Ahoj holky,
mám diagnostikováno PCO a docházím do CAR, nemáte některá zkušenost minimální stimulace s Femarou?
Zjímala by mě jedna věc, ačkoliv mám i přes tuto dg. pravidelnou ms a tento měsíc jsem měla i poprvé v životě potvrzenou lékařem svou první ovulaci (cca 13-15 dc), 17 dc mě dost překvapilo krvácení, nebylo to špinění, bylo to krvácení a opravdu podobné ms. Rozdíl byl jedině ten, že u tohohle krvácení mě tolik nebolelo břicho. Nikdy se mi to nestalo, protože ms mi chodí opravdu pravidelně vždy 33 dc.
Nestalo se vám to někomu? zajímal by mě důvod, proč se luteální fáze tak zkrátila, popřípadě zda některá z vás měla implantační krvácení silnější a byla v domnění, že je to ms.
Svého lékaře jsem se na to samozřejmě hned ptala. Byl z toho sám v údivu a nevěděl co mi na to říct, jen, že je to nejspíš dysfunkční krvácení a tak mi napsal na 10 dní Norethisteron.
No ať už to dopadne jakkoliv, tak všem co tohle dočetli do konce držím palce a přeji brzké // na testu.
@rybkaryb
Já jsem taky myslela, že si mě hned třeba pozve na UZ a tam by to podle mě věděl hned podle žlutýho tělíska nebo výšky děl. sliznice, ale nechtěla jsem nic říkat a dělat chytrou :D
jen říkal, že je to možný, že se část děložní sliznice "odloupne" a pak zase doroste. Ale jestli je při tom možný otěhotnět...to mi asi neřekne nikdo 🙂 ale naděje si pořád dělám..i když bych si za to nafackovala nejradši
Já mám PCO taky takový netypický, ms pravidelná, bazální teplota vzorová jako když ovulace je, děložní hlen, bolesti u vaječníku prostě žádný problém a pak mi řekne, že jsem absolutně bez ovulace a mám tohle. Je třeba zajímavý, že na zahraničních stránkách se dočteš, že je rozdíl mezi PCO a PCOS...u nás to hází do jednoho pytle...
Já mám před prvním IUI a vlastně o tom moc nevim, teď jsem měla první cyklus na Femaře a byla to taková zkouška jak na to zareaguju. Jakmile jsem tam byla na kontrole 15 DC tak bylo vidět žluté tělísko a trocha krve. A prosím tě, jak on pozná, že ty folikuly jsou prázdný ? z normálního ultrazvuku? by mě zajímalo, jestli se udělá žluté tělísko i když je folikul prázdný
Omlouvám se za ten román, děkuju za reakci a držím ti palce. Určitě sem napíšu jak jsem dopadla, třeba by to pak někomu pomohlo..
@kkacca Tak to mě mrzí, takže si na ní vůbec nereagovala? a tobě ji dali taky kvůli PCO a anovulaci?
napadlo, že by to mohlo být ovulační a vlastně si pořád dělám naděje a někde v hloubi duše doufám, že to ovulační bylo když se mi to takhle stalo poprvé...někde jsem na amerických stránkách četla, že ženy s PCO můžou mít tohle ovulační krvácení silnější...ale spíš už se pomalu smiřuju, že to byla ms a jedeme dál 🙂
@kkacca No v tom je taky problém, manžel se nějak nedokáže smířit s tím, že nám to nepůjde úplně přirozeně a doporučují nás hned na IUI. Taky jsem teda nejprve myslela, že mě budou jen stimulovat a pak se někdy pokusíme o IUI, ale na druhou stranu, proč ztrácet čas...ono taky asi nelze být na Femaře moc dlouho :😒
@apronka tak to mám pcos jako ty, Bazalni teplota jako když ovu je, i jsem ji měla parkrat potvrzenou na utz když jsem zrovna na nějakým byla (žlutý telisko), hlen, pravidelná ms a žádná obezita (no,modelka taky ne). Mám teda akne. Pcos zjištěno z hormonalniho profilu akorát. Dost by mě zajímalo jestli ty folikuly jsou prázdný běžne nebo tohle byl vyjmecne stav. Z utz se to poznat nedá,jediná možnost je nativ nebo minimální stimulace s odběrem vajíček jako při ivf.
To o tom pco a pcos jsem kdysi taky četla jen si už nevybavuju ty rozdíly... v caru to taky hodila do jednoho pytle i po mým dotazu (pak jsem to vypustila už, reklam jsem si, ze polycystic ovarial a polycystic ovarial syndrom je holt stejný).
Taky držím palce,třeba se ještě z toho záhadného krvácení vyloupne nějaká pozitivní zprava 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nemám zkušenost s takovým krvácením, spis spineni. Jestli to byla ms nebo ne by měl byt schopny říct z ultrazvuku ne?
Jinak pco nějak částečně mám, ne úplně typicky. Dej mi prosím vědět, jaký jsi s tím měla úspěchy ty. Já zkusila 2x, jednou na iui dávka myslím 2-0-0 a snad 2 nebo 3 folikuly (ale já mám ovu každý měsíc samovolně). Podruhy na minimální stimulaci 2-0-2 a to bylo 6folikulu ale všechny prázdný :( resp v jednom jedno nezraly. Nemyslím si ze by to bylo tím pco, kdyby se to stávalo tak mi to snad nedají... ale na tvoje výsledky jsem zvědavá, jestli das vědět 🙂 držím palce!