Chtela bych se zeptat kdo podstupoval IUI jestli jste meli i nějak stimulovane vajicka aby byla vetši šance nebo pouze ovitrelle před zákrokem? 🙂
Ja som mala clostilylbegit a následne pichnutý ovitrelle.
My půjdeme na IUI příští cyklus a doktor mi předepsal “plný program” se vším všady, tudíž stimulace od začátku cyklu. I když mám vlastní přirozenou produkci a množství folikulů a ovulaci úplně na jedničku.... 👀
@piggy123 děkuji za info. Premyslim pravr ze bych se pozeptala taky na nejakou stimulaci nez riskovat ze bude jen jedno vajíčko ale zatim ni to nikdo z doktoru v centru nedoporucil.
@hanicka2310 Keď máš svoju ovuláciu dobrú,tak je zbytočne ťa stimulovať. Aby ťa lieky neprestimulovali. Keby si mala veľa dozretých vajíčok ,tak by ti IUI neurobili.
@nina004 vždy mam pouze jedno
@hanicka2310 cílem stimulace na IUI je v nejlepším případě jen JEDNO vajíčko. Mě předepsali strašně nízkou dávku asi proto, že přirozeně je to OK. Tímto to asi jen podpoří a ujistí se. protože trpím na endometriózu a nepravidelné cykly.
@hanicka2310 Ale ono je jedno vajíčko úplne postačujúce 🙂 Väčšinou každá žena pri ovu produkuje ,,len" jedno vajíčko. Viac ich stimulujú pri IVF,ale len preto ,aby ich mohli odobrať a vytvoriť embryjko a aby bola väčšia šanca na úspešné zavedenie, poprípade zamrazenie.
@hanicka2310
@nina004
Mě doktor poučil o tom, že cílem IUI je jen jedno vajíčko. Pokud náhodou dozrajou dvě, žena s mužem rozhodnou, zda-li je to OK. Pokud dozrajou 3 a více, nedají ovitrelle a přeruší stimulaci a neudělají IUI a doporučí chráněný styk, protože je to velice riskantní.
Taky jsem dostala ovitrele jen jednu cca hodinu před IUI. Neúspěšně a teď čekáme na ivf.
@denisa777000 tak hodinu pred iui je asi k ničemu, to přece folikul nemá šanci stihnout prasknout... já ji píchala cca 36 h předem
Měla jsem clostilbegyt 5.-9. DC 1 tabletu denně a pak ovitrelle 36 h před iui, bylo jedno vajíčko, akce se zdařila 🙂
@nase_mimi ano to jsem si říkala taky že je to zbytečné a bez šance a taky bylo... Doktoři jsou hold páni. Dali mě jí v pátek protoze o víkendu se jim dělat nechtělo makat.
Takže zbytečna iui
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@hanicka2310 Já jsem po IUI, bez stimulace, pouze s.c. ovitrelle 🙂