,vitamínů,akupunktury,cvičení a jiné.Nic nepomohlo.
Ahoj, ja jsem se snazila s manzelem 10 lrt, taky mam pcos. A na zadnou operaci mě doktori nikdy neposlali, poslali nas az do ivf, manzel v poradku. Sla jsem na prvni ivf, a bylo to desive.. Uplne jsem mela problemy.. A nakonec jsem hned z prvniho ivf a transferu otěhotněla. Bylo mi 30. Ted mam 31 a mam 9 m chlapečka.
Ahoj, mám pcos, manžel v pořádku. První těhotenství po 2 letech (zamkle), další zase 2 roky (zamkle), po druhém zamklem jsem hned otěhotněla (syn 5let), a pak ještě dvě těhotenství hned. Když jsme chtěli první, tak jsme chodili na insinace a nikdy neviděli folik který by byl dostatečně velký a praskl. Teď aji cítím když mám ovulaci. Co si myslím, že mi pomohlo, tak mi dali prášky na cukrovku glukofage (tak nějak). Cukrovku nemám, ale na tohle to pomohlo. Brala jsem je myslím půl roku před tím než se podařilo. Při dalších už nebylo potřeba. Na ten driling bych šla, taky jsem o něm uvažovala. Určitě lepší než ivf. Ještě k ten práškum na cukrovku jsem pila čaj baby Radnicke. Jinak v mezičase jsem vyzkoušela, všechny možné přípravky a bez efektu. A 30 let je ještě dobrý věk😁
@vilau ahoj. My se snažili o miminko dlouho, ale přirozeně to pořád nešlo, injekce na podporu ovoluce nepomáhaly. Gynekolog mi navrhl operaci stejně jako tobě. Já souhlasila, ale bylo to zbytečné. Měla jsem jít rovnou do IVF. Na druhý pokus to vyšlo, předtím cca 6 let nic. PCOS mám také.
Ahoj, mám pcos a byla jsem jak na operaci tak na IVF. Jen mi teda nedělali drilling, podle mé doktorky se od toho upouští, protože to moc nepomáhá. Ale díky hysteroskopii aspoň víme, že je všechno průchozí a tak. Na tvém místě bych si vybrala operaci, protože IVF a nálož hormonů je pro tělo asi větší zátěž než 3 dírky v břiše a trocha plynu.. já byla na IVF 3x a z celkem kolem 60 odebraných vajíček bylo za celou dobu jediné dobré embryo, které se stejně neuchytilo..
Ahoj holky,děkuji všem MOC za odpovědi.Moc mi pomahate,že mi píšete své zkušenosti.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zkoušela jste se ptát třeba i na názor jiného gynekologa? Mně pcos v podstatě lékaři neřešili, snažili jsme se tři roky, ale pak mi poslední gynekolog našel vhodnou kombinaci medikace a zadařilo se.